Jämför företagslån och få flera erbjudanden

Företagslån kan vara en viktig faktor till ett företags tillväxt. Då lånet i din verksamhet är en stor investering är det alltid bra att jämföra olika företagslån innan du bestämmer dig så att du hittar ett lån som passar just ditt företag, dessutom försäkrar du dig om att du fått de bästa villkoren. Hos Toborrow kan du jämföra företagslån och få flera svar med endast en ansökan.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så fungerar företagslån via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på företaget.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden och du kan välja det låneerbjudandet som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
ANSÖK OM FÖRETAGSLÅN

Några av våra finansieringslösningar

Hos Toborrow kan du ansöka om flera olika finansieringsalternativ beroende på vad du och ditt företag vill låna till. Genom en ansökan kan du få erbjudanden om flera olika alternativ så du kan hitta en lösning som passar bäst för ditt företag.
Vi hjälper dig att hitta rätt finansiering till ditt fastighetsprojekt. Hos Toborrow får du alltid personlig hjälp.
Ansök om en flexibel kontokredit till ditt företag. Toborrow jämför flera långivare så att du kan hitta ett erbjudande som passar ditt företag.
Är du på jakt efter finansiering av ny utrustning? Då kan leasing vara ett bra alternativ för dig. Jämför kostnadsfritt leasing hos Toborrow.
Ansök om företagslån via Toborrow och få flera svar. Genom att jämföra lån kan du få lägre räntekostnader.

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Capital BoxLogotyp för CorpiaLogotyp för Opr företagslån flexLogo Fedelta företagslånLogotyp för Marginalen BankLogotyp för QredLogotyp för SerafimLogotyp för Nordic FinanceLogotyp för Alfa FinansLogotyp för InvoierLogotyp för FinlyLogotyp för ABS FactoringLogotyp för SBP Nordic fastighetslånLogotyp för IMH finansLogotyp för CrediNordLogo OPR företagslånLogotyp för Finansia

Därför ska du jämföra lån hos Toborrow - mer än bara finansiering

Våra experter har lång erfarenhet från finansiering och kan hjälpa dig att hitta rätt. Vi erbjuder via våra anslutna banker och långivare en mängd olika finansieringsprodukter så som factoring, leasing, företagslån och kontokrediter för att kunna erbjuda dig den bästa lösningen för ditt företag. Det är alltid kostnadsfritt att jämföra lån via Toborrow och vårt team finns alltid ett telefonsamtal eller en knapptryckning bort när du behöver hjälp. 

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Frågor och svar

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig.

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Vem kan ta ett företagslån?

Vi vill på vår plattform kunna erbjuda så många företag som möjligt chansen till finansiering. Därför har vi samlat flertalet långivare som tar del av din ansökan och lämnar erbjudanden till just ditt företag. Men vem kan ta ett företagslån? För att kunna ansöka på Toborrow måste vissa kriterier uppfyllas: Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. Den personen som ansöker ska ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet beror på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt respektive långivares egna riskbedömning. Har du ett registrerat skuldsaldo på företaget kommer du tyvärr inte kunna erbjudas finansiering hos våra partners. Om du däremot har en betalningsanmärkning spelar det stor roll vad anmärkningen avser, hur mycket och när den registrerades.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

När betalas lånet ut?

Det beror på vilken långivare du tar lån hos. Efter att du skrivit under skuldebrevet betalar banken ut lånet till dig och du brukar få in pengarna på kontot inom några dagar.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

När du ansöker om ett företagslån hos oss kan du få flera olika låneerbjudanden från våra långivare och vi tar endast en kreditupplysning på företaget via UC. Utöver kreditupplysningen som tas på företaget kommer det även att tas en upplysning via UC på den eller de personer som du har angivit som borgensman för lånet. Vissa av våra långivare kan behöva begära ut extra information från tjänster såsom CreditSafe och Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode), viktigt att tillägga är att dessa inte påverkar företagets kreditbetyg hos Upplysningscentralen (UC).

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Företagslån hos Toborrow

För att kunna ge dig det absolut bästa låneerbjudandet för ditt företagslån kan du genom en ansökan få låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. På Toborrows plattform kan du ansöka om företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Oavsett om ditt syfte med företagslånet är att köpa ett nytt lager, anställa personal eller kanske bygga ut uteserveringen så har vi rätt företagslån för dig!

Du ansöker snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Efter du angivit de uppgifter som behövs och signerat med BankID skickas din ansökan ut till flertalet långivare, kreditgivare och banker. De enskilda låneerbjudanden som du mottar visas på en och samma sida. Långivarna har 48 timmar på sig att lämna ett bud, men många är mycket snabbare än så. Du kan när som helst välja att tacka ja till det erbjudande som du tycker passar ditt företag allra bäst.

Fördelarna med att jämföra företagslån på Toborrow

Endast en ansökan kan alltså ge dig flertalet låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Vem du tar ditt lån från väljer du helt själv utifrån de låneerbjudanden som kreditgivare och banker ger erbjuder dig.

På Toborrow kan hitta det bästa lånet för just ditt företag och dess behov utifrån företagets ekonomiska förutsättningar. Det ska vara enkelt att växa ditt företag och därför är ansökan enkel och tar endast två minuter att göra. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande. När du skickat in en ansökan tas endast 1 kreditupplysning från UC. Vi förmedlar l från flertalet kreditgivare och banker som är registrerade på vår plattform. Du får oftast ditt första erbjudande inom en timme, men vi rekommenderar att du väntar tills budgivningen är slut och alla kreditgivare och banker fått chansen att ta ställning till din ansökan. Därefter kan du jämföra och välja det erbjudandet som passar bäst för just ditt företag. Den räntan som du får på ditt företagslån bestäms av de långivare, kreditgivare och banker som använder sig av Toborrows plattform och som lämnar låneerbjudanden till ditt företag.

Ränta på företagslån

När du får ett låneerbjudande efter att du har ansökt om företagslån kan det vara olika typer av räntor. Lär dig mer om rörlig ränta och bunden ränta och vad du bör tänka på när det gäller räntan på företagslån.

På Toborrow når din ansökan ut till flera långivare som i sin tur bestämmer räntan. Det innebär att varje långivare gör en egen bedömning på företagets risk och återbetalningsförmåga. För att få en lägre ränta rekommenderas det att man går i personlig borgen. Andra faktorer som kan påverka räntan är lånebelopp och vilka säkerheter som kan användas för företagslånet. En del långivare ser även på antal kreditförfrågningar och det är därför det kan vara klokt att söka lån via Toborrow som är en registrerade låneförmedlare hos UC och därmed tas endast 1 kreditupplysning på företaget.


Grundkrav för ett företagslån på Toborrow

För att din ansökan om företagslån ska komma in till våra långivare, kreditgivare och banker krävs det att ditt företag uppfyller vissa grundkrav. Varje enskild långivare, kreditgivare och bank har sedan sina egna krav. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse.Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige, får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. När du ansöker om företagslån identifierar du dig med BankID vilket gör att vi enkelt kan hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Det här kan du använda företagslånet till

Företag kan ha behov att låna pengar till flera olika ändamål. Ofta handlar det om en investering som företaget gör i syfte att expandera sin verksamhet. Det kan ibland även vara så att företaget har mycket kundfordringar och det uppstår en likviditetsbrist där företaget behöver pengar snabbare än vad kunderna klarar av att betala sina fakturor. Det finns många olika lånebehov som uppstår för företag och du ska i ansökan ange syftet med ditt lån. Det är för att långivare ska få en bättre förståelse över vad du ska använda pengarna till.

Exempel på vad du kan använda företagslånet till:

 • Renovering – Det kan vara dags att göra en uppfräschning i företagets lokaler och investera i nya möbler eller bygga ut uteserveringen på en restaurang.
 • Likviditetsbrist – När pengar behövs snabbare än vad kunderna klarar av att betala sina fakturor.
 • Marknadsföring – Lyckad marknadsföring ger oftast fler kunder vilket kan behövas för att få fart på verksamheten.
 • Anställa och utbilda personal – Att satsa på personalen kan vara viktigt för att ha rätt kunskap i företaget för att kunna möta och lösa framtidens utmaningar.
 • Materiella tillgångar – Det kan vara maskiner, fordon och tillgångar som behövs i verksamheten.
 • Köp av fastighet/lokal – När verksamheten expanderas kan det vara dags att köpa en större fastighet eller ytterligare en lokal.
 • Inköp av varulager – Det kan vara så att du behöver betala dina leverantörer i förskott och det kan ta lång tid för dig att få betalt från dina kunder

Vanliga säkerheter vid företagslån

De flesta företagslån är kopplade till en eller flera säkerheter. Beroende på din situation ser ut kan en kombination av följande säkerheter vara lämpliga:

 • Personlig borgen
 • Moderbolagsborgen
 • Pant i fastigheter
 • Pant i aktier
 • Företagshypotek