Vi hjälper dig att jämföra fastighetslån

Genom att jämföra fastighetslån hos Toborrow kan du få flera svar och hitta ett låneerbjudande som passar dig och ditt företag. Du får personlig support från en av våra kreditspecialister under hela ansökningsprocessen.

Låna upp till 20 miljoner
Personlig handläggare
Kostnadsfri ansökan

Så fungerar fastighetslån

Processen för fastighetslån kan se olika ut beroende på dina behov, när du skickat in din ansökan blir du kontaktad av någon av våra kreditspecialister men låneerbjudanden kan även komma direkt i plattformen.
Fyll i ansökan
Du blir kontaktad av oss och kan förklara mer om ditt projekt, vi hjälper dig sedan att hitta rätt finansieringslösning och informerar om vilka dokument du måste ta fram.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden på ett och samma ställe och du kan enkelt välja det låneerbjudandet som passar dig och ditt företag bäst.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som sedan betalar ut ditt lån.

Några av våra finansieringslösningar för bygg & fastigheter

Hos Toborrow kan du få förslag på olika finansieringslösningar och erbjudanden anpassade efter ditt företag och er verksamhet.
Byggnadskreditiv är en smidig finansieringslösning där långivaren löpande betalar kostnader för ditt fastighetsprojekt istället för att du får lånet utbetalt som en klumpsumma. Byggnadskreditiv kallas också byggkredit eller byggnadslån.
Ett brygglån är ett lån med kortare löptid och kan exempelvis vara ett bra finansieringsalternativ när ditt företag väntar på intäkter eller ny finansiering

Vad är ett fastighetslån?

Fastighetslån för företag skiljer sig från ett vanligt bolån, det är en typ av fastighetsfinansiering riktat till bostadsrättsföreningar, företag och andra organisationer som önskar låna pengar för att finansiera en fastighet. Du kan även ansöka om fastighetslån om du ska renovera eller bygga ut en befintlig fastighet.

Att investera i fastigheter är något som har blivit populärt och lönsamt för flera företag, oavsett om den som ska köpa är ett fastighetsföretag eller mindre bolag som bara vill investera i en lokal, kontor eller annan typ av fastighet.  

Ett fastighetslån med säkerhet är direkt knutet till någon form av fastighet, och det är fastigheten i fråga som fungerar som säkerhet för lånet du vill söka. Banken eller långivaren belånar alltså fastigheten du vill köpa och normalt kan du belåna upp till 60 - 80% av fastighetens värde.

Hur söker jag ett fastighetslån?

Processen för att ansöka om fastighetslån kan se olika ut beroende på dina behov, vi kan hjälpa dig oavsett om du ska bygga nytt, renovera eller köpa en fastighet. När du skickat in din ansökan blir du kontaktad av någon av våra kreditspecialister som vägleder dig genom hela ansökningsprocessen, vi har lång erfarenhet av finansieringslösningar för företag.

Du kan låna till fastighet i aktiebolag, handelsbolag och enskild firma men tänk på att det är viktigt att se till att man uppfyller de krav som finns för att få ett fastighetslån, exempelvis att företaget måste ha gått med vinst under ett visst antal år eller att företagsledare behöver stå som borgensmän. 

Olika långivare har olika ansökningsprocesser men genom att söka fastighetslån hos Toborrow behöver du bara göra en enda ansökan, oavsett om du är i behov av kortsiktig bryggfinansiering, ett fastighetslån med längre löptid eller ett byggnadskreditiv. Vi har även partners som i några fall kan hjälpa dig med finansiering upp till 100 000 000 kr.

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Capital BoxLogotyp för CorpiaLogotyp för Opr företagslån flexLogo Fedelta företagslånLogotyp för Marginalen BankLogotyp för QredLogotyp för SerafimLogotyp för Nordic FinanceLogotyp för Alfa FinansLogotyp för InvoierLogotyp för FinlyLogotyp för ABS FactoringLogotyp för SBP Nordic fastighetslånLogotyp för IMH finansLogotyp för CrediNordLogo OPR företagslånLogotyp för Finansia

Vad kan jag använda ett fastighetslån till?

Ett fastighetslån kan användas till allt från att köpa hyresfastigheter och kommersiella fastigheter till fritidshus, bostadsrätter och till och med lantbruksenheter.

Det finns flera orsaker till varför man som företag vill investera i fastigheter. En mycket vanlig anledning är att man vill köpa upp, fixa till och därefter handla med fastigheterna. När det gäller bostadsrättsföreningar handlar det vanligtvis om att köpa fastigheter till sina medlemmar eller kanske för att bygga ett hus, garage eller en hyresfastighet.

Att ta ett fastighetslån för att ha fastigheterna som en affärsidé är precis lika vanligt. Många företag ser fastigheter som renoveringsobjekt som sitter på mycket stor potential där värdet kan öka på sikt. Genom att köpa fastigheten och renovera den finns det stora kapital att hämta. Naturligtvis kan det även vara så att man vill köpa kontor eller affärsbyggnader till den egna verksamheten.

Vad är räntan på ett fastighetslån?

Räntan för ett fastighetslån följer ingen fast kalkyl utan sätts individuellt. Räntan kan således variera väldigt mycket beroende på företagets ekonomiska förutsättningar, storleken på lånet och lånets löptid. Något som också påverkar din ränta är om du väljer att ha en fast ränta, där du får samma månadskostnad hela tiden, eller en rörlig ränta, där din månadskostnad kan förändras över tid. 

Men precis som med andra typer av lån kommer räntan att sättas individuellt och utifrån företagets och företagsledarnas ekonomiska förutsättningar. Det innebär att ju bättre kreditvärdighet ett bolag har, desto bättre är också möjligheterna till att få bra ränta och villkor. Det är lättare för en långivare att bedöma ett etablerat företags förmåga att betala tillbaka lånet och därför har de oftast bättre förutsättningar för bra lånevillkor. 

I samband med ansökan är det vanligt att behöva skicka in dokument som styrker din verksamhets vinst under de senaste åren, samt årsomsättning och ett fullständigt bokslut. Även underlag på fastighetens värde, art och belåningsgrad vilket kan påverka vilken ränta du kommer få på dina låneerbjudanden.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Frågor och svar

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig.

Vad är en checkkredit?

En checkkredit är oftast bra för dig som företagare när du är i behov av likviditet snabbt. När du blir beviljad en checkkredit får du en gräns upp till vilken du kan låna, men du kan välja hur mycket utav den du vill utnyttja. En checkkredit kan ibland även kallas kontokredit.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Vem kan ta ett företagslån?

Vi vill på vår plattform kunna erbjuda så många företag som möjligt chansen till finansiering. Därför har vi samlat flertalet långivare som tar del av din ansökan och lämnar erbjudanden till just ditt företag. Men vem kan ta ett företagslån? För att kunna ansöka på Toborrow måste vissa kriterier uppfyllas: Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. Den personen som ansöker ska ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet beror på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt respektive långivares egna riskbedömning. Har du ett registrerat skuldsaldo på företaget kommer du tyvärr inte kunna erbjudas finansiering hos våra partners. Om du däremot har en betalningsanmärkning spelar det stor roll vad anmärkningen avser, hur mycket och när den registrerades.

När betalas lånet ut?

Det beror på vilken långivare du tar lån hos. Efter att du skrivit under skuldebrevet betalar banken ut lånet till dig och du brukar få in pengarna på kontot inom några dagar.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

När du ansöker om ett företagslån hos oss kan du få flera olika låneerbjudanden från våra långivare och vi tar endast en kreditupplysning på företaget via UC. Utöver kreditupplysningen som tas på företaget kommer det även att tas en upplysning via UC på den eller de personer som du har angivit som borgensman för lånet. Vissa av våra långivare kan behöva begära ut extra information från tjänster såsom CreditSafe och Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode), viktigt att tillägga är att dessa inte påverkar företagets kreditbetyg hos Upplysningscentralen (UC).

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Öka möjligheterna till bra ränta med en kalkyl

Det krävs ett mycket stort kapital för att kunna uppföra kontor, annan nybyggnation och bostäder, likväl som att köpa upp eller bygga om redan befintliga tomter, lokaler och bestånd. Att få ett fastighetslån beviljat kräver således mer än många andra låneformer, men det finns möjlighet att öka chansen för att få lånet beviljat. 

Som tidigare nämnt är det vanligt att man använder fastigheten som en säkerhet i frågan och/eller att en eller flera företagsledare går in som borgensman. Utöver detta kan det även vara en god idé att upprätta en detaljerad och genomtänkt företagskalkyl.

Det är fullt möjligt att skapa en kalkyl på egen hand med hjälp av mallar på internet. Genom att använda sig av en sådan, alternativt söka professionell hjälp i frågan, kan beslutsprocessen gå snabbare och lånet kan beviljas tidigare. 

Vid skapande av kalkylen är det bra att räkna på hur mycket den totala kostnaden för lånet kommer att bli. Det gäller inte bara den månadskostnad man kommer att ha, utan även hur mycket du kommer betala i ränta och andra eventuella avgifter som tillkommer.

Via oss på Toborrow kan du även söka andra typer av finansiering till ditt företag som företagslån, leasing och factoring, EIF-lån, kontokredit och brygglån.

Vad är skillnaden på byggnadskreditiv, företagslån och fastighetslån?

Begreppet företagslån används i alla samband då ett företag söker finansiell hjälp för att ha råd med olika typer av projekt. När du vill köpa en fastighet i ett företag, t.ex. för att renovera och sälja vidare, kallas detta för ett fastighetslån. I grund och botten kan man säga att låneformen fungerar precis likadant som ett vanligt företagslån, men skillnaden är att beloppen oftast är högre, just eftersom det är fasta och större tillgångar som det handlar om. 

Fastighetslån kräver en fastighetspant men det är ofta möjligt att ta ditt lån med säkerhet i den fastighet som du vill köpa. En säkerhet gör att långivaren ofta kan erbjuda dig fastighetslån med ränta som är lägre. Vill ditt företag exempelvis köpa ett hyreshus eller annan fastighet skulle ett fastighetslån kunna vara rätt val för er.

Ett byggnadskreditiv är en kredit, en typ av fastighetskredit som används vid större fastighetsprojekt. Du kan använda en byggnadskreditiv för att betala löpande fakturor och kostnader som uppstår i samband med ditt byggprojekt. När bygget är klart bakas krediten du använt in i fastighetslånet eller betalas tillbaka till långivaren. Den här låneformen används främst när du vill bygga nya fastigheter.