Vi hjälper dig jämföra räntor på företagslån

Räntan är en viktig faktor i ett bra företagslån, på Toborrow kan du jämföra företagslån från olika långivare och hitta lånet med lägst ränta och bäst villkor för just ditt företag.

Endast 20% personligt borgensåtagande
Spara tid - våra kreditspecialister förmedlar din ansökan
Endast en UC men konkurrensutsätt över 18 långivare
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar det att jämföra företagslån

Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Vi förmedlar din ansökan
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.

Företagslån med låg ränta

Om du tänkt expandera din verksamhet eller behöver undanröja en tillfällig brist på likvida medel kan du vara i behov av ett företagslån. Med hjälp av ett företagslån kan du få loss pengar som du kan investera i exempelvis fastigheter, renoveringsprojekt eller inventarier. När du lånar pengar tillkommer en del avgifter såsom ränta och ibland även uppläggningsavgift. Om du är ute efter att omvandla dina fakturor till pengar och förbättra din likviditet kan du läsa mer om factroing.

Företagslån har en ränta som varierar beroende på din överenskommelse med banken. Ju säkrare lånet är ur bankens perspektiv, desto lägre ränta kan du förhandla dig till. Har ditt företag hög lönsamhet eller om du kan lämna någon säkerhet för lånet får du i regel alltid en lägre ränta

Du kan i vissa fall även välja om du villa binda räntan eller ha en rörlig ränta. Vilken typ av ränta som passar för just ditt företag beror på vilken verksamhet du bedriver, hur stor omsättning du har och om verksamheten är konjunktursbunden.

Hur får jag ett företagslån med låg ränta?

När du ansöker om ett högre belopp är det viktigt att skicka med företagets senaste resultat och balansräkning, det hjälper långivarna att bedöma din återbetalningsförmåga och kan i många fall göra att du får erbjudanden med lägre ränta.

Ofta vill långivaren ha någon typ av säkerhet för lånet, det kan vara en fastighet eller annan lös egendom men det är vanligt att man själv går i så kallad personlig borgen för lånet. Det innebär att du tar över betalningsansvaret om företaget inte kan betala. Du kan läsa mer om vad det innebär att vara borgensman och att gå i personlig borgen när du ska ta bankån för företag på vår blogg som finns här.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss, vi erbjuder personlig support. Du kan också hitta svar på några av de vanligaste frågorna under frågor och svar.

Person jämför lån hos Toborrow enkelt online för att kunna öppna sin syatélje

Våra långivare

Egenföretagare inom bygg och fastigheter jämför lån online på Toborrow

Bunden eller rörlig ränta

Bunden ränta

Bunden ränta, även kallad fast ränta, innebär att du accepterar en räntesats idag som du sedan binder mellan ett och tio år. Hur länge du väljer att binda räntan beror på ditt företags förutsättningar och hur du tror konjunkturen kommer att förändras. Är du osäker kan du fråga din bank eller långivare om rådgivning.

Att binda räntan ger oftast en ökad trygghet. Du får reda på hur mycket du ska betala varje månad, samtidigt som du kan få mer över i plånboken om du tror att den rörliga räntan kommer att stiga. På så vis slipper du ta risker med företagets ekonomi och kan se till att du klarar av att betala tillbaka lånet. 

Om du vill binda räntan och hitta ett företagslån med så låg ränta som möjligt kan du jämföra lån hos Toborrow, du kan få flera låneerbjudanden och enkelt välja den långivaren som ger lägst ränta.

Rörlig ränta

Om du tror att räntorna kommer att vara fortsatt låga, exempelvis under rådande lågkonjunktur, kan du istället välja en rörlig ränta. Det här innebär att ränta, och därmed kostnaden för lånet, ofta förändras. En rörlig ränta innebär givetvis en ökad risk men ger i regel en lägre räntekostnad i längden.

Att välja en rörlig ränta är endast rekommenderat om du håller dig uppdaterad på konjunktur- och ränteförändringar. Om du har förståelse för marknadsförändringar kan en rörlig ränta ha flera fördelar, såsom lägre lånekostnad. 

Vill du ha en rörlig ränta men känner dig rädd att kostnaderna skenar iväg kan många långivare erbjuda lån med räntetak. Det innebär att du sätter en gräns för hur hög räntan får bli på ditt lån men det här kommer ofta med en kostnad som beror på bland annat ränteläget, belopp och vilken gräns du har satt.

Effektiv ränta

Om du vill veta den totala kostnaden som du kommer att betala för lånet kan du använda dig av effektiv ränta. I den effektiva räntan ingår samtliga avgifter såsom nominell ränta, uppläggningsavgifter och aviavgifter. Den effektiva räntan är därmed inte en ränta som du kan välja utan ska fungera mer som ett jämförelsemått.

Vi hjälper ditt företag till rätt finansiering

Vi hjälper dig att hitta rätt finansieringslösning för ditt företags behov.

  • Kostnadsfri hjälp och support

  • Få hjälp att optimera din ansökan och öka dina förutsättningar

  • Vi ger dig en första bedömning av dina möjligheter

  • Vi svarar oftast inom 1 minut!

Öppettider

Mån-Fre:

09-12 och 13-17

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Boka tid med en kreditspecialist

Du kan alltid ringa eller chatta med oss för att få svar på dina frågor eller boka ett möte med en kreditspecialist.

Frågor och svar

Vad är skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta?

Nominell ränta är årsräntan för lånet utan några tillkommande avgifter eller kostnader inräknade. Den effektiva räntan visar den totala kostnaden för ett lån under ett år, inklusive avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift.

Vad är skillnaden på moderbolagsborgen och personlig borgen?

Personlig borgen är en vanlig säkerhet som innebär att du företagare står som ansvarig ifall företaget inte kan återbetala lånet. Moderbolagsborgen, även kallat moderbolagsgaranti, innebär att koncernbolaget går i borgen för ett av dotterbolagens skulder. Detta är vanligast för nystartade bolag som saknar långgående finansiell historik, och anses därmed som en risk för långivare.

Kan jag samla mina företagslån via Toborrow?

Toborrow har flertalet kreditgivare och banker registrerade på plattformen. Du kan kostnadsfritt göra en ansökan att samla dina företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Du kan få flera låneerbjudanden med endast en ansökan och kan enkelt välja det erbjudandet som har bäst villkor och lägst ränta.

Hur skiljer sig Toborrow från andra låneförmedlare?

Toborrow har skräddarsydda lösningar för just dig. Vi har kreditgivare och banker som erbjuder olika finansieringslösningar som passar olika företag och olika syften med finansieringen. Förutom att vi har skräddarsydda lösningar finns våra kreditspecialister bara ett samtal eller chatt bort, redo för dina funderingar och frågor.

Vad kan jag använda mitt företagslån till?

Ett företagslån kan ge många möjligheter till tillväxt. Du kanske måste anställa mer personal, finansiera en order eller låna pengar till nästa affär. Möjligheterna är många och vad du ska använda lånet till beror helt på ditt företag. Vi erbjuder olika finansieringslösningar som passar i alla lägen.

Vad är ett EU-lån?

Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om inte ditt företag skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20% av lånesumman, då EIF går in med borgen om resterande 80%. På det stora hela innebär det att du som företagare inte behöver ta lika stor risk för att din privata ekonomi ska bli inblandad i ditt företags ekonomi. Ett EIF-lån kan också innebära en lägre ränta för dig som företagare då det i programmet ingår en ränterabatt.

Vilka uppgifter ska jag lämna i min låneansökan?

Att ansöka om ett lån hos oss är enkelt och tar bara några minuter. För att kunna behandla din ansökan behöver vi följande uppgifter om dig och ditt företag: - Företagets organisationsnummer
- Personnummer
- Legitimering via Bank-ID

Vem kan vara borgensman?

Den som registtrerar sig som borgensman för lånet måste vara någon i bolaget/styrelsen.

Kan jag lösa mitt företagslån i förtid?

Du kan alltid bestämma dig för att förtidslösa ditt lån om du inte öär i behov av finansieringen löptiden ut.

Vad blir räntan på mitt företagslån?

Räntan på ditt företagslån sätts individuellt och baseras på ditt företags förutsättningar. Vi presenterar den exakta räntan för ditt lån när kreditgivarna och bankerna behandlat din ansökan och genomfört en kreditprövning. I de flesta fall får du ett slutgiltigt besked inom 24 timmar efter att du skickat in din ansökan.

Vad kostar ett företagslån?

Att jämföra företagslån via Toborrow är kostnadsfritt. Kostnaden för själva företagslånet som blir utbetalt från en kreditgivare eller bank beror på olika faktorer så som: - Hur mycket du lånar - Lånets återbetalningstid - Vilken ränta du får Vilken exakt ränta och kostnad det blir får du veta när dina låneerbjudanden börjar registreras på din dashboard. Låneansökan är inte bindande och du kan alltid tacka nej till erbjudandet.

Hur gör jag för att få bästa villkoren på mitt företagslån?

Vi rekomenderar att du fyller din ansökan med så mycket relevant information du kan. Det kan exempelvis vara Balans- och resultaträkning för de senaste 12 månaderna, fastighetsinteckning eller företagsinteckning, minst en borgensman (dig själv eller andra från styrelsen) och om du ansöker om en större finansiering kan det vara bra att lägga till en likviditetsbudget.

Vilka företagsformer kan ansöka om lån via Toborrow?

Våra kreditgivare och banker godkänner följande företagsformer:

Hur ansöker jag?

Du ansöker om finansiering till ditt företag via vår plattform i det formulär som är på respektive finansieringsalternativ. När du följt de steg som finns i ansökningsfomuläret förmedlar vi din ansökan till de kreditgivare och banker vi har på plattformen. Du får sedan svar i inloggat läge så fort du får ett erbjudande. Kreditgivarna och bankerna har 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande.

Vilka banker och långivare förmedlar Toborrow ansökan till?

Toborrow konkurrensutsätter ett flertal antal långivare genom att förmedla en och samma ansökan till samtliga registrerade kreditgivare och banker på plattformen. Vi har möjligheten att erbjuda skräddarsydda lösningar då våra kreditgivare och banker erbjuder olika finansieringslösningar.

Företagslån och företagskredit

Marginalen, OPR, Qred, Froda, Capitalbox, Corpia, Aros Kapital, Akela, Fedelta, CapDev Finance

Factoring

A.B.S Factoring, Invoier, Alfa Finans, Finansia och Fedelta

Fastighetslån

Corpia, IMH Finans, Fedelta och Akela

Företagsleasing

Nordic Finance och CapDev Finance

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån, factoring och leasing.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Toborrow samarbetar med kreditgivare och banker så som Marginalen Bank, Froda, Qred, Aros Kapital och många fler. Vi har fler än 18 kreditgivare och banker registrerade på plattformen, detta för att kunna ge så många företag som möjligt ett låneerbjudande.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid kan du kontanta våra rådgivare som finns här för att hjälpa dig.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sina interna riskbedömningar baserat på företagets ekonomiska situation.

Vad är räntan på ett företagslån?

Det finns flera faktorer som påverkar räntan på ditt lån, din individuella ränta baseras på bland annat kreditvärdighet, angiven säkerhet och belopp vilket gör det omöjligt att säga vilken ränta just du får. Det finns ingen så kallad genomsnittränta för företagslån så som det ofta finns för bolån eller liknande eftersom förutsättningarna ofta skiljer sig mycket åt.

Kan jag jämföra räntor via Toborrow?

Vi kan förmedla lån för företag oavsett om du är en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. När du ansöker via Toborrow får du upp dina låneerbjudanden i en tydlig översikt så att du lätt kan jämföra räntor och villkor. På så sätt kan du få företagslån med bästa ränta för just dig och ditt företags behov.

Du kan ansöka enkelt online om upp till 20 000 000 kr oavsett om det gäller att söka eller samla företagslån, factoring, fastighetslån, brygglån, byggnadskreditiv eller EIF-lån.

Finns det räntefria företagslån?

Ja det finns lån som kallas räntefria företagslån där man istället för ränta tar ut en fast avgift varje månad. Det är viktigt att skilja på ett räntefritt lån och ett kostnadsfritt lån, det räntefria lånet är alltså inte kostnadsfritt utan innebär endast att det tas ut en avgift istället för ränta på ditt företaagslån och det finns både för och nackdelar med den här typen av lån.

Ett räntefritt lån kan vara en fördel för dig som vill ha koll på alla företagets utgifter varje månad och slippa oväntade kostnader. Nackdelen är att det i slutändan ofta kan bli dyrare än att ta ett lån med en procentuell räntekostnad.