Vi hjälper dig jämföra räntor på företagslån

Räntan är en viktig faktor i ett bra företagslån, på Toborrow kan du jämföra företagslån från olika långivare och hitta lånet med lägst ränta och bäst villkor för just ditt företag.

Flera låneförslag
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar det att jämföra företagslån

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.

Ränta på företagslån

Om du tänkt expandera din verksamhet eller behöver undanröja en tillfällig brist på likvida medel kan du vara i behov av ett företagslån. Med hjälp av ett företagslån kan du få loss pengar som du kan investera i exempelvis fastigheter, renoveringsprojekt eller inventarier. När du lånar pengar tillkommer en del avgifter såsom ränta och ibland även uppläggningsavgift.

Företagslån har en ränta som varierar beroende på din överenskommelse med banken. Ju säkrare lånet är ur bankens perspektiv, desto lägre ränta kan du förhandla dig till. Har ditt företag hög lönsamhet eller om du kan lämna någon säkerhet för lånet får du i regel alltid en lägre ränta

Du kan i vissa fall även välja om du villa binda räntan eller ha en rörlig ränta. Vilken typ av ränta som passar för just ditt företag beror på vilken verksamhet du bedriver, hur stor omsättning du har och om verksamheten är konjunktursbunden.

Hur får jag ett företagslån med låg ränta?

När du ansöker om ett högre belopp är det viktigt att skicka med företagets senaste resultat och balansräkning, det hjälper långivarna att bedöma din återbetalningsförmåga och kan i många fall göra att du får erbjudanden med lägre ränta.

Ofta vill långivaren ha någon typ av säkerhet för lånet, det kan vara en fastighet eller annan lös egendom men det är vanligt att man själv går i så kallad personlig borgen för lånet. Det innebär att du tar över betalningsansvaret om företaget inte kan betala. Du kan läsa mer om vad det innebär att vara borgensman och att gå i personlig borgen när du ska ta bankån för företag på vår blogg som finns här.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss, vi erbjuder personlig support. Du kan också hitta svar på några av de vanligaste frågorna under frågor och svar.

Några av våra utvalda partners

Bunden eller rörlig ränta

Bunden ränta

Bunden ränta, även kallad fast ränta, innebär att du accepterar en räntesats idag som du sedan binder mellan ett och tio år. Hur länge du väljer att binda räntan beror på ditt företags förutsättningar och hur du tror konjunkturen kommer att förändras. Är du osäker kan du fråga din bank eller långivare om rådgivning.

Att binda räntan ger oftast en ökad trygghet. Du får reda på hur mycket du ska betala varje månad, samtidigt som du kan få mer över i plånboken om du tror att den rörliga räntan kommer att stiga. På så vis slipper du ta risker med företagets ekonomi och kan se till att du klarar av att betala tillbaka lånet. 

Om du vill binda räntan och hitta ett företagslån med så låg ränta som möjligt kan du jämföra lån hos Toborrow, du kan få flera låneerbjudanden och enkelt välja den långivaren som ger lägst ränta.

Rörlig ränta

Om du tror att räntorna kommer att vara fortsatt låga, exempelvis under rådande lågkonjunktur, kan du istället välja en rörlig ränta. Det här innebär att ränta, och därmed kostnaden för lånet, ofta förändras. En rörlig ränta innebär givetvis en ökad risk men ger i regel en lägre räntekostnad i längden.

Att välja en rörlig ränta är endast rekommenderat om du håller dig uppdaterad på konjunktur- och ränteförändringar. Om du har förståelse för marknadsförändringar kan en rörlig ränta ha flera fördelar, såsom lägre lånekostnad. 

Vill du ha en rörlig ränta men känner dig rädd att kostnaderna skenar iväg kan många långivare erbjuda lån med räntetak. Det innebär att du sätter en gräns för hur hög räntan får bli på ditt lån men det här kommer ofta med en kostnad som beror på bland annat ränteläget, belopp och vilken gräns du har satt.

Effektiv ränta

Om du vill veta den totala kostnaden som du kommer att betala för lånet kan du använda dig av effektiv ränta. I den effektiva räntan ingår samtliga avgifter såsom nominell ränta, uppläggningsavgifter och aviavgifter. Den effektiva räntan är därmed inte en ränta som du kan välja utan ska fungera mer som ett jämförelsemått.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Blogg och nyheter

Frågor och svar

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.

Vad är räntan på ett företagslån?

Det finns flera faktorer som påverkar räntan på ditt lån, din individuella ränta baseras på bland annat kreditvärdighet, angiven säkerhet och belopp vilket gör det omöjligt att säga vilken ränta just du får. Det finns ingen så kallad genomsnittränta för företagslån så som det ofta finns för bolån eller liknande eftersom förutsättningarna ofta skiljer sig mycket åt.

Kan jag jämföra räntor via Toborrow?

Vi kan förmedla lån för företag oavsett om du är en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. När du ansöker via Toborrow får du upp dina låneerbjudanden i en tydlig översikt så att du lätt kan jämföra räntor och villkor. På så sätt kan du få företagslån med bästa ränta för just dig och ditt företags behov.

Du kan ansöka enkelt online om upp till 20 000 000 kr oavsett om det gäller att söka eller samla företagslån, factoring, fastighetslån, brygglån, byggnadskreditiv eller EIF-lån.

Finns det räntefria företagslån?

Ja det finns lån som kallas räntefria företagslån där man istället för ränta tar ut en fast avgift varje månad. Det är viktigt att skilja på ett räntefritt lån och ett kostnadsfritt lån, det räntefria lånet är alltså inte kostnadsfritt utan innebär endast att det tas ut en avgift istället för ränta på ditt företaagslån och det finns både för och nackdelar med den här typen av lån.

Ett räntefritt lån kan vara en fördel för dig som vill ha koll på alla företagets utgifter varje månad och slippa oväntade kostnader. Nackdelen är att det i slutändan ofta kan bli dyrare än att ta ett lån med en procentuell räntekostnad.