Låna pengar - få svar från flera långivare

Olika långivare har olika villkor när du vill låna pengar. Hos Toborrow kan du jämföra lån upp till 600 000 kr, enkelt och kostnadsfritt.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr  

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 31 december 2023, se fullständiga kampanjvillkor här.

Grafiskt element som innehåller ett erbjudande
Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Har du lån som du vill samla ihop?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 6,2 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 6,38 %, totalkostnad 190 642 kr, kostnad 1 986 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 4,95–19,32%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2023-09-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.

Så fungerar privatlån via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
Gör en ansökan
Fyll i din ansökan enkelt och smidigt, helt digitalt. Ansökan tar bara ett par minuter.
Jämför dina erbjudanden
Toborrow samlar flera långivare och låter dem tävla om att ge dig din bästa ränta. Du väljer enkelt det bästa låneerbjudandet genom att logga in med BankID.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
ANSÖK OM PRIVATLÅN
Par på resa dom lånat pengar till via Toborrow

Jämför lån med låg ränta hos Toborrow

Hos Toborrow kan du låna pengar online till låg ränta utan säkerhet. Du kan ansöka om belopp från 5 000 kr upp till 600 000 kr med en löptid på upp till 20 år. Med endast en ansökan kan du få flera olika låneerbjudanden och sen välja det erbjudande som passar dig bäst.

Ansök enkelt via ansökningsformuläret överst på sidan, du kan också ansöka om ett billån, båtlån, renoveringslån eller om att samla lån via oss. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter och signera med BankID.

När du skickat in din ansökan och signerat med BankID skickas den ut till våra långivare och banker som finns på plattformen. De genomför en snabb behandling av angivna och inhämtade uppgifter för att sedan sammanställa och göra en gedigen kreditbedömning. Du får sedan besked om din ansökan beviljats.

Att söka tillsammans med en medsökande

När ni är två som ansöker om lån eller krediter ser våra långivare och banker bland annat till er gemensamma inkomst och ekonomiska situation. I de flesta fall ökar möjligheten att få lånet beviljat och möjligheten att bli beviljad ett högre lånebelopp är större med en medsökande. Är ni två som ansöker får ni dessutom möjlighet till lägre ränta. Ni har tillsammans ett gemensamt ansvar för att lånet återbetalas.

Om du ansöker tillsammans med en medsökande är det viktigt att den personen också uppfyller de grundkrav Toborrow har. Skulle personen du ansöker tillsammans med ha skulder hos kronofogden eller många betalningsanmärkningar kan det vara bättre att istället ansöka ensam men oftast är det en fördel att ni är två.

Räntan på det lån du ansöker om fastställs inte av Toborrow utan av de banker och långivare vi samarbetar med. Varje bank och långivare genomför sin egen individuella riskbedömning baserat på din kreditvärdighet. Därefter kommer du att se den ränta och det lånebelopp som respektive långivare eller bank erbjuder dig på din profil.

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Nordax bankLogotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money go

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Kvinna är glad över den låga räntan hon fick genom att jämföra privatlån

Välj det bästa lånet för dig

Låna pengar snabbt utan säkerhet med privatlån från någon av våra partners. Vad tänker du när vi säger att endast en ansökan om privatlån kan ge dig flera olika låneerbjudanden? Låter bra, eller hur? 

Det här med att ansöka om privatlån kan tyckas vara lite krångligt, speciellt för den som aldrig gjort det förut men det har faktiskt aldrig varit enklare. Vi har utvecklat snabba processer för att hantera din förfrågan så att våra långivare kan bedöma din ansökan redan inom en arbetsdag. Du kan ansöka om privatlån med betalningsanmärkningar, vi har långivare som kan acceptera upp till två stycken.

Samla dina lån

Låna smartare och samla dina lån eller krediter. Istället för flera små dyra lån löser du dina skulder med ett nytt lån som har bättre villkor. Du minskar dina utgifter och ger även dig själv en bättre översikt och kontroll på din ekonomi. 

Blancolån

Med ett blancolån kan du låna till precis det du behöver vare sig det är till en renovering eller kanske till att samla dina lån. Låna med låg ränta till det du behöver. Låna mellan 5 000 kr upp till 600 000 kr. Privatlån eller blancolån innebär det att du lånar utan säkerhet.

Jämföra lån

Ta det första bästa eller jämföra? Våra långivares låneerbjudanden tål att jämföras! Din ansökan skickas ut till de långivare och banker vi samarbetar med och du får svar på din ansökan inom 24 timmar.

Par lånar pengar till låg ränta tilsammans i mobilen

Låna pengar med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att du ska beviljas ett lån eller kredit. Däremot tar långivaren en större risk genom att bevilja dig ett lån trots att du har en anmärkning och detta kan påverka räntan som banken eller annan kreditgivare erbjuder dig. Vill du låna pengar med anmärkning ansöker du som vanligt via Toborrows hemsida så får du svar från alla långivare som accepterar att betalningsanmärkningar finns.

Tack vare våra partners som består av både banker och andra långivare, kan du beviljas det lån som passar just dig och din ekonomi. Vill du läsa mer om våra partners kan du göra det här.

Lån utan UC innebär att det inte tas någon kreditupplysning på dig i samband med att du ska låna pengar. ‍Att låna pengar utan UC är möjligt men brukar ofta medföra högre räntekostnader och, i slutändan, ett dyrare lån. Det finns aktörer som erbjuder snabblån utan UC men där måste man vara noga med att läsa villkoren för det kan vara väldigt hög ränta på dessa lån.

De långivare vi samarbetar kräver en kreditupplysning men fördelen är att det endast krävs en upplysning för att kunna få svar från alla våra partners och vi har långivare som accepterar att du har en kreditupplysning från UC med betalningsanmärkningar.

Det är inte alltid lätt att förstå vad som krävs för att man ska få låna pengar och på banken kan det kännas svårt för vissa att förstå vad som egentligen sägs. Vi samlar alla dina erbjudanden i en tydlig översikt som är enkel att förstå och utan dolda avgifter, så att du kan göra ditt val när du är redo. 

Känner du dig osäker på vilken typ av lån som är rätt för dig kan du alltid kontakta oss så vägleder vi dig till rätt typ av finansiering. Vi kan förmedla allt från privatlån till företagslån och för företag har vi flera olika finansieringslösningar som fastighetslån, leasing och factoring.

Under frågor och svar har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi brukar få om privatlån. Ofta kan du hitta ditt svar där men vi erbjuder dig även personlig support genom hela ansökningsprocessen och vi finns här för att hjälpa dig och svara på dina frågor.

Hur lång tid tar det innan jag får min återbetalning av Toborrow?

Det tar ungefär 60 dagar att få din uppläggningsavgift återbetald av oss, givet att de bankuppgifter som du angivit stämmer.

Vilka banker och långivare gäller erbjudandet?

Erbjudandet gäller för alla våra samarbetspartners som erbjuder privatlån via vår portal.

Hur går jag tillväga för att utnyttja erbjudandet?

Genom att göra en ansökan om privatlån via vår kampanjsida innan den 31 mars 2023 tar du automatiskt del av erbjudandet.

Vad är uppläggningsavgift?

Uppläggningsavgift är en avgift som ska täcka långivarens kostnader som är förknippade med att förbereda och lägga upp ditt lån. Den tas ut av långivaren som en engångskostnad och är ofta en procentsats av lånebeloppet.

Vad kan jag använda mitt privatlån till?

Ett privatlån kan användas till vad som helst. Du behöver ange vilket syfte du ska använda pengarna till enligt penningtvättslagstiftning och för att långivaren ska kunna beräkna din återbetalningsförmåga.

Hur många låneerbjudanden får jag?

Hur många erbjudanden just du får på din ansökan avgörs på hur din ekonomiska situation ser ut. Efter din ansökan har långivarna 24 timmar på sig att lämna erbjudanden och du kommer se dessa i din dashboard.

Låna med skuld hos kronofogden?

Toborrow har inga långivare på plattformen som erbjuder privatlån om det finns en aktuell skuld hos kronofogden.

Är räntan på mitt lån fast eller rörlig?

Räntan på ditt lån är oftast rörlig. Du kan alltid kontakta långivaren för att få ytterligare information.

Vad blir månadskostnaden?

Då räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder, påverkas månadskostnaden av detta. Det som också påverkar är amorteringsgrad och avgifter.

Vad kan jag göra för att få lägre ränta?

Att lägga till en medsökande på lånet du söker kan öka möjligheterna till lägre ränta och ett högre lånebelopp. En medsökande kan vara vem som helst i din närhet. Den medsökande har lika stort ansvar för att lånet betalas tillbaka och därför är det en extra trygghet för banken.

Jag är student, kan jag ansöka om lån?

Om det finns en fast inkomst på sidan av studierna kan du ansöka om ett privatlån hos våra långivare.

Hur fungerar det att ta ett privatlån på Toborrow?

Du ansöker digitalt via vår plattform. När du fyllt i önskat lånebelopp, återbetalningstid och angivit de uppgifter som efterfrågas signerar du din ansökan säkert med BankID. Därefter förmedlar vi din ansökan till anslutna långivare som inom 24 timmar lämnar ett låneerbjudande.

Kan jag ansöka om lån utan fast inkomst?

Nej, Toborrow kräver en fast inkomst för att din låneansökan ska förmedlas vidare till våra långivare.

Varför ska jag jämföra lån från flera långivare?

Genom att jämföra låneerbjudanden kan du hitta det låneerbjudande som passar just dig bäst och ger dig den lägsta räntan och bästa villkoren.

Varför blev min ansökan nekad?

Varje långivare kan begära in kompletterande dokumentationen efter accepterat bud. Skulle den informationen påverka långivarens kreditbedömning på ett negativt sätt kan erbjudandet dras tillbaka.

Hur mycket kan jag låna?

Våra långivare på plattformen erbjuder belopp från 5 000 kr upp till 600 000 kr.

Kostar det något att ansöka?

Det kostar ingenting att ansöka.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag eller privatperson jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver tjänsten digitalt.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Det går att ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar, det får dock inte finnas något skuldsaldo. Betalningsanmärkningar kan påverka hur stort belopp du kan bli erbjuden.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Du kan när som helst förtidslösa ditt privatlån, så länge räntan är rörlig. Kontakta din långivare så hjälper de dig.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett privatlån på Toborrow kan du välja en återbetalningstid från 1 - 20 år.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Endast en enda kreditupplysning kommer att tas på dig via Upplysningscentralen (UC) även om du får flera låneerbjudanden. Tänk på att du kan erhålla flera kopior av kreditupplysningen eftersom flera olika banker som har granskat din kreditinformation. Vissa av våra partners kan ibland även begära ytterligare information via Dun & Bradstreet (tidigare känd som Bisnode). Informationen blir ett komplement som hjälper långivaren att göra en korrekt kreditbedömning. Notera att den extra informationen som begärs ut inte kommer att påverka din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC).

Visa fler
Vad betyder en medsökande?

En medsökande kan öka chanserna att få ett privatlån beviljat om den som söker lånet vet om att det kan vara svårt att få ett lån beviljat på egen hand. Dessutom kan du få chans till lägre ränta om ni är två som delar på lånet eftersom långivaren tar hänsyn till er gemensamma ekonomiska situation.

Vilken ränta kan jag få på mitt privatlån?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett privatlån?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

Visa fler
Stäng alla

Frågor och svar

Vad kan jag använda mitt privatlån till?

Ett privatlån kan användas till vad som helst. Du behöver ange vilket syfte du ska använda pengarna till enligt penningtvättslagstiftning och för att långivaren ska kunna beräkna din återbetalningsförmåga.

Hur många låneerbjudanden får jag?

Hur många erbjudanden just du får på din ansökan avgörs på hur din ekonomiska situation ser ut. Efter din ansökan har långivarna 24 timmar på sig att lämna erbjudanden och du kommer se dessa i din dashboard.

Låna med skuld hos kronofogden?

Toborrow har inga långivare på plattformen som erbjuder privatlån om det finns en aktuell skuld hos kronofogden.

Är räntan på mitt lån fast eller rörlig?

Räntan på ditt lån är oftast rörlig. Du kan alltid kontakta långivaren för att få ytterligare information.

Vad blir månadskostnaden?

Då räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder, påverkas månadskostnaden av detta. Det som också påverkar är amorteringsgrad och avgifter.

Vad kan jag göra för att få lägre ränta?

Att lägga till en medsökande på lånet du söker kan öka möjligheterna till lägre ränta och ett högre lånebelopp. En medsökande kan vara vem som helst i din närhet. Den medsökande har lika stort ansvar för att lånet betalas tillbaka och därför är det en extra trygghet för banken.

Jag är student, kan jag ansöka om lån?

Om det finns en fast inkomst på sidan av studierna kan du ansöka om ett privatlån hos våra långivare.

Hur fungerar det att ta ett privatlån på Toborrow?

Du ansöker digitalt via vår plattform. När du fyllt i önskat lånebelopp, återbetalningstid och angivit de uppgifter som efterfrågas signerar du din ansökan säkert med BankID. Därefter förmedlar vi din ansökan till anslutna långivare som inom 24 timmar lämnar ett låneerbjudande.

Kan jag ansöka om lån utan fast inkomst?

Nej, Toborrow kräver en fast inkomst för att din låneansökan ska förmedlas vidare till våra långivare.

Varför ska jag jämföra lån från flera långivare?

Genom att jämföra låneerbjudanden kan du hitta det låneerbjudande som passar just dig bäst och ger dig den lägsta räntan och bästa villkoren.

Varför blev min ansökan nekad?

Varje långivare kan begära in kompletterande dokumentationen efter accepterat bud. Skulle den informationen påverka långivarens kreditbedömning på ett negativt sätt kan erbjudandet dras tillbaka.

Hur mycket kan jag låna?

Våra långivare på plattformen erbjuder belopp från 5 000 kr upp till 600 000 kr.

Kostar det något att ansöka?

Det kostar ingenting att ansöka.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag eller privatperson jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver tjänsten digitalt.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Det går att ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar, det får dock inte finnas något skuldsaldo. Betalningsanmärkningar kan påverka hur stort belopp du kan bli erbjuden.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Du kan när som helst förtidslösa ditt privatlån, så länge räntan är rörlig. Kontakta din långivare så hjälper de dig.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett privatlån på Toborrow kan du välja en återbetalningstid från 1 - 20 år.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Endast en enda kreditupplysning kommer att tas på dig via Upplysningscentralen (UC) även om du får flera låneerbjudanden. Tänk på att du kan erhålla flera kopior av kreditupplysningen eftersom flera olika banker som har granskat din kreditinformation. Vissa av våra partners kan ibland även begära ytterligare information via Dun & Bradstreet (tidigare känd som Bisnode). Informationen blir ett komplement som hjälper långivaren att göra en korrekt kreditbedömning. Notera att den extra informationen som begärs ut inte kommer att påverka din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC).

Vad betyder en medsökande?

En medsökande kan öka chanserna att få ett privatlån beviljat om den som söker lånet vet om att det kan vara svårt att få ett lån beviljat på egen hand. Dessutom kan du få chans till lägre ränta om ni är två som delar på lånet eftersom långivaren tar hänsyn till er gemensamma ekonomiska situation.

Vilken ränta kan jag få på mitt privatlån?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett privatlån?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

Olika typer av privatlån

Det finns många olika typer av privatlån men de flesta är lån utan en så kallad säkerhet. En säkerhet är en lös egendom eller fastighet som ges som säkerhet för att lånet betalas tillbaka. Eftersom banken inte har samma garanti när pengarna betalas ut utan säkerhet tar de oftast ut en högre ränta än för exempelvis bolån.

Det är vanligt att man tar ett privatlån när man exempelvis ska köpa en ny bil, resa, samla andra lån eller köpa något annat du behöver. Det finns privatlån med lägre ränta och andra med högre, därför är det alltid en god idé att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig

Det som kännetecknar ett privatlån är generellt

  • Ett lånebelopp på mellan 5000 kr upp till 600 000 kr
  • En löptid på mellan 12 månader upp till 20 år
  • Uppläggningsavgift från 0 kr upp till 500 kr
  • Aviseringsavgiften brukar ligga på 0 - 50 kr
  • Möjlighet i flera fall om du vill ta lån med betalningsanmärkning

Vissa långivare erbjuder även lån med direkt utbetalning, då finns pengarna hos er inom bara några dagar. En kreditupplysning tas generellt via UC men det finns även andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Ansöker du via Toborrow tas det en kreditupplysning via UC men du kan få lån med anmärkning hos flera av våra långivare.

Räkneexempel: 
Annuitetslån på 150 000 kr med en löptid på 8 år och rörlig ränta på 6,2 %, 0 kr i start- och aviavgift. Effektiv ränta 6,38 %, totalkostnad 190 642 kr, 1 986 kr per mån (96 avbet.). Individuell ränta 2,95–18,6%.

Du kan alltid välja att betala tillbaka ditt lån i förtid utan kostnad hos de flesta långivare om du skulle vilja redan efter ett eller tre år till exempel, även om återbetalningstiden ni har avtalat är betydligt längre.

Hur kan jag låna pengar med låg ränta?

När du är i behov av snabba pengar eller lån för en oförutsedd eller plötslig utgift kan det vara lockande att ta den första bästa möjligheten som dyker upp. Risken är att du väljer ett lån som är onödigt dyrt och utgiften som redan var svår att hantera har nu blivit ett ännu större problem. 

Du ökar dina chanser till ett bra lån om du jämför villkoren hos olika långivare och banker innan du bestämmer dig. Det finns också saker du kan göra för att öka dina chanser till en bra ränta.

Några tips som kan påverka din ränta:

  • Ange en medsökande till lånet
  • Ansök inte hos för många långivare
  • Sök inte ett högre belopp än du behöver
  • Samla dina mindre lån

Låna pengar med endast en UC 

​​Långivare vill alltid försäkra sig om att du som låntagaren har förutsättningar att betala tillbaka lånet du söker. Därför tar långivaren regelmässigt någon typ av kreditupplysning. På Toborrow tar vi alltid bara en enda förfrågan hos UC som de banker och långivare vi samarbetar med får dela på. Det är ingen skillnad om du vill låna pengar direkt från banken eller långivaren.

Låna pengar utan säkerhet via Toborrow