Låna pengar - lån med låg ränta

Låna pengar till det du behöver. Oavsett om du ska renovera, köpa bil eller kanske betala ett dyrt tandläkarbesök - finns vi här när du vill låna pengar. Vi hittar ett lån till dig genom att skicka vidare din ansökan till flertalet långivare och banker. En ansökan är kostnadsfri och du binder inte upp dig på något.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 2 januari 2024, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Vill du samla befintliga lån?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 9,29 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 9,7%, totalkostnad 206 321 kr, kostnad 2 724 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 5,95–29,5%. Effektiv ränta 6,13%-33,9%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2024-02-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Grafiskt element som innehåller ett erbjudande

Våra långivare

Logotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money goLogotyp för Lån&Spar Bank

Så funkar det att låna pengar

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
1
Fyll i din ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande. 

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra samarbetspartners. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett erbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Vilka är grundkraven för att få låna?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Hur samlar jag mina lån?

Du samlar dina lån genom att ansöka om ett samlingslån. Då löser du dina smålån och krediter med ett lån istället för flera.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

Kreditgivarna och bankerna som är registrerade på vår plattform har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Oftast går det mycket snabbare än så.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Vill du prata med en kreditspecialist? Ring eller chatta med oss!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Fördelar med att låna pengar genom Toborrow

Låna pengar via Toborrow till låg ränta utan säkerhet. Du kan ansöka om belopp från 15 000 kr upp till 600 000 kr med en löptid på upp till 20 år. Med endast en ansökan kan du få flera olika låneerbjudanden från banker och långivare som erbjuder olika finansieringsmöjligheter till dig som privatperson och sen välja det erbjudande som passar dig bäst.

Ansök enkelt via ansökningsformuläret överst på sidan, du kan också ansöka om ett billån, båtlån, renoveringslån eller om att samla lån via oss. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter och signera med BankID.

När du skickat in din ansökan och signerat med BankID skickas den ut till våra långivare och banker som finns på plattformen. De genomför en snabb behandling av angivna och inhämtade uppgifter för att sedan sammanställa och göra en gedigen kreditbedömning. Du får sedan besked om din ansökan beviljats.

Att söka tillsammans med en medsökande

När ni är två som ansöker om lån eller krediter ser våra långivare och banker bland annat till er gemensamma inkomst och ekonomiska situation. I de flesta fall ökar möjligheten att få lånet beviljat och möjligheten att bli beviljad ett högre lånebelopp är större med en medsökande. Är ni två som ansöker får ni dessutom möjlighet till lägre ränta. Ni har tillsammans ett gemensamt ansvar för att lånet återbetalas.

Om du ansöker tillsammans med en medsökande är det viktigt att den personen också uppfyller de grundkrav Toborrow har. Skulle personen du ansöker tillsammans med ha skulder hos kronofogden eller många betalningsanmärkningar kan det vara bättre att istället ansöka ensam men oftast är det en fördel att ni är två.

Räntan på det lån du ansöker om fastställs inte av Toborrow utan av de banker och långivare vi samarbetar med. Varje bank och långivare genomför sin egen individuella riskbedömning baserat på din kreditvärdighet. Därefter kommer du att se den ränta och det lånebelopp som respektive långivare eller bank erbjuder dig på din profil.

Kvinna planerar sin ekonomi efter att ha lånat pengar till via Toborrow
Par lagar middag i sitt nya kök efter att ha lånat pengar på Toborrow.

Låna pengar snabbt och säkert

Låna pengar snabbt utan säkerhet med privatlån från någon av våra partners. Vad tänker du när vi säger att endast en ansökan om privatlån kan ge dig flera olika låneerbjudanden? Låter bra, eller hur? 

Det här med att ansöka om privatlån kan tyckas vara lite krångligt, speciellt för den som aldrig gjort det förut men det har faktiskt aldrig varit enklare. Vi har utvecklat snabba processer för att hantera din förfrågan så att våra långivare kan bedöma din ansökan redan inom en arbetsdag. För att du ska kunna låna pengar behöver din ekonomi vara god med inga aktiva skulder och en deklarerad årsinkomst över 140 000 kr. Du kan ansöka om privatlån med betalningsanmärkningar, vi har långivare som kan acceptera upp till två stycken betalningsanmärkningar.

Samla dina lån

Låna smartare och samla dina lån eller krediter. Istället för flera små dyra lån löser du dina skulder med ett nytt lån som har bättre villkor. Du minskar dina utgifter och ger även dig själv en bättre översikt och kontroll på din ekonomi. 

Blancolån

Med ett blancolån kan du låna till precis det du behöver vare sig det är till en renovering eller kanske till att samla dina lån. Låna med låg ränta till det du behöver. Låna mellan 5 000 kr upp till 600 000 kr. Privatlån eller blancolån innebär det att du lånar utan säkerhet.

Jämföra lån

Ta det första bästa eller jämföra? Våra långivares låneerbjudanden tål att jämföras! Din ansökan skickas ut till de långivare och banker vi samarbetar med och du får svar på din ansökan inom 24 timmar. Du kan sedan i lugn och ro jämföra olika låneerbjudanden och se över lånets villkor så som till exempel den effektiva räntan.

Låna pengar med endast en UC

​​Långivare vill alltid försäkra sig om att du som låntagaren har förutsättningar att betala tillbaka lånet du söker. Därför tar långivaren regelmässigt någon typ av kreditupplysning. På Toborrow tar vi alltid bara en enda förfrågan hos UC som de banker och långivare vi samarbetar med får dela på. Det är ingen skillnad om du vill låna pengar direkt från banken eller långivaren.

Låna pengar utan säkerhet via Toborrow

Par lånar pengar till låg ränta tilsammans i mobilen

Olika typer av lån

Det finns många olika typer av privatlån men de flesta är lån utan en så kallad säkerhet. En säkerhet är en lös egendom eller fastighet som ges som säkerhet för att lånet betalas tillbaka. Eftersom banken inte har samma garanti när pengarna betalas ut utan säkerhet tar de oftast ut en högre ränta än för exempelvis bolån.

Det är vanligt att man lånar pengar till att exempelvis ska köpa en ny bil, resa, samla andra lån eller köpa något annat du behöver. Det finns privatlån med lägre ränta och andra med högre, därför är det alltid en god idé att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig

Det som kännetecknar ett privatlån är generellt

  • Ett lånebelopp på mellan 15 000 kr upp till 600 000 kr
  • En löptid på mellan 12 månader upp till 20 år
  • Uppläggningsavgift från 0 kr upp till 500 kr
  • Aviseringsavgiften brukar ligga på 0 - 50 kr
  • Möjlighet i flera fall om du vill ta lån med betalningsanmärkning

Vissa långivare erbjuder även lån med direkt utbetalning, då finns pengarna hos er inom bara några dagar. En kreditupplysning tas generellt via UC men det finns även andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Ansöker du via Toborrow tas det en kreditupplysning via UC men du kan få lån med anmärkning hos flera av våra långivare.

Räkneexempel: 
Annuitetslån på 150 000 kr med en löptid på 8 år och rörlig ränta på 6,2 %, 0 kr i start- och aviavgift. Effektiv ränta 6,38 %, totalkostnad 190 642 kr, 1 986 kr per mån (96 avbet.). Individuell ränta 2,95–18,6%.

Du kan alltid välja att betala tillbaka ditt lån i förtid utan kostnad hos de flesta långivare om du skulle vilja redan efter ett eller tre år till exempel, även om återbetalningstiden ni har avtalat är betydligt längre.

Hur kan jag låna pengar med låg ränta?

När du är i behov av snabba pengar eller lån för en oförutsedd eller plötslig utgift kan det vara lockande att ta den första bästa möjligheten som dyker upp. Risken är att du väljer ett lån som är onödigt dyrt och utgiften som redan var svår att hantera har nu blivit ett ännu större problem. 

Du ökar dina chanser till ett bra lån om du jämför villkoren hos olika långivare och banker innan du bestämmer dig. Det finns också saker du kan göra för att öka dina chanser till en bra ränta.

Några tips som kan påverka din ränta:

  • Ange en medsökande till lånet
  • Ansök inte hos för många långivare
  • Sök inte ett högre belopp än du behöver
  • Samla dina mindre lån
Senast uppdaterad:
2024-04-23 14:27