Ansök om lån till båt

Redo att köpa en båt? En båt är en ofta stor investering och det är viktigt att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig så att du kan få ett båtlån med bra ränta. På Toborrow får du svar från flera banker och långivare och kan välja det bästa lånet för dig.

Endast 1 kreditupplysning
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr  

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 31 augusti 2023, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Har du lån som du vill samla ihop?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 6,2 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 6,38 %, totalkostnad 190 642 kr, kostnad 1 986 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 3,95–19,32%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2023-05-15.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka
Anställning
Dina uppgifter
Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.

Så funkar det att ansöka om båtlån via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
Gör en ansökan
Fyll i din ansökan enkelt och smidigt, helt digitalt. Ansökan tar bara ett par minuter.
Jämför dina erbjudanden
Toborrow samlar flera långivare och låter dem tävla om att ge dig din bästa ränta. Du väljer enkelt det bästa låneerbjudandet genom att logga in med BankID.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
ANSÖK OM PRIVATLÅN
Person seglar segelbåt han kunnat köpa genom att jämföra lån via Toborrow

Låna pengar till båt - så funkar det

Har du hittat en båt som du vill köpa kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet, oavsett om du köper den av en privatperson eller ett företag. En båt är ofta en stor investering och det är därför bra att jämföra flera olika banker och långivare för att hitta ett lån med så bra ränta och villkor som möjligt.

Via Toborrow kan du låna upp till 600 000 kronor och välja den återbetalningstid som du önskar, vi erbjuder upp till 15 års löptid. Skulle du behöva komplettera med utrustning till din båt kan du också ansöka om ett privatlån utan säkerhet.

Jämför lån hos Toborrow

Hos våra långivare kan du låna utan säkerhet för att förverkliga din dröm om att köpa en båt. Vi kan jämföra lån från flera olika långivare med endast en kreditupplysning och du kan ansöka om lån från 5 000 kr upp till 600 000 kr med en löptid på upp till 15 år. 

När du ansökt digitalt och signerat med BankID skickas din ansökan ut till de långivare och banker vi samarbetar med som genomför en snabb hantering av angivna och inhämtade uppgifter. Efter att dom gjort sin kreditbedömning får du besked om ansökan beviljats eller blivit avslagen. 

Vi presenterar dina låneerbjudanden i en tydlig översikt där enkelt du kan jämföra ränta och villkor. På så sätt kan du enkelt välja det båtlån med den bästa räntan och de bästa villkoren för just dig.

Några av våra utvalda partners

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Varför ansöka via Toborrow?

Ska du köpa båt? Hitta lån med bra villkor genom att jämföra hos Toborrow. Fördelen med att ansöka via Toborrow istället för hos flera enskilda banker och långivare är att vi förmedlar din ansökan till flera olika långivare. Det innebär att du med endast en ansökan kan få flera olika låneerbjudanden, och det tas dessutom bara en kreditupplysning.

När du skickat in din ansökan har våra partners 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande till dig, du kan sedan i lugn och ro jämföra olika låneerbjudanden och välja det som passar dig bäst. Du kan enkelt följa din ansökan och acceptera ett erbjudande genom att logga in på ditt konto.

Din ansökan förmedlas till flera långivare

Toborrows plattform finns flertalet banker och andra långivare som tar emot din ansökan och de kan lämna ett besked till dig redan inom en arbetsdag.

Personlig handläggare med dig hela vägen

Vi finns här för dig från ansökan till utbetalt lån, vi besvarar dina frågor längs vägen och får låneprocessen att kännas smidig och trygg. 

Endast en kreditupplysning via UC

När du tar hjälp av en låneförmedlare tas bara en kreditupplysning via UC, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

 

Blogg och nyheter

Frågor och svar

Hur fungerar kampanjen?

Läs fullständiga villkor för aktuella kampanjer på toborrow.com/anvandarvillkor/kampanjvillkor

Vad kan jag använda mitt privatlån till?

Ett privatlån kan användas till vad som helst. Du behöver ange vilket syfte du ska använda pengarna till enligt penningtvättslagstiftning och för att långivaren ska kunna beräkna din återbetalningsförmåga.

Hur många låneerbjudanden får jag?

Hur många erbjudanden just du får på din ansökan avgörs på hur din ekonomiska situation ser ut. Efter din ansökan har långivarna 24 timmar på sig att lämna erbjudanden och du kommer se dessa i din dashboard.

Låna med skuld hos kronofogden?

Toborrow har inga långivare på plattformen som erbjuder privatlån om det finns en aktuell skuld hos kronofogden.

Är räntan på mitt lån fast eller rörlig?

Räntan på ditt lån är oftast rörlig. Du kan alltid kontakta långivaren för att få ytterligare information.

Vad blir månadskostnaden?

Då räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder, påverkas månadskostnaden av detta. Det som också påverkar är amorteringsgrad och avgifter.

Vad kan jag göra för att få lägre ränta?

Att lägga till en medsökande på lånet du söker kan öka möjligheterna till lägre ränta och ett högre lånebelopp. En medsökande kan vara vem som helst i din närhet. Den medsökande har lika stort ansvar för att lånet betalas tillbaka och därför är det en extra trygghet för banken.

Jag är student, kan jag ansöka om lån?

Om det finns en fast inkomst på sidan av studierna kan du ansöka om ett privatlån hos våra långivare.

Hur fungerar det att ta ett privatlån på Toborrow?

Du ansöker digitalt via vår plattform. När du fyllt i önskat lånebelopp, återbetalningstid och angivit de uppgifter som efterfrågas signerar du din ansökan säkert med BankID. Därefter förmedlar vi din ansökan till anslutna långivare som inom 24 timmar lämnar ett låneerbjudande.

Kan jag ansöka om lån utan fast inkomst?

Nej, Toborrow kräver en fast inkomst för att din låneansökan ska förmedlas vidare till våra långivare.

Varför ska jag jämföra lån från flera långivare?

Genom att jämföra låneerbjudanden kan du hitta det låneerbjudande som passar just dig bäst och ger dig den lägsta räntan och bästa villkoren.

Varför blev min ansökan nekad?

Varje långivare kan begära in kompletterande dokumentationen efter accepterat bud. Skulle den informationen påverka långivarens kreditbedömning på ett negativt sätt kan erbjudandet dras tillbaka.

Hur mycket kan jag låna?

Våra långivare på plattformen erbjuder belopp från 5 000 kr upp till 600 000 kr.

Kostar det något att ansöka?

Det kostar ingenting att ansöka.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag eller privatperson jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver tjänsten digitalt.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Det går att ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar, det får dock inte finnas något skuldsaldo. Betalningsanmärkningar kan påverka hur stort belopp du kan bli erbjuden.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Du kan när som helst förtidslösa ditt privatlån, så länge räntan är rörlig. Kontakta din långivare så hjälper de dig.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett privatlån på Toborrow kan du välja en återbetalningstid från 1 - 20 år.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Endast en kreditupplysning tas hos UC som alla våra partners får ta del av.

Vad betyder en medsökande?

En medsökande kan öka chanserna att få ett privatlån beviljat om den som söker lånet vet om att det kan vara svårt att få ett lån beviljat på egen hand. Dessutom kan du få chans till lägre ränta om ni är två som delar på lånet eftersom långivaren tar hänsyn till er gemensamma ekonomiska situation.

Vilken ränta kan jag få på mitt privatlån?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett privatlån?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

Vad är räntan på ett båtlån?

Vad ett båtlån har för ränta är svårt att svara på eftersom den sätts baserat på en individuell bedömning. När du vill låna pengar med en lägre ränta kan det vara bra att jämföra olika långivare och banker innan du tar ett beslut eftersom villkoren och den effektiva räntan kan skilja sig åt mellan olika erbjudanden. 

Det finns flera faktorer som påverkar din ränta och om du kan få ett billigt båtlån. Dels väger långivaren in om du har valt en fast eller rörlig ränta, men även hur du väljer att lånet ska betalas tillbaka. För att få ett lån med låg ränta är det bättre att betala tillbaka lånet över en kort tid, det ökar dock månadskostnaden och du måste göra en beräkning för att se vad din ekonomi klarar av innan du ansöker.

Se till att ta reda på den effektiva räntan när du jämför lån, den effektiva räntan talar om för dig vad den totala kostnaden för lånet är. Många banker och långivare presenterar ofta bara den nominella räntan för ditt lån. En nominell ränta innefattar inga avgifter, vilket alltid tillkommer när du tar ett lån. Det här kan göra att det tillkommer kostnader som du inte har räknat med och lånet blir i slutändan dyrare än vad du tänkt.

Räkneexempel båtlån

Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid och rörlig ränta på 6,2 %, startavg. 0 kr och aviavg. 0 kr, ger en effektiv ränta på 6,38 % med totalkostnad på 190 642 kr och en månadskostnad på 1 986 kr/mån (96 avbet.). 

Individuell ränta 2,95–18,6%. Återbet. tid 1–15 år. Uppdaterat 2022-06-14.

Vad är skillnaden på fritidslån och båtlån?

‍Ett båt lån kan även kallas för fridtidslån och är alltså samma sak, det kan användas till att köpa exempelvis en båt, husbil, husvagn eller snöskoter. Det krävs ingen säkerhet för lånet och via Toborrow kan du ansöka om upp till 600 000 kr.

Vi kan även erbjuda en rad olika finansieringslösningar för både privatpersoner och företag. Som privatperson kan du bland annat ansöka om lån till bil, renovering, kontantinsats eller om du vill samla dina lån

Ansök idag helt kostnadsfritt - 0 kr!

Att skicka in en ansökan är inte bindande och du kan alltid ångra dig så gör en jämförelse innan du bestämmer dig. Är du osäker på vilken låneform som passar bäst för just dig? Vi erbjuder personlig support och du kan du kontakta oss om du har frågor eller behöver vägledning.

Har du ett företag? Vi erbjuder även finansieringslösningar som företagslån, leasing, factoring och fastighetslån.