Ansök om lån till båt

Redo att köpa en båt? En båt är en ofta stor investering och det är viktigt att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig så att du kan få ett båtlån med bra ränta. På Toborrow får du svar från flera banker och långivare och kan välja det bästa lånet för dig.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 2 januari 2024, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Vill du samla befintliga lån?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 9,29 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 9,7%, totalkostnad 206 321 kr, kostnad 2 724 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 5,95–29,5%. Effektiv ränta 6,13%-33,9%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2024-02-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Grafiskt element som innehåller ett erbjudande

Våra långivare

Logotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money goLogotyp för Lån&Spar Bank

Så funkar det att ansöka om båtlån via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
1
Fyll i din ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande. 

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra samarbetspartners. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett erbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Vilka är grundkraven för att få låna?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Hur samlar jag mina lån?

Du samlar dina lån genom att ansöka om ett samlingslån. Då löser du dina smålån och krediter med ett lån istället för flera.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

Kreditgivarna och bankerna som är registrerade på vår plattform har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Oftast går det mycket snabbare än så.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Vill du prata med en kreditspecialist? Ring eller chatta med oss!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Låna pengar till båt - så funkar det

Har du hittat en båt som du vill köpa kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet, oavsett om du köper den av en privatperson eller ett företag. En båt är ofta en stor investering och det är därför bra att jämföra flera olika banker och långivare för att hitta ett lån med så bra ränta och villkor som möjligt.

Via Toborrow kan du låna upp till 600 000 kronor och välja den återbetalningstid som du önskar, vi erbjuder upp till 20 års löptid. Skulle du behöva komplettera med utrustning till din båt kan du också ansöka om ett privatlån utan säkerhet.

Jämför lån hos Toborrow

Hos våra långivare kan du låna utan säkerhet för att förverkliga din dröm om att köpa en båt. Vi kan jämföra lån från flera olika långivare med endast en kreditupplysning och du kan ansöka om lån från 15 000 kr upp till 600 000 kr med en löptid på upp till 20 år.

När du ansökt digitalt och signerat med BankID skickas din ansökan ut till de långivare och banker vi samarbetar med som genomför en snabb hantering av angivna och inhämtade uppgifter. Efter att dom gjort sin kreditbedömning får du besked om ansökan beviljats eller blivit avslagen.

Vi presenterar dina låneerbjudanden i en tydlig översikt där du kan jämföra ränta och villkor. På så sätt kan du enkelt välja det båtlån med den bästa räntan och de bästa villkoren för just dig.

Person seglar segelbåt han kunnat köpa genom att jämföra lån via Toborrow
Kvinna paddlar kanot och funderar på att köpa en båt genom att ta ett båtlån

Varför ansöka via Toborrow?

Ska du köpa båt? Hitta lån med bra villkor genom att jämföra hos Toborrow. Fördelen med att ansöka via Toborrow istället för hos flera enskilda banker och långivare är att vi förmedlar din ansökan till flera olika långivare. Det innebär att du med endast en ansökan kan få flera olika låneerbjudanden, och det tas dessutom bara en kreditupplysning.

När du skickat in din ansökan har våra partners 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande till dig, du kan sedan i lugn och ro jämföra olika låneerbjudanden och välja det som passar dig bäst. Du kan enkelt följa din ansökan och acceptera ett erbjudande genom att logga in på ditt konto.

Din ansökan förmedlas till flera långivare

Toborrows plattform finns flertalet banker och andra långivare som tar emot din ansökan och de kan lämna ett besked till dig redan inom en arbetsdag.

Personlig handläggare med dig hela vägen

Vi finns här för dig från ansökan till utbetalt lån, vi besvarar dina frågor längs vägen och får låneprocessen att kännas smidig och trygg. 

Endast en kreditupplysning via UC

När du tar hjälp av en låneförmedlare tas bara en kreditupplysning via UC, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Vad är räntan på ett båtlån?

Vad ett båtlån har för ränta är svårt att svara på eftersom den sätts baserat på en individuell bedömning. När du vill låna pengar med en lägre ränta kan det vara bra att jämföra olika långivare och banker innan du tar ett beslut eftersom villkoren och den effektiva räntan kan skilja sig åt mellan olika erbjudanden. 

Det finns flera faktorer som påverkar din ränta och om du kan få ett billigt båtlån. Dels väger långivaren in om du har valt en fast eller rörlig ränta, men även hur du väljer att lånet ska betalas tillbaka. För att få ett lån med låg ränta är det bättre att betala tillbaka lånet över en kort tid, det ökar dock månadskostnaden och du måste göra en beräkning för att se vad din ekonomi klarar av innan du ansöker.

Se till att ta reda på den effektiva räntan när du jämför lån, den effektiva räntan talar om för dig vad den totala kostnaden för lånet är. Många banker och långivare presenterar ofta bara den nominella räntan för ditt lån. En nominell ränta innefattar inga avgifter, vilket alltid tillkommer när du tar ett lån. Det här kan göra att det tillkommer kostnader som du inte har räknat med och lånet blir i slutändan dyrare än vad du tänkt.

Räkneexempel båtlån

Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid och rörlig ränta på 6,2 %, startavg. 0 kr och aviavg. 0 kr, ger en effektiv ränta på 6,38 % med totalkostnad på 190 642 kr och en månadskostnad på 1 986 kr/mån (96 avbet.). 

Individuell ränta 2,95–18,6%. Återbet. tid 1–15 år. Uppdaterat 2022-06-

Vad är skillnaden på fritidslån och båtlån?

‍Ett båt lån kan även kallas för fridtidslån och är alltså samma sak, det kan användas till att köpa exempelvis en båt, husbil, husvagn eller snöskoter. Det krävs ingen säkerhet för lånet och via Toborrow kan du ansöka om upp till 600 000 kr.

Vi kan även erbjuda en rad olika finansieringslösningar för både privatpersoner och företag. Som privatperson kan du bland annat ansöka om lån till bil, renovering, kontantinsats eller om du vill samla dina lån

Ansök idag helt kostnadsfritt - 0 kr!

Att skicka in en ansökan är inte bindande och du kan alltid ångra dig så gör en jämförelse innan du bestämmer dig. Är du osäker på vilken låneform som passar bäst för just dig? Vi erbjuder personlig support och du kan du kontakta oss om du har frågor eller behöver vägledning.

Har du ett företag? Vi erbjuder även finansieringslösningar som företagslån, leasing, factoring och fastighetslån.

Senast uppdaterad:
2024-04-23 14:27