Verktyg & mallar för företagare

Här bjuder vi på massor av tips inom både privat- och företagsekonomi.

En bra affärsidé kan behöva verktyg och mallar för att presenteras

Det är inte alltid som dina egna medel räcker till. För många företagare är ett företagslån den viktigaste formen av extern finansiering. Vi har tipsen på hur du kan komplettera din ansökan vilket kan leda till en lägre ränta från långivarna. Det finns små saker att tänka på som kan leda till en snabbare hantering av din ansökan. 

  • Resultat - och balansräkning
    Ha din resultat - och balansräkning fullständig vid din ansökan, då kan långivarna lättare och snabbare ta ett kreditbeslut.

  • Budget och affärsplan
    Resultatbudget och likviditetsbudget är de två vanligaste budgetarna som företagare skapar för att få en snabb helhetsbild över kommande år. Vi har tagit fram mallar som du kan använda dig av för din budget och affärsplan

  • Extra säkerhet
    Ge din ansökan en extra boost genom att inte bara ange personlig borgen som säkerhet utan även exempelvis pant i fastighet. Den säkerheten kan förbättra dina chanser till ett beviljat lån och kanske även påverka den räntan långivaren erbjuder dig.

Det är viktigt att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt för att du inte ska behöva betala onödigt höga kostnader/ränta.

Personer jämför privat och företagslån online på Toborrow

Verktyg & mallar

Balans- och resultaträkning

Många av våra långivare vill gärna se en resultat och balansräkning i samband med att du skickar in din låneansökan för företagslån. Detta är för att de ska kunna göra en bättre bedömning. En resultat och balansräkning gör ofta att du får fler och bättre bud från långivarna.

För att göra det enklare för dig har vi listat hur du tar ut en resultat och balansräkning från det allra vanligaste bokföringssystemen. Har du en redovisningsbyrå som sköter din bokföring så kan du be dem att skicka in den via vår portal i samband med din ansökan.

Skapa en enkel företagsbudget

Här har vi samlat de mest populära verktygen och mallar som du som företagare kan ha användning av både vid ansökan men även i ditt företagande.


Saknar du någon?
Meddela oss så kanske den dyker upp här inom kort!