Genom att jämföra leasingalternativ hos Toborrow kan du välja ett erbjudande som passar din verksamhet. Vi förmedlar din ansökan så att du kan välja det erbjudande som passar din situation. Vi guidar dig genom hela processen – snabbt, tryggt och enkelt.
När du har hittat ett objekt som du vill leasa fyller du i ansökningsformuläret och laddar upp objektets offert.
Din ansökan förmedlas till våra leasegivare. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de erbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.
Objektet köps in av leasegivaren och du får din betalplan. Efter leasingperioden har du möjlighet att förlänga avtalet, avsluta det eller köpa loss objektet till det förutbestämda restvärdet.
Företaget kan välja mellan två alternativ när leasingperioden är över: Fortsätta leasingperioden med sänkt leasingavgift eller att köpa ut utrustningen.
Leasingperioden kan variera mellan 2-10 år. Hur lång den blir grundar sig i vilken utrustning som leasats, önskemål och förväntad ekonomisk livslängd.
Du kan leasa i princip all lös egendom som kan tas upp som en tillgång och går att göra avskrivningar på. Det kan till exempel vara entreprenadmaskiner, kopiatorer, grafisk utrustning och mycket mer.
Företagsleasing ger dig som företagare möjlighet att kunna skaffa utrustning som företaget behöver för att växa. Leasing för företag är en form av långtidshyra där långivaren äger det leasade objektet och du använder det. Du slipper på så sätt binda upp kapital och kan istället använda kapitalet till att investera i företaget.
Vi finns här för att hjälpa dig, oavsett om det är via chatt, e-post eller telefon. Tveka inte att kontakta oss, vi ser fram emot att höra från dig!
Kostnadsfritt och förutsättningslöst samtal med en kreditspecialist
Vi hjälper dig att maximera dina chanser till bra lånevillkor
Vi svarar oftast inom 1 minut!
Mån-Fre:
09-12 och 13-17
eller
Kreditspecialist
Vill du hellre att vi ringer upp dig? Boka ett telefonmöte med en av våra kreditspecialister.
Leasing är en flexibel finansieringsmetod som gör det möjligt för företag att nyttja tillgångar som fordon, maskiner eller annan utrustning utan att nödvändigtvis äga dem direkt. Den stora fördelen med att leasa tillgångar är att det ger ditt företag möjligheten att använda nödvändig utrustning utan att behöva göra stora initiala kapitalinvesteringar.
Det går att leasa nästan alla former av lös egendom som kan betraktas som tillgångar och som är föremål för avskrivningar. Ett vanligt område där leasing används är inom transportsektorn, där bilar, lastbilar och andra fordon kan leasas för att effektivisera företagets transportbehov. Även möbler, kontorsutrustning och kopiatorer är vanligt att man leasar.
Leasing erbjuder flera fördelar, särskilt för företagets ekonomi och långsiktiga planering. Att ha en fast månadskostnad under leasingperioden kan underlätta budgetplaneringen, dels behövs ingen kontantinsats, vilket frigör rörelsekapital. Dessutom påverkas endast rörelseresultatet under leasingperioden, vilket bidrar till en förbättrad soliditet för företaget.
En annan fördel är att leasingavgiften är avdragsgill mot företagets resultat, vilket minskar skattebördan. Det är dock viktigt att notera att moms normalt sett är avdragsgill på leasingavgiften, förutom i fallet med personbilar där endast 50% av momsen kan dras av.
För att kvalificera för leasing måste utrustningen vara flyttbar och inte fast egendom eller en integrerad del av andra objekt. Företagsleasing kan användas för att finansiera en rad objekt, från bilar och industriella maskiner till kontorsmöbler och annan utrustning.
För företag som strävar efter kontorsutrustning med hög standard och önskar möjligheten att regelbundet uppdatera den, kan företagsleasing vara en bra väg att gå. Leasingperioden och kostnaden anpassas vanligtvis baserat på utrustningens förväntade livslängd, och den vanligaste perioden sträcker sig vanligtvis mellan 36 och 72 månader.
Det kan finnas flera fördelar med att leasa eller hyra utrustning istället för att köpa. För det första handlar det om kostnader och budget. Att köpa utrustning kan kräva stora kontantutlägg, till skillnad från leasing som vanligtvis innebär lägre månatliga betalningar. För företag med begränsade kapitalresurser kan leasing därför vara fördelaktigt för att undvika att binda upp stora summor i utrustning.
Flexibilitet är också en viktig faktor. Leasing ger möjlighet att regelbundet uppgradera utrustningen till den senaste modellen när leasingperioden löper ut. Det kan vara särskilt användbart i branscher där utrustning utvecklas snabbt. Å andra sidan innebär ett köp att företaget äger utrustningen och kan göra ändringar eller uppgraderingar i den som man vill, men det kan också innebära att man inte byter ut och fastnar i föråldrad utrustning om man inte har resurserna att uppgradera regelbundet.
Underhåll och service är en annan viktig del att tänka på. Många leasingavtal inkluderar underhåll och service, vilket kan minska belastningen på företagets interna resurser och budget för reparationer och underhåll. När man köper loss utrustning är det företagets eget ansvar att hantera alla underhållskostnader.
Slutligen kan det finnas skattefördelar att ta hänsyn till. Både leasing och köp kan ge skattefördelar, men det kan variera beroende på jurisdiktion och företagets unika situation. Att rådfråga en skatteexpert kan vara till hjälp för att förstå vilka fördelar som är tillgängliga för varje alternativ.