Låna pengar till renovering utan säkerhet

Dags att renovera lägenheten eller huset? Vi har renoveringslånet för dig! Hos Toborrow kan du jämföra lån till din renovering och få flera svar från banker och långivare.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 2 januari 2024, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Vill du samla befintliga lån?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 9,29 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 9,7%, totalkostnad 206 321 kr, kostnad 2 724 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 5,95–29,5%. Effektiv ränta 6,13%-33,9%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2024-02-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Grafiskt element som innehåller ett erbjudande

Våra långivare

Logotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money goLogotyp för Lån&Spar Bank

Så funkar det att ansöka om renoveringslån via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
1
Fyll i din ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande. 

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra samarbetspartners. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett erbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Vilka är grundkraven för att få låna?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Hur samlar jag mina lån?

Du samlar dina lån genom att ansöka om ett samlingslån. Då löser du dina smålån och krediter med ett lån istället för flera.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

Kreditgivarna och bankerna som är registrerade på vår plattform har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Oftast går det mycket snabbare än så.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Vill du prata med en kreditspecialist? Ring eller chatta med oss!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Vad är ett renoveringslån?

Om du vill låna pengar till renovering av hus eller om du exempelvis ska renovera köket kan du ansöka om ett renoveringslån via oss på Toborrow.

Ett renoveringslån är ett privatlån som du kan ta utan att ange någon säkerhet, du kan använda ett privatlån till många olika saker som vid renovering av kök, badrum eller uterum. Förutom att låna till renovering kan du även söka privatlån för en rad olika saker som du kan läsa mer om här

Fördelar med ett privatlån när du ska renovera

Det kan ibland finnas fördelar med att ta ett privatlån vid renovering av hus eller sommarstuga, istället för att utöka ditt bolån.

  • Du behöver inte ha ditt boende som säkerhet
  • Du behöver inte ta ut ett pantbrev på ditt nuvarande boende
  • Du kan lösa ditt lån när du vill utan extra kostnad hos samtliga av Toborrows långivare, så länge räntan på ditt beviljade lån är rörlig.

Behöver du lån till renovering av kök, badrum, hus eller liknande kan du ansöka om privatlån enkelt online via Toborrow. Du kan sen i lugn och ro jämföra effektiv ränta och månadskostnad på dina låneerbjudanden innan du bestämmer dig. Vi ger dig en tydlig översikt och personlig support genom hela ansökningsprocessen.

Person renoverar fönster med renoveringslån han sökt via Toborrow
Man renoverar hemma med hjälp av ett privatlån han jämfört online

Jämför renoveringslån via Toborrow

När du vill ha schyssta villkor och bra ränta på ditt renoveringslån är det alltid en god idé att jämföra olika långivare och banker för att hitta det lån som passar dina behov och förutsättningar bäst. 

Renovera med lån från någon av våra långivare, hos Toborrow kan du få svar från flera långivare med endast en kreditupplysning och du kan enkelt jämföra kostnaden på dina olika erbjudanden. Om det gjorts flertalet kreditupplysningar på dig inom en kort tid kan det påverka din kreditvärdighet, därför är låneförmedlare som oss ett smart val när du letar efter ett lån för att finansiera dina visioner och drömmar.

Jämför bland flertalet banker och långivare

På Toborrows plattform finns flertalet banker och långivare som tar del av din ansökan, de lämnar ett erbjudande till dig inom 24 timmar. Du kan alltid bevaka hur det går för din ansökan genom att logga in på ditt konto.

Personlig handläggare med dig hela vägen

Vi finns här för dig från ansökan till utbetalt lån. Vi besvarar dina frågor längs vägen och får låneprocessen att kännas smidig och trygg. 

Endast en kreditupplysning via UC

När du tar hjälp av en låneförmedlare tas bara en UC, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Kan en renovering öka värdet på mitt hus?

Det är idag väldigt vanligt att man köper hus och lånar till renvoering, en renovering kan i många fall öka bostadens värde och många ser det som en förlängning av sin bostadsinvestering.

Innan du bestämmer dig för att göra en stor förändring i hemmet är det viktigt att du tar in offerter på det du vill göra, oavsett om du ska göra allt själv eller anlita en firma. Ska du renovera själv måste du även planera för alla inköp av material och verktyg och göra en sammanställning eftersom du behöver veta hur stort belopp du ska söka. 

Det är ofta billigare att göra mindre renoveringar själv men tar du dig an större projekt bör du ha bra koll på vad du gör innan du sätter igång. En felaktigt utförd renovering av ett hus kan i värsta fall leda till att du behöver låna mer pengar från banken och göra om allt igen.

Låna inte mer än du behöver, det är lätt att lockas att köpa dyrare och exklusivare saker än du egentligen behöver eller har råd med. Se över om något kan väljas bort och försök hålla kostnaden på en nivå som ni klarar av på lång sikt också. Ett högre belopp medför en högre ränta men du kan välja att betala tillbaka lånet över en längre tid för att sänka din räntekostnad.

Funderar du på att köpa och renovera en fastighet?

Går du i tankar på att investera i en fastighet du ska renovera? Eller vill du starta ett nytt renoveringsprojekt hemma? Det finns flera olika alternativ till finansiering när du ska låna till renovering vid husköp eller bara fixa hemma. 

När du ska låna till ett fritidshus eller fastighet som du ska renovera kan du ibland baka in kostnaden för renoveringen i ditt bolån hos banken, alltså höja bolånet och belåningsgraden på din bostad. Du kan som mest låna upp till 85% av bostadens värde, vill du inte höja ditt bolån eller om du inte kan utöka ditt bolån mer är ett privatlån eller blancolån ett bra alternativ istället.

Du kan ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor utan säkerhet via Toborrow.

Vad är skillnaden på pantbrev och lagfart?

När man pratar och söker information om bolån stöter man ofta på begrepp som pantbrev och lagfart. Här reder vi enkelt ut vad begreppen innebär.

  • Pantbrev - När du tar ett nytt bolån eller utökar ditt gamla lån behöver du ta ut ett pantbrev för bostaden eller fritidshuset. Att ta ut ett nytt pantbrev kostar vanligtvis 2% av det belopp du vill utöka lånet med.

  • Lagfart - Ett bevis på vem som äger fastigheten, när du ansöker om lagfart tas det ut en så kallad stämpelskatt. Stämpelskatten ligger i dagsläget på 1,5% av bostadens värde och utöver det tillkommer även avgifter och arvode till banken som ligger på runt 1 500 kr.

Med ett privatlån eller blancolån slipper du ta ut pantbrev som vissa kan tycka känns svårt och krångligt.

Jämför lån online via Toborrow

Oavsett om du ska renovera ditt hus, sommarstuga eller låna pengar till ett nytt kök eller badrum kan du ansöka om ett renoveringslån hos oss på Toborrow. Vi erbjuder även en rad andra finansieringslösningar för dig som privatperson, hos oss kan du jämföra allt från samlingslån till privatlån, blancolån, billån eller båtlån

Om du har ett företag och är i behov av finansiering kan vi även erbjuda företagslån, fastighetslån, leasing och factoring. Behöver du hjälp med vilken finansiering som passar bäst för just dina behov kan du kontakta oss, vi finns här för att hjälpa och vägleda dig genom processen.

Du hittar också svaret på flera av de vanligaste frågorna under frågor och svar.

Senast uppdaterad:
2024-04-23 14:27