Låna pengar till renovering utan säkerhet

Dags att renovera lägenheten eller huset? Vi har renoveringslånet för dig! Hos Toborrow kan du jämföra lån till din renovering och få flera svar från banker och långivare.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr  

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 2 januari 2024, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Vill du samla befintliga lån?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 9,29 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 9,7%, totalkostnad 206 321 kr, kostnad 2 724 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 5,95–29,5%. Effektiv ränta 6,13%-33,9%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2024-02-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Grafiskt element som innehåller ett erbjudande

Ett urval av våra partners

Logotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money goLogotyp för Lån&Spar Bank

Tre steg till att samla lån

Ansökan till att samla dina lån är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi förmedlar din ansökan till flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
Fyll i din ansökan
Fyll i din ansökan med hur stor del av det sökta beloppet du ska använda till att lösa andra lån. Processen är enkelt, smidig och helt digital. Ansökan tar bara ett par minuter.
Vi förmedlar din ansökan
Toborrow presenterar din ansökan för långivarna på plattformen som i sin tur har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Du väljer enkelt det bästa låneerbjudandet genom att logga in med BankID.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
ANSÖK OM PRIVATLÅN

Vad är ett renoveringslån?

Om du vill låna pengar till renovering av hus eller om du exempelvis ska renovera köket kan du ansöka om ett renoveringslån via oss på Toborrow.

Ett renoveringslån är ett privatlån som du kan ta utan att ange någon säkerhet, du kan använda ett privatlån till många olika saker som vid renovering av kök, badrum eller uterum. Förutom att låna till renovering kan du även söka privatlån för en rad olika saker som du kan läsa mer om här

Fördelar med ett privatlån när du ska renovera

Det kan ibland finnas fördelar med att ta ett privatlån vid renovering av hus eller sommarstuga, istället för att utöka ditt bolån.

  • Du behöver inte ha ditt boende som säkerhet
  • Du behöver inte ta ut ett pantbrev på ditt nuvarande boende
  • Du kan lösa ditt lån när du vill utan extra kostnad hos samtliga av Toborrows långivare, så länge räntan på ditt beviljade lån är rörlig.

Behöver du lån till renovering av kök, badrum, hus eller liknande kan du ansöka om privatlån enkelt online via Toborrow. Du kan sen i lugn och ro jämföra effektiv ränta och månadskostnad på dina låneerbjudanden innan du bestämmer dig. Vi ger dig en tydlig översikt och personlig support genom hela ansökningsprocessen.

Person renoverar fönster med renoveringslån han sökt via Toborrow

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Vill du prata med en kreditspecialist? Ring eller chatta med oss!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Man renoverar hemma med hjälp av ett privatlån han jämfört online

Jämför renoveringslån via Toborrow

När du vill ha schyssta villkor och bra ränta på ditt renoveringslån är det alltid en god idé att jämföra olika långivare och banker för att hitta det lån som passar dina behov och förutsättningar bäst. 

Renovera med lån från någon av våra långivare, hos Toborrow kan du få svar från flera långivare med endast en kreditupplysning och du kan enkelt jämföra kostnaden på dina olika erbjudanden. Om det gjorts flertalet kreditupplysningar på dig inom en kort tid kan det påverka din kreditvärdighet, därför är låneförmedlare som oss ett smart val när du letar efter ett lån för att finansiera dina visioner och drömmar.

Jämför bland flertalet banker och långivare

På Toborrows plattform finns flertalet banker och långivare som tar del av din ansökan, de lämnar ett erbjudande till dig inom 24 timmar. Du kan alltid bevaka hur det går för din ansökan genom att logga in på ditt konto.

Personlig handläggare med dig hela vägen

Vi finns här för dig från ansökan till utbetalt lån. Vi besvarar dina frågor längs vägen och får låneprocessen att kännas smidig och trygg. 

Endast en kreditupplysning via UC

När du tar hjälp av en låneförmedlare tas bara en UC, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Vilken ränta får jag när jag samlar lån hos Toborrow?

Varje långivare väljer själv vilken ränta de kan erbjuda dig. Hur stor räntan blir kan bero på lånets storlek, din återbetalningsförmåga och vilka skulder du har.

Vilka typer av privatlån erbjuder Toborrow?

Privatlån, även kallat blancolån, kan du använda till det du behöver så som bilköp, renovering eller kanske ditt tandläkarbesök. Ett privatlån kan nämnas med många olika syften men i grunden är det fortfarande ett privatlån.

Varför ska jag samla alla mina lån med Toborrow?

Toborrow är till för dig som vill hitta ett lån anpassat helt efter din privatekonomis behov. Vi ser till att hjälpa dig att se över din ränta och dina månadskostnader utifrån just dina förutsättningar. När du ansöker om att samla dina lån genom Toborrow ser vill till att du är trygg under hela processen och har en handläggare en chatt eller samtal bort.

Var ser jag mina låneerbjudanden?

När en kreditgivare eller bank lämnar ett låneerbjudande hittar du det i inloggat läge på din dashboard. Du kan alltid ringa eller chatta med oss om du har några funderingar.

Vad är ränta?

Ränta är kostnaden för att låna pengar.

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta visar den totala kostnaden för ett lån under ett år. I den effektiva räntan ingår bland annat uppläggningsavgift och aviavgift.

Vad händer om jag får betalningssvårigheter?

Om du hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaka ditt lån ska du direkt ringa till den kreditgivaren eller banken som betalt ut ditt lån. Förklara din situation och var ärlig så får du och kreditgivaren eller banken komma överens om en lösning om det finns.

Vad betyder lösenkrav när jag ska samla mina lån?

Ett lösenkrav innebär att långivaren kommer att lösa dina nuvarande skulder med ditt nya lån. Detta görs genom en så kallad lösenfullmakt. Detta för att kunna försäkra sig om att du inte kommer använda samlingslånet för konsumtion.

Vad betyder lån med medsökande?

Att ta ett lån med en medsökande betyder att en person i din närhet går in som medsökande i din låneansökan. Denna personen har samma ansvar fö att lånet betalas som du som låntagare har. Personen blir en medlåntagare.

Kan jag beviljas lån som student?

Om du studerar måste du ha en sidoinkomst för att kunna beviljas ett lån av våra kreditgivare och banker. CSN räknas inte som en inkomst.

Kan jag ansöka om ett privatlån om jag är arbetslös?

Om du är arbetslös kan du tyvärr inte beviljas ett lån från våra kreditgivare och banker.

Hur sänker jag min månadskostnad?

Du kan sänka din månadskostnad på dina. befintliga lån och krediter genom att samla dessa i ett samlingslån även kallat ihopbakslån. Att ha ett lån istället för flera ger dig inte bara en bättre överblick utan också en lägre månadskostnad.

Hur samlar jag mina lån?

Du samlar dina lån genom att ansöka om ett samlingslån. Då löser du dina smålån och krediter med ett lån istället för flera.

Frågor och svar

Vad händer om jag ångrar mig och inte vill ha något lån?

Om du ångrar dig och vill ta tillbaka din ansökan som förmedlats mot våra kreditgivare och banker kan du ringa eller chatta med oss. När lånet är utbetalt kan du när som helst förtidslösa lånet.

Kan jag ansöka om ett lån om jag har låg kreditvärdighet?

Kreditgivarna och bankerna gör alltid en individuell bedömning av din ekonomiska situation och tar beslut därefter om du kan beviljas ett privatlån. Om du har skulder och betalningsanmärkningar är det i de flesta fall svårt att beviljas ett privatlån.

Vad händer om jag får betalningssvårigheter?

Om du hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaka ditt lån ska du direkt ringa till den kreditgivaren eller banken som betalt ut ditt lån. Förklara din situation och var ärlig så får du och kreditgivaren eller banken komma överens om en lösning om det finns.

Var ser jag mina låneerbjudanden?

När en kreditgivare eller bank lämnar ett låneerbjudande hittar du det i inloggat läge på din dashboard. Du kan alltid ringa eller chatta med oss om du har några funderingar.

Vad kan jag använda mitt privatlån till?

Ett privatlån kan användas till vad som helst. Du behöver ange vilket syfte du ska använda pengarna till enligt penningtvättslagstiftning och för att de kreditgivare och banker vi har på plattformen ska kunna beräkna din återbetalningsförmåga.

Hur många låneerbjudanden får jag?

Hur många erbjudanden just du får på din ansökan avgörs på hur din ekonomiska situation ser ut. Efter din ansökan har långivarna 24 timmar på sig att lämna erbjudanden och du kommer se dessa i din dashboard.

Låna med skuld hos kronofogden?

Toborrow har inga långivare på plattformen som erbjuder privatlån om det finns en aktuell skuld hos kronofogden.

Är räntan på mitt lån fast eller rörlig?

Räntan på ditt lån är oftast rörlig. Du kan alltid kontakta långivaren för att få ytterligare information.

Vad blir månadskostnaden?

Då räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder, påverkas månadskostnaden av detta. Det som också påverkar är amorteringsgrad och avgifter.

Vad kan jag göra för att få lägre ränta?

Att lägga till en medsökande på lånet du söker kan öka möjligheterna till lägre ränta och ett högre lånebelopp. En medsökande kan vara vem som helst i din närhet. Den medsökande har lika stort ansvar för att lånet betalas tillbaka och därför är det en extra trygghet för banken.

Jag är student, kan jag ansöka om lån?

Om det finns en fast inkomst på sidan av studierna kan du ansöka om ett privatlån hos våra långivare.

Hur fungerar det att ta ett privatlån på Toborrow?

Du ansöker digitalt via vår plattform. När du fyllt i önskat lånebelopp, återbetalningstid och angivit de uppgifter som efterfrågas signerar du din ansökan säkert med BankID. Därefter förmedlar vi din ansökan till anslutna långivare som inom 24 timmar lämnar ett låneerbjudande.

Kan jag ansöka om lån utan fast inkomst?

Nej, Toborrow kräver en fast inkomst för att din låneansökan ska förmedlas vidare till våra långivare.

Varför ska jag jämföra lån från flera långivare?

Genom att jämföra låneerbjudanden kan du hitta det låneerbjudande som passar just dig bäst och ger dig den lägsta räntan och bästa villkoren.

Varför blev min ansökan nekad?

Varje långivare kan begära in kompletterande dokumentationen efter accepterat bud. Skulle den informationen påverka långivarens kreditbedömning på ett negativt sätt kan erbjudandet dras tillbaka.

Hur mycket kan jag låna?

Våra långivare på plattformen erbjuder belopp från 15 000 kr upp till 600 000 kr

Kostar det något att ansöka?

Det kostar ingenting att ansöka

Vilka är Toborrow?

Toborrow är en låneförmedlare som genom sin plattform vill ge dig som låntagare möjligheten att få den lägsta räntan. Du kan ansöka om både privatlån och företagslån via vår plattform.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Det går att ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar, det får dock inte finnas något skuldsaldo. Betalningsanmärkningar kan påverka hur stort belopp du kan bli erbjuden.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Du kan när som helst förtidslösa ditt privatlån, så länge räntan är rörlig. Kontakta din långivare så hjälper de dig.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett privatlån på Toborrow kan du välja en återbetalningstid från 1 - 20 år.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Endast en enda kreditupplysning kommer att tas på dig via Upplysningscentralen (UC) även om du får flera låneerbjudanden. Tänk på att du kan erhålla flera kopior av kreditupplysningen eftersom flera olika banker som har granskat din kreditinformation. Vissa av våra partners kan ibland även begära ytterligare information via Dun & Bradstreet (tidigare känd som Bisnode). Informationen blir ett komplement som hjälper långivaren att göra en korrekt kreditbedömning. Notera att den extra informationen som begärs ut inte kommer att påverka din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC).

Vad betyder en medsökande?

En medsökande, medlånare, kan öka chanserna att få ett privatlån beviljat om den som söker lånet vet om att det kan vara svårt att få ett lån beviljat på egen hand. Dessutom kan du få chans till lägre ränta om ni är två som delar på lånet eftersom långivaren tar hänsyn till er gemensamma ekonomiska situation.

Vilken ränta kan jag få på mitt privatlån?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Vilka är grundkraven för att få låna?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

Kan en renovering öka värdet på mitt hus?

Det är idag väldigt vanligt att man köper hus och lånar till renvoering, en renovering kan i många fall öka bostadens värde och många ser det som en förlängning av sin bostadsinvestering.

Innan du bestämmer dig för att göra en stor förändring i hemmet är det viktigt att du tar in offerter på det du vill göra, oavsett om du ska göra allt själv eller anlita en firma. Ska du renovera själv måste du även planera för alla inköp av material och verktyg och göra en sammanställning eftersom du behöver veta hur stort belopp du ska söka. 

Det är ofta billigare att göra mindre renoveringar själv men tar du dig an större projekt bör du ha bra koll på vad du gör innan du sätter igång. En felaktigt utförd renovering av ett hus kan i värsta fall leda till att du behöver låna mer pengar från banken och göra om allt igen.

Låna inte mer än du behöver, det är lätt att lockas att köpa dyrare och exklusivare saker än du egentligen behöver eller har råd med. Se över om något kan väljas bort och försök hålla kostnaden på en nivå som ni klarar av på lång sikt också. Ett högre belopp medför en högre ränta men du kan välja att betala tillbaka lånet över en längre tid för att sänka din räntekostnad.

Funderar du på att köpa och renovera en fastighet?

Går du i tankar på att investera i en fastighet du ska renovera? Eller vill du starta ett nytt renoveringsprojekt hemma? Det finns flera olika alternativ till finansiering när du ska låna till renovering vid husköp eller bara fixa hemma. 

När du ska låna till ett fritidshus eller fastighet som du ska renovera kan du ibland baka in kostnaden för renoveringen i ditt bolån hos banken, alltså höja bolånet och belåningsgraden på din bostad. Du kan som mest låna upp till 85% av bostadens värde, vill du inte höja ditt bolån eller om du inte kan utöka ditt bolån mer är ett privatlån eller blancolån ett bra alternativ istället.

Du kan ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor utan säkerhet via Toborrow.

Vad är skillnaden på pantbrev och lagfart?

När man pratar och söker information om bolån stöter man ofta på begrepp som pantbrev och lagfart. Här reder vi enkelt ut vad begreppen innebär.

  • Pantbrev - När du tar ett nytt bolån eller utökar ditt gamla lån behöver du ta ut ett pantbrev för bostaden eller fritidshuset. Att ta ut ett nytt pantbrev kostar vanligtvis 2% av det belopp du vill utöka lånet med.

  • Lagfart - Ett bevis på vem som äger fastigheten, när du ansöker om lagfart tas det ut en så kallad stämpelskatt. Stämpelskatten ligger i dagsläget på 1,5% av bostadens värde och utöver det tillkommer även avgifter och arvode till banken som ligger på runt 1 500 kr.

Med ett privatlån eller blancolån slipper du ta ut pantbrev som vissa kan tycka känns svårt och krångligt.

Jämför lån online via Toborrow

Oavsett om du ska renovera ditt hus, sommarstuga eller låna pengar till ett nytt kök eller badrum kan du ansöka om ett renoveringslån hos oss på Toborrow. Vi erbjuder även en rad andra finansieringslösningar för dig som privatperson, hos oss kan du jämföra allt från samlingslån till privatlån, blancolån, billån eller båtlån

Om du har ett företag och är i behov av finansiering kan vi även erbjuda företagslån, fastighetslån, leasing och factoring. Behöver du hjälp med vilken finansiering som passar bäst för just dina behov kan du kontakta oss, vi finns här för att hjälpa och vägleda dig genom processen.

Du hittar också svaret på flera av de vanligaste frågorna under frågor och svar.