Kvinna glad över att kunna expandera sin verksamhet med hjälp av ett företagslån via Toborrow

Få betalt direkt med factoring

Optimera din likviditet genom att sälja dina fakturor till våra långivare och banker. Genom att använda factoring behöver du inte längre oroa dig för utdragna betalningstider. Det ger dig möjlighet att investera och expandera din verksamhet utan att vara begränsad av långsam likviditet. Jämför factoring på Toborrow – snabbt, tryggt och enkelt. 

Bättre villkor – vi konkurrensutsätter flera banker och långivare
Ansökan är alltid helt kostnadsfri och inte bindande
Spara tid – vi förmedlar din ansökan, du får svar inom 24 timmar

Våra långivare

Så fungerar fastighetslån på Toborrow

Ansök enkelt om företagslån via mobilen hos Toborrow
1
Du skapar en ansökan

Oavsett om ditt factoring behov endast är för 1 eller 100 fakturor kan vi hjälpa dig hitta en långivare som passar. För att matcha dig rätt är det bra att lämna så mycket information som möjligt.

2
Långivarna presenterar factoring erbjudanden

Långivarna svarar på din förfrågan och kommer med ett erbjudande. Du kan jämföra erbjudandena och välja det bästa för just ditt företag.

3
Pengarna betalas ut

Pengarna betalas ut löpande när du använder dig av factoringtjänsten.

Vad är factoring?

Factoring innebär att företag belånar eller säljer sina fakturor till en bank eller ett finansbolag. Det kan vara ett snabbt sätt att få likviditet för att finansiera sitt varulager.

Vi hjälper ditt företag till rätt finansiering

Vi finns här för att hjälpa dig, oavsett om det är via chatt, e-post eller telefon. Tveka inte att kontakta oss, vi ser fram emot att höra från dig!

  • Kostnadsfritt och förutsättningslöst samtal med en kreditspecialist

  • Vi hjälper dig att maximera dina chanser till bra lånevillkor

  • Vi svarar oftast inom 1 minut!

Öppettider

Mån-Fre:

09-12 och 13-17

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Boka tid med en kreditspecialist

Vill du hellre att vi ringer upp dig? Boka ett telefonmöte med en av våra kreditspecialister.

Fakturaköp och fakturabelåning – vad passar dig? 

Med factoring säljer du dina fakturor till ett faktoringbolag, vilket innebär att du får omedelbar likviditet istället för att behöva vänta på kundbetalningar. Det kan vara särskilt användbart när du behöver snabb tillgång till kapital för att täcka löpande kostnader eller investeringar.

Dessutom tar faktoringbolaget över ansvaret för att driva in betalningarna från dina kunder, vilket minskar risken för försenade eller uteblivna betalningar. Det ger dig en stabil och förutsägbar likviditet, vilket kan vara avgörande för att hålla din verksamhet flytande och fokusera på tillväxt och expansion. Om ditt företag har osäkra eller oregelbundna kassaflöden kan factoring vara en lämplig lösning för att säkerställa en stabil ekonomi. Det ger dig också möjlighet att frigöra kapital som annars skulle vara bundet i framtida kundfordringar.

Fördelarna med factoring är många och inkluderar förbättrad likviditet, minskad risk och administrativ avlastning. Genom att sälja dina fakturor får du omedelbar tillgång till kontanter istället för att behöva vänta på kundbetalningar, vilket ger dig möjlighet att investera i tillväxt och expansion. Factoringbolaget tar också över hanteringen av fakturering och inkasso, vilket frigör tid och resurser för ditt företag att fokusera på kärnverksamheten.

Kvinna glad över att kunna expandera sin verksamhet med hjälp av ett företagslån via Toborrow
Vilken finansieringslösning som passar just ditt företag beror på vad finansieringen ska användas till. Vi finns här för dig om du har några frågor eller funderingar om de olika finansieringslösningar du kan hitta på vår plattform. Tillsammans kan vi hitta något som passar just ditt företag!
Personer jämför företagslån via Toborrow online

Vad kostar factoring?

För att hitta det mest fördelaktiga alternativet för fakturaköp är det smart att jämföra olika erbjudanden till exempel via oss på Toborrow. Med bara en ansökan kan du få flera svar från olika långivare och enkelt välja det som passar bäst för ditt företag. Förutom fakturaköp kan vi på Toborrow erbjuda flera andra finansieringsalternativ för företag, inklusive företagslån, EIF-lån, fastighetslån, byggnadskreditiv och kontokredit.

För att ditt företag ska vara berättigat att ansöka kräver våra långivare och banker att företaget har varit verksamt i minst 3 månader och är registrerat i Sverige. Dessutom måste företaget ha en specifik bolagsform, såsom Aktiebolag, Enskild firma, Kommanditbolag, BRF eller HB. Det får inte heller ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Dessutom måste det finnas en registrerad verklig huvudman, och den som ansöker måste vara firmatecknare för företaget eller VD.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med factoring?

Factoring erbjuder flera fördelar jämfört med andra finansieringsalternativ. När du säljer dina fakturor till ett factoringbolag tar de ut en avgift, vanligtvis som en procentandel av fakturabeloppet. Denna avgift appliceras oavsett om du säljer en eller flera fakturor. Trots detta kan det vara en lönsam affär om du behöver frigöra kapital snabbt. Dessutom kan factoring minska din administrativa börda avsevärt och göra det möjligt för dig att erbjuda generösare betalningsvillkor till dina kunder, inklusive krediter på upp till 120 dagar.