Vi hjälper dig jämföra företagslån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag kan vara nödvändigt för att kunna växa och expandera sin verksamhet och få bättre likviditet. Historiskt har många småföretagare länge upplevt svårigheter att få lån till aktiebolag. På Toborrow har vi samlat flertalet långivare, kreditgivare och banker – allt för att öka dina möjligheter att få ett bra företagslån med låg ränta och bra villkor.

Flera låneförslag
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar det att ansöka om företagslån till aktiebolag

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.

Företagslån till aktiebolag

Behovet av ett lån till ett aktiebolag är ofta kopplat till en investering för att expandera företaget, eller till ett nystartat aktiebolag. Det kan till exempel vara att du behöver anställa nya medarbetare, köpa ny utrustning eller är i behov av tillfällig likviditet. När ett aktiebolag ansöker om företagslån utvärderar långivarna företagets återbetalningsförmåga, vilket innebär att de gör en bedömning för huruvida företaget kommer att kunna betala tillbaka lånet eller ej. Långivaren måste ha all nödvändig information för att göra en sådan bedömning.

Vilken information som krävs bestäms till stor del av typen av företag och det belopp du behöver låna. När du ansöker via Toborrow kan du ladda upp information om ditt företag så att långivare kan fatta ett välgrundat beslut. Om långivarna kräver något annat kommer det att framgå av ditt låneerbjudande.

En bra information att visa långivare är en resultat- och balansräkning, som du kan generera från ditt redovisningsprogram eller begära av din redovisningsekonom. Om du precis har startat ett aktiebolag och saknar sådan information måste du istället berätta om företagets framtida lönsamhet med hjälp av till exempel en affärsplan eller budget.

Hur mycket kan jag låna till mitt aktiebolag? 

De flesta långivare har fler krav på ett företag som ska låna pengar än exempelvis om du lånar pengar privat. Ett riktmärke hos många långivare är att företaget kan låna 20% av den årliga omsättningen. Det är alltid bra att du skickar med balans och resultatrapport när du ansöker om lån för företag, då har du större chans att hitta ett företagslån med ränta som passar dig och din ekonomi.

Du kan testa ditt låneutrymme här för att se hur mycket pengar ditt företag kan låna innan du ansöker. Andra faktorer som kan spela in på ditt låneutrymme kan också vara om aktiebolaget är nystartat eller etablerat, samt hur stark din affärsidé är och hur mycket ditt företag har råd att betala tillbaka över tid. 

För att fastställa detta tar banken hänsyn till all tillgänglig information och försöker skapa en helhetsbild som omfattar allt från affärsplan till balans- och resultaträkning. Det är därför bra att ladda upp så mycket information som möjligt i din låneansökan. Långivarna kommer även ta med faktorer så som ägarnas tidigare erfarenhet, kreditrating hos UC och vad syftet med företagslånet är.

Några av våra utvalda partners

Vad krävs för att jag ska få låna pengar till ett aktiebolag?

Din ansökan måste uppfylla följande krav för att vi ska kunna behandla den.

  • Lånebeloppet mellan 30 000 kr upp till 20 000 000 kr.
  • Amorteringstid på mellan 3 – 60 månader.
  • Företaget är aktivt och registrerat i Sverige.
  • Den som söker behöver ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse.

För att öka dina chanser att få bra låneerbjudanden är det bra att du laddar upp bolagets senaste resultat- och balansräkning i samband med din ansökan. Det gör att långivarna kan göra en bättre bedömning av din situation och återbetalningsförmåga.

Låna pengar till nystartat bolag?

Du med ett nystartat aktiebolag kan låna pengar men vid större belopp kan det vara svårt att få lånet beviljat om det inte finns någon slags säkerhet för lånet. Villkoren för företagslån kan skilja sig väldigt mycket åt men ofta räcker det att någon kan gå i personlig borgen, ofta företagets VD eller ägare. Vill du undvika borgen kan en fastighetspant eller företagsinteckning vara ett alternativ istället. 

Har du en borgensman med god kreditvärdighet till lånet ger det dig bra chanser att få ett bra banklån till ditt aktiebolag, och det gäller speciellt när du söker företagslån till ett nystartat företag.

När du söker företagslån via Toborrow får du svar från flera långivare med endast en kreditupplysning och kan enkelt jämföra ränta och villkor. Du får svar redan inom en arbetsdag och du kan ansöka om upp till 20 000 000 kronor.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Blogg och nyheter

Frågor och svar

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.

Vad är räntan på ett företagslån?

Det är svårt att säga vad ett lån har för ränta eftersom varje långivare gör sin individuella bedömning. Det skiljer sig även om du väljer en rörlig eller fast ränta på ditt lån. Var noga med att ta reda på den effektiva räntan för lånet, den innefattar alla kostnader du behöver betala och du får inga överraskningar i form av dolda avgifter. Genom att ansöka hos Toborrow får du låneerbjudanden från flera olika långivare och kan enkelt jämföra ränta och villkor.

Det finns även lån med räntetak som innebär att det sätts en gräns för hur hög din rörliga ränta kan bli. Att sätta ett räntetak på ditt lån medför en kostnad som baseras på bland annat ränteläget och längden på avtalet.

Vilken typ av lån ska jag söka?

Om du är osäker på vilken typ av lån som passar just dina behov kan vi erbjuda personlig support och vägledning till rätt finansiering. Vi har lösningar för dig med enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag och din ansökan är inte bindande och sker helt kostnadsfritt.

För företag erbjuder vi bland annat företagslån, factoring, leasing och fastighetslån men även byggnadskreditiv, konto/bankkredit, brygglån, EIF-lån och att samla dina lån.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss, du kan också läsa mer och hitta svar på några av de vanligaste frågorna under frågor och svar.