Företag ser över sina finansieringsmöjligheter på Toborrow

Vi hjälper dig jämföra företagslån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag kan vara nödvändigt för att kunna växa och expandera sin verksamhet och få bättre likviditet. Historiskt har många småföretagare länge upplevt svårigheter att få lån till aktiebolag. På Toborrow har vi samlat flertalet långivare, kreditgivare och banker – allt för att öka dina möjligheter att få ett bra företagslån med låg ränta och bra villkor.

Spara tid - våra kreditspecialister förmedlar din ansökan
Låna upp till 20 miljoner
Endast en UC men konkurrensutsätt över 18 långivare
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Våra långivare

Så funkar det att ansöka om företagslån till aktiebolag

Ansök enkelt om företagslån via mobilen hos Toborrow
1
Fyll i en ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande.

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra långivare. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett låneerbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Kan jag samla mina företagslån via Toborrow?

Toborrow har flertalet kreditgivare och banker registrerade på plattformen. Du kan kostnadsfritt göra en ansökan att samla dina företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Du kan få flera låneerbjudanden med endast en ansökan och kan enkelt välja det erbjudandet som har bäst villkor och lägst ränta.

Hur skiljer sig Toborrow från andra låneförmedlare?

Toborrow har skräddarsydda lösningar för just dig. Vi har kreditgivare och banker som erbjuder olika finansieringslösningar som passar olika företag och olika syften med finansieringen. Förutom att vi har skräddarsydda lösningar finns våra kreditspecialister bara ett samtal eller chatt bort, redo för dina funderingar och frågor.

Vad kan jag använda mitt företagslån till?

Ett företagslån kan ge många möjligheter till tillväxt. Du kanske måste anställa mer personal, finansiera en order eller låna pengar till nästa affär. Möjligheterna är många och vad du ska använda lånet till beror helt på ditt företag. Vi erbjuder olika finansieringslösningar som passar i alla lägen.

Vilka uppgifter ska jag lämna i min låneansökan?

Att ansöka om ett lån hos oss är enkelt och tar bara några minuter. För att kunna behandla din ansökan behöver vi följande uppgifter om dig och ditt företag: - Företagets organisationsnummer
- Personnummer
- Legitimering via Bank-ID

Vad blir räntan på mitt företagslån?

Räntan på ditt företagslån sätts individuellt och baseras på ditt företags förutsättningar. Vi presenterar den exakta räntan för ditt lån när kreditgivarna och bankerna behandlat din ansökan och genomfört en kreditprövning. I de flesta fall får du ett slutgiltigt besked inom 24 timmar efter att du skickat in din ansökan.

Vad kostar ett företagslån?

Att jämföra företagslån via Toborrow är kostnadsfritt. Kostnaden för själva företagslånet som blir utbetalt från en kreditgivare eller bank beror på olika faktorer så som: - Hur mycket du lånar - Lånets återbetalningstid
- Vilken ränta du får Vilken exakt ränta och kostnad det blir får du veta när dina låneerbjudanden börjar registreras på din dashboard. Låneansökan är inte bindande och du kan alltid tacka nej till erbjudandet.

Hur ansöker jag?

Du ansöker om finansiering till ditt företag via vår plattform i det formulär som är på respektive finansieringsalternativ. När du följt de steg som finns i ansökningsfomuläret förmedlar vi din ansökan till de kreditgivare och banker vi har på plattformen. Du får sedan svar i inloggat läge så fort du får ett erbjudande. Kreditgivarna och bankerna har 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande.

Vad är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån till mitt företag?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Vi hjälper ditt företag till rätt finansiering

Vi finns här för att hjälpa dig, oavsett om det är via chatt, e-post eller telefon. Tveka inte att kontakta oss, vi ser fram emot att höra från dig!

  • Kostnadsfritt och förutsättningslöst samtal med en kreditspecialist

  • Vi hjälper dig att maximera dina chanser till bra lånevillkor

  • Vi svarar oftast inom 1 minut!

Öppettider

Mån-Fre:

09-12 och 13-17

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Boka tid med en kreditspecialist

Vill du hellre att vi ringer upp dig? Boka ett telefonmöte med en av våra kreditspecialister.

Företagslån till aktiebolag

Behovet av ett lån till ett aktiebolag är ofta kopplat till en investering för att expandera företaget, eller till ett nystartat aktiebolag. Det kan till exempel vara att du behöver anställa nya medarbetare, köpa ny utrustning eller är i behov av tillfällig likviditet. När ett aktiebolag ansöker om företagslån utvärderar långivarna företagets återbetalningsförmåga, vilket innebär att de gör en bedömning för huruvida företaget kommer att kunna betala tillbaka lånet eller ej. Långivaren måste ha all nödvändig information för att göra en sådan bedömning.

Vilken information som krävs bestäms till stor del av typen av företag och det belopp du behöver låna. När du ansöker via Toborrow kan du ladda upp information om ditt företag så att långivare kan fatta ett välgrundat beslut. Om långivarna kräver något annat kommer det att framgå av ditt låneerbjudande.

En bra information att visa långivare är en resultat- och balansräkning, som du kan generera från ditt redovisningsprogram eller begära av din redovisningsekonom. Om du precis har startat ett aktiebolag och saknar sådan information måste du istället berätta om företagets framtida lönsamhet med hjälp av till exempel en affärsplan eller budget.

Hur mycket kan jag låna till mitt aktiebolag? 

De flesta långivare har fler krav på ett företag som ska låna pengar än exempelvis om du lånar pengar privat. Ett riktmärke hos många långivare är att företaget kan låna 20% av den årliga omsättningen. Det är alltid bra att du skickar med balans och resultatrapport när du ansöker om lån för företag, då har du större chans att hitta ett företagslån med ränta som passar dig och din ekonomi. På Toborrow förmedlar vi din ansökan till våra banker och långivare så att du som företagare sedan bara kan jämföra dina olika låneerbjudanden. Vi finns här för dig om du har några funderingar kring erbjudandet eller någon annan fråga gällande finansiering.

Du kan testa ditt låneutrymme här för att se hur mycket pengar ditt företag kan låna innan du ansöker. Andra faktorer som kan spela in på ditt låneutrymme kan också vara om aktiebolaget är nystartat eller etablerat, samt hur stark din affärsidé är och hur mycket ditt företag har råd att betala tillbaka över tid. 

För att fastställa detta tar banken hänsyn till all tillgänglig information och försöker skapa en helhetsbild som omfattar allt från affärsplan till balans- och resultaträkning. Det är därför bra att ladda upp så mycket information som möjligt i din låneansökan. Långivarna kommer även ta med faktorer så som ägarnas tidigare erfarenhet, kreditrating hos UC och vad syftet med företagslånet är.

Lagerlokal som byggts upp med hjälp av ett företagslån med låg ränta via Toborrow
Vilken finansieringslösning som passar just ditt företag beror på vad finansieringen ska användas till. Vi finns här för dig om du har några frågor eller funderingar om de olika finansieringslösningar du kan hitta på vår plattform. Tillsammans kan vi hitta något som passar just ditt företag!
Man startar sin e-handel med hjälp av ett företagslån via Toborrow

Vad krävs för att jag ska få låna pengar till ett aktiebolag?

Din ansökan måste uppfylla följande krav för att vi ska kunna behandla den.

  • Lånebeloppet mellan 30 000 kr upp till 20 000 000 kr.
  • Amorteringstid på mellan 3 – 60 månader.
  • Företaget är aktivt och registrerat i Sverige.
  • Den som söker behöver ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse.

För att öka dina chanser att få bra låneerbjudanden är det bra att du laddar upp bolagets senaste resultat- och balansräkning i samband med din ansökan. Det gör att långivarna kan göra en bättre bedömning av din situation och återbetalningsförmåga.

Låna pengar till nystartat bolag?

Du med ett nystartat aktiebolag kan låna pengar men vid större belopp kan det vara svårt att få lånet beviljat om det inte finns någon slags säkerhet för lånet. Villkoren för företagslån kan skilja sig väldigt mycket åt men ofta räcker det att någon kan gå i personlig borgen, ofta företagets VD eller ägare. Vill du undvika borgen kan en fastighetspant eller företagsinteckning vara ett alternativ istället. 

Har du en borgensman med god kreditvärdighet till lånet ger det dig bra chanser att få ett bra banklån till ditt aktiebolag, och det gäller speciellt när du söker företagslån till ett nystartat företag.

När du söker företagslån via Toborrow får du svar från flera långivare med endast en kreditupplysning och kan enkelt jämföra ränta och villkor. Du får svar redan inom en arbetsdag och du kan ansöka om upp till 20 000 000 kronor.

Vad är räntan på ett företagslån?

Det är svårt att säga vad ett lån har för ränta eftersom varje långivare gör sin individuella bedömning. Det skiljer sig även om du väljer en rörlig eller fast ränta på ditt lån. Var noga med att ta reda på den effektiva räntan för lånet, den innefattar alla kostnader du behöver betala och du får inga överraskningar i form av dolda avgifter. Genom att ansöka hos Toborrow får du låneerbjudanden från flera olika långivare och kan enkelt jämföra ränta och villkor.

Det finns även lån med räntetak som innebär att det sätts en gräns för hur hög din rörliga ränta kan bli. Att sätta ett räntetak på ditt lån medför en kostnad som baseras på bland annat ränteläget och längden på avtalet.

Vilken typ av lån ska jag söka?

Om du är osäker på vilken typ av lån som passar just dina behov kan vi erbjuda personlig support och vägledning till rätt finansiering. Vi har lösningar för dig med enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag och din ansökan är inte bindande och sker helt kostnadsfritt.

För företag erbjuder vi bland annat företagslån, factoring, leasing och fastighetslån men även byggnadskreditiv, konto/bankkredit, brygglån, EIF-lån och att samla dina lån.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss, du kan också läsa mer och hitta svar på några av de vanligaste frågorna under frågor och svar.

Senast uppdaterad:
2024-05-22 14:16