Jämför företagslån till enskild firma och få flera förslag

När du ansöker om ett företagslån till din enskilda firma via Toborrow tas endast 1 UC på företaget och din ansökan skickas ut till flera långivare och banker. På så sätt får du flera låneerbjudanden med endast en ansökan.

Flera låneförslag
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar låneansökan för din enskilda firma

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
Person jämför lån hos Toborrow enkelt online för att kunna öppna sin syatélje

Låna till enskild firma

En enskild firma räknas inte som juridisk person och lånet tecknas därför i ägarens namn till skillnad från exempelvis ett aktiebolag. Det innebär att ägarens privatekonomi behöver vara i ordning och om lånet inte kan betalas från den enskilda firman blir ägaren återbetalningsskyldig. Det innebär att ägaren alltid har personligt ansvar för lån till enskild firma och därför behövs ofta inget ytterligare borgensåtagande.

Olika långivare har olika krav för att bevilja företagslån till en enskild firma. Gemensamt hos våra långivare är dock att de gör en bedömning av förmågan att hantera framtida betalningar för att säkerställa att de får tillbaka sina pengar. Det är viktigt att förklara syftet med ditt företagslån och ge så mycket information som möjligt om företagets ekonomi för att långivaren ska få en uppfattning om det enskilda firmans framtida betalningsförmåga. Långivare begär ofta kopior av företagets resultat och balansräkning, som du kan ta ut från ditt bokföringsprogram.

Om lånets syfte är att hjälpa ditt företag att växa är det bra att ange hur pengarna kommer att användas och på vilket sätt det kommer att öka intäkterna. Om lånet är tänkt att användas för att avhjälpa tillfälliga ekonomiska svårigheter måste du kunna visa hur ditt resultat kommer att förbättras i framtiden och att den ekonomiska svackan bara är tillfällig. 

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Capital BoxLogotyp för CorpiaLogotyp för Opr företagslån flexLogo Fedelta företagslånLogotyp för Marginalen BankLogotyp för QredLogotyp för SerafimLogotyp för Nordic FinanceLogotyp för Alfa FinansLogotyp för InvoierLogotyp för FinlyLogotyp för ABS FactoringLogotyp för SBP Nordic fastighetslånLogotyp för IMH finansLogotyp för CrediNordLogo OPR företagslånLogotyp för Finansia
Kvinna öppnar e-handel med hjälp av ett företagslån med låg ränta hon ansökt om online på Toborrow

Hur mycket kan jag låna till en enskild firma?

När du tar ett lån på din enskilda firma tas lånet i ägarens namn, inte företagets, eftersom den enskilda firman inte anses vara en juridisk person. Det innebär att företagarens privatekonomi måste uppfylla högre krav än vid ett lån till ett aktiebolag. Många långivare har en tumregel att du kan låna upp till 20 % av ditt företags totala omsättning.

Innan du ansöker kan du testa ditt låneutrymme för att ta reda på hur mycket pengar ditt företag kan låna. Andra faktorer som kan påverka ditt låneutrymme inkluderar om företaget är ungt eller etablerat, styrkan i din affärsplan och hur mycket pengar ditt företag har råd att betala tillbaka över tiden.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Frågor och svar

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.