Ansök om EIF-lån upp till 500 000 kr med lägre personlig borgen

Jämför företagslån med stöd från europiska investeringsfonden. Med ett lån med EIF-garanti minskar du som företagare din risk kopplat till lånet och får du en lägre personlig borgen vilket minskar ditt betalningsansvar ifall du inte skulle kunna betala tillbaka lånet.

Flera låneförslag
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så ansöker du om EU-lån hos Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
Jämför leasing enkelt online med Toborrow, svar från flera långivare

Vad innebär ett EIF-lån?

När du ansöker om ett företagslån måste du i de allra flesta fall ställa en säkerhet för lånet. Det är vanligt att man som låntagare går i personlig borgen eller att en annan ägare eller styrelsemedlem går in som personlig borgensman för lånet. Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om inte ditt företag skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20% av lånesumman, då EIF går in med borgen om resterande 80%. På det stora hela innebär det att du som företagare inte behöver ta lika stor risk för att din privata ekonomi ska bli inblandad i ditt företags ekonomi.

Ett EIF-lån kan också innebära en lägre ränta för dig som företagare då det i programmet ingår en ränterabatt. Det innebär att EIF tar större delen av den risk som långivare vanligtvis tar vid utlåning, vilket i sin tur betyder en mindre risk även för dig som låntagare. Därför kan du som företagare få ett lån med bättre villkor och du kan fokusera på att göra det du gör bäst – sköta ditt företag.

Vilka är EIF?

Europeiska investeringsfonden ingår i Europeiska investeringsbankens grupp. Dess centrala uppgift är att stöda Europas mikroföretag, små och medelstora företag, genom att hjälpa dem få tillgång till finansiering. EIF utformar och utvecklar riskkapital, garantier och mikrofinansieringsinstrument som specifikt riktar sig mot detta marknadssegment. Detta stöd ges för att enklare kunna bevilja finansiering till små och medelstora företag och därmed ge extra stöd till entreprenörskap, tillväxt, innovation, forskning och utveckling som i sin tur ger högre sysselsättning i medlemsländerna.

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Capital BoxLogotyp för CorpiaLogotyp för Opr företagslån flexLogo Fedelta företagslånLogotyp för Marginalen BankLogotyp för QredLogotyp för SerafimLogotyp för Nordic FinanceLogotyp för Alfa FinansLogotyp för InvoierLogotyp för FinlyLogotyp för ABS FactoringLogotyp för SBP Nordic fastighetslånLogotyp för IMH finansLogotyp för CrediNordLogo OPR företagslånLogotyp för Finansia
Egenföretagare som förverkligat sin dröm genom att ta ett företagslån via Toborrow med låg ränta

Hur ansöker jag om ett EIF-lån?

För att ansöka om ett lån med EIF-garanti skickar du precis som vanligt in en ansökan via låneformuläret på toborrow.se. Vid ansökan om ett EIF-lån görs en kreditprövning precis som vanligt, vilket innebär att ditt företag måste kunna visa framtidspotential och vara kreditvärdigt. Efter att ha skickat en låneansökan har du svar från våra långivare inom 24 timmar.

Efter att din låneansökan publiceras för långivarna får de chansen att lägga ett bud på din låneansökan. När du sedan väljer mellan dina erbjudanden ska du hålla utkik efter de lån som omfattas av EIF-garanti. Det är dock viktigt att poängtera att inte alla våra långivare erbjuder EIF-garanti på sina lån och att det framgår tydligt om ditt låneerbjudande omfattas av en sådan garanti. Även långivare som inte erbjuder EIF-lån kan välja att ge dig erbjudanden, för dessa gäller vanliga krav på borgensåtaganden och ingen ränterabatt ges.

Skulle du få ett erbjudande om ett EIF-lån ska du hålla utkik efter nedan symbol på ditt låneerbjudande. Om inte symbolen finns på ett specifikt låneerbjudande, så omfattas det inte heller av EIF-garanti.

Grundkrav för att kunna ansöka om EIF-lån:

  • Aktiebolag
  • Max 500 000 kr i lånebelopp
  • Löptid 24-60 månader
  • Max 9 heltidsanställda
  • Max 20 mkr i omsättning
  • Max 20 mkr i totala tillgångar
  • Minst ett fastställt och registrerat bokslut

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Frågor och svar

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.