Hitta företagslån till nystartat företag

Att starta sitt eget företag kan vara ett av de största besluten du tar. Det är därför viktigt att hitta rätt finansiering för ditt företag för att kunna få affärerna att blomstra. Hos Toborrow kan du ansöka och jämföra flera låneerbjudanden för att hitta det bästa för ditt nya företag.

Flera låneförslag
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar det att ansöka om företagslån till nystartade företag

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
Person jämför sina olika låneerbjudanden han fått online på Toborrow

Att tänka på när du ansöker om företagslån till nystartat företag

Oftast när man ansöker om företagslån görs en kreditupplysning på företaget. När ett företag är nystartat får det per automatik ganska låg kreditrating, eftersom det inte finns några siffror att basera företagets återbetalningsförmåga på. Eftersom du måste styrka din återbetalningsförmåga på ett tydligt sätt när du ansöker om företagslån till ett nystartat bolag är det därför viktigt att du kan bifoga så mycket annan information som möjligt till din ansökan, se tips här nedanför.

När banken lånar ut till ett företag som sedan tidigare inte har någon verksamhet läggs ett stort fokus på annan slags information för att kunna betala ut ditt företagslån. Det kan röra sig om att du måste komplettera dokument såsom affärsplan och budget.

När du ansöker om ett företagslån till ett nystartat företag är det extra viktigt att du kan bifoga dokument som styrker din återbetalningsförmåga. En väl utarbetad plan för hur du ska kunna växa ditt företag och bli lönsam så att du kan betala tillbaka ditt lån är viktigt för att banken eller långivaren ska kunna erbjuda dig ett lån.

Du måste alltid veta vad du ska använda dina pengar till. Ett tydligt syfte med ditt lån är viktigt för att banken ska kunna förstå vad du ska använda pengarna till och hur det kommer att påverka din återbetalningsförmåga och kunna bedöma din affär.

Utöver detta är det extra viktigt att du kan bistå med säkerheter för ditt lån utifall att ditt nystartade företag inte skulle kunna återbetala lånet enligt plan.

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Capital BoxLogotyp för CorpiaLogotyp för Opr företagslån flexLogo Fedelta företagslånLogotyp för Marginalen BankLogotyp för QredLogotyp för SerafimLogotyp för Nordic FinanceLogotyp för Alfa FinansLogotyp för InvoierLogotyp för FinlyLogotyp för ABS FactoringLogotyp för SBP Nordic fastighetslånLogotyp för IMH finansLogotyp för CrediNordLogo OPR företagslånLogotyp för Finansia
Personer jämför olika låneerbjudanden till sitt nystartade bolag online på Toborrow

Hur ansöker jag om företagslån till ett nystartat företag?

För att ansöka om ett företagslån till ditt nystartade företag skickar du precis som vanligt in en ansökan via låneformuläret här på sidan. Vid ansökan om lån till ett nystartat företag görs en kreditprövning precis som vanligt, vilket innebär att ditt företag måste kunna visa framtidspotential och vara kreditvärdigt. Efter att ha skickat en låneansökan har du svar från våra långivare inom 24 timmar.

Efter att din låneansökan publiceras för långivarna får de chansen att lägga ett bud på din låneansökan. Det är dock viktigt att poängtera att inte alla våra långivare erbjuder lån till nystartade företag.

Varför ansöka om företagslån till nystartat företag?

Att vara i uppstarten med sitt företag är inte det lättaste och det är mycket att tänka på. Tyvärr är det inte alltid lätt att få lån till sitt nystartade företag från banken. Dels beror det på att risken i ditt företag är som högst innan din verksamhet kommit igång, men även för att det tenderar att röra sig om relativt små belopp. Ett företag räknas ofta som nystartat fram till dess att bolaget har lämnat sitt första bokslut, men vissa banker kräver faktiskt fler bokslut än så.

Toborrow samarbetar med långivare som inte kräver att du har gjort ditt första bokslut, men givetvis kräver det annan information för att styrka ditt företags återbetalningsförmåga. För att kunna ansöka om ett företagslån hos Toborrow måste du ha ett företag knutet till ditt personnummer, därför kan du inte ansöka om ett företagslån till ett bolag som du ännu inte har startat.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Frågor och svar

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.