Och så sänker du räntan - jämför lån idag

Precis som vi strävar efter att balansera vår kropp och sinne, behöver vi också balansera vårt ekonomiska välbefinnande. Så låt oss ta hand om din ekonomiska hälsa tillsammans och skapa balans i både sinne och plånbok. Vi hjälper dig att se om du kan sänka din ränta och göra din ekonomiska situation mer hanterbar.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr  

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 31 december 2023, se fullständiga kampanjvillkor här.

Grafiskt element som innehåller ett erbjudande
Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Har du lån som du vill samla ihop?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 6,2 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 6,38 %, totalkostnad 190 642 kr, kostnad 1 986 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 4,95–19,32%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2023-09-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Nordax bankLogotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money go

Skapa balans i ditt ekonomiska liv

Låt oss prata om något viktigt - din ekonomi. Precis som vi strävar efter att balansera vår kropp och sinne genom yoga, behöver vi också balansera vårt ekonomiska välbefinnande.

En del av att ha en sund ekonomi innebär att minska onödiga utgifter och effektivt hantera skulder. Om du har flera lån eller krediter med höga räntor kan det kännas överväldigande och stressande att hålla koll på alla betalningar. Men du behöver inte gå igenom det själv.

Genom att samla dina privatlån kan du sänka din ränta och göra din ekonomiska situation mer hanterbar. Att sänka räntan på dina lån innebär att du betalar mindre pengar i ränta varje månad och därmed blir det lättare att betala tillbaka lånen över tid.

Att samla privatlån innebär att du tar ett större lån för att betala av dina mindre lån. Se till så det nya lånet har en lägre ränta än dina befintliga lån, så att du sparar pengar på räntebetalningar varje månad. I stället för att ha flera lån med olika villkor och betalningar att hålla reda på, kommer du nu bara behöva hantera en enda månadsbetalning.

Andas ut och känn hur du blir lugnare när får mer kontroll över din ekonomi.

Så fungerar privatlån via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
Gör en ansökan
Fyll i din ansökan enkelt och smidigt, helt digitalt. Ansökan tar bara ett par minuter.
Jämför dina erbjudanden
Toborrow samlar flera långivare och låter dem tävla om att ge dig din bästa ränta. Du väljer enkelt det bästa låneerbjudandet genom att logga in med BankID.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
Kvinna hittade renoveringslån med låg ränta och målar om hemma

Jämför innan du lånar - du kan spara tusenlappar

Ta det första bästa eller jämföra? Våra långivares låneerbjudanden tål att jämföras! När du ansökt om ett privatlån hos Toborrow och signerat med BankID skickas ansökan ut till våra långivare och banker som finns på plattformen. Efter det kan du bara luta dig tillbaka och vänta på att bankerna ska inkomma med sina erbjudanden. När det dyker upp ett erbjudande du tycker låter intressant väljer du att acceptera det och långivaren kontaktar dig.

Långivarna har effektiva och snabba processer för att inhämta uppgifter, sammanställa och göra en gedigen kreditbedömning. Efter att långivaren har gjort sin bedömning får du ett besked om din ansökan beviljats eller blivit avslagen. Räntorna hos olika banker och långivare varierar beroende på vem eller vilka som söker, privatlånets belopp och löptid samt vad syftet är med lånet. Därför är det avgörande att jämföra räntor och erbjudanden från flera banker och långivare för att hitta den lägsta räntan på ditt privatlån.

På Toborrow hjälper vi dig att hitta det bästa privatlånet för dig genom att jämföra lånevillkor från olika banker så att du kan spara pengar på onödiga räntor och avgifter. På så sätt får du inte bara ett bättre låneerbjudande utan du slipper även flera onödiga kreditupplysningar hos UC som kan påverka din kreditvärdighet. Vi vill med en ansökan kunna erbjuda dig flera olika låneerbjudanden och en tydlig översikt där du kan läsa om och göra ditt val i lugn och ro.

Därför ska du ansöka om lån via Toborrow

Jämför och få lägre ränta

Privatlån är ett lån utan säkerhet, det passar nästan oavsett vad du vill låna pengar till. Hos oss på Toborrow kan du ansöka om och jämföra privatlån så att du kan hitta och välja det låneerbjudande som passar dig bäst.

Snabbt och enkelt

Då vi samlar flera banker och långivare under samma tak blir det enkelt för dig att jämföra och välja rätt lån för just dig. Dessutom tas endast en kreditupplysning via UC vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas lika mycket.

Få en tydlig överblick

När du ansöker hos Toborrow tydliggörs lånets kostnader på ett enkelt sätt så att du lätt kan se och jämföra dina erbjudanden. Du kan se låneerbjudandets effektiva ränta, som väger in både ränta och avgifter, och månadskostnad i en tydlig översikt.

Personlig support

Hos Toborrow får du alltid personlig support och hjälp med din ansökan. Du når oss enkelt via chatt eller telefon. Vi hjälper dig om du har frågor och du får personlig service genom hela ansökningsprocessen.
Vänner köpte ny båt med privatlån genom Toborrow

Hitta privatlånet med lägst ränta

Innan du ansöker om ett lån eller jämförelse av lån bör du se över din ekonomiska situation och hur mycket du har råd att betala varje månad. Vill du veta vad ett privatlån har för ränta kan du jämföra olika erbjudanden via oss för att se vilka villkor de olika bankerna kan erbjuda just dig. Räntan är en viktig faktor när du tar ett privatlån eftersom det avgör hur mycket ditt lån kommer att kosta, och i slutändan hur mycket du kommer behöva betala tillbaka till långivaren. I vår portal får du en tydlig översikt över lånets totala kostnader.

Att svara på frågan om hur hög ränta det kommer bli på ditt lån är svårt, det är många olika faktorer som spelar in och varje långivare gör sin individuella bedömning och sätter räntan efter det. De faktorer som spelar in när långivaren ska beräkna din ränta är bland annat storleken på lånet, vad syftet med lånet är och den eller de sökandes kreditvärdighet. Vi på Toborrow kan inte påverka bankernas beslut utan ränta och villkor sätts av långivarna. 

Även om dina förutsättningar är samma så kan bankerna göra olika bedömningar och det är därför viktigt att du jämför när du ska låna pengar så att du kan få ett lån med så låg ränta och bra villkor som möjligt.

Toborrow beräknar den effektiva räntan, som inkluderar alla kostnader förknippade med lånet, så att du enkelt och smidigt kan jämföra de olika lånens faktiska kostnader. Du kommer då att kunna göra en objektiv jämförelse utan några dolda avgifter någonstans. Den effektiva räntan är den totala kostnaden för ett privatlån inklusive ränta, uppläggnings- och aviavgifter samt eventuella övriga kostnader.

Personer i kanot efter att ha sänkt sin ränta genom att jämföra samlingslån hos Toborrow

Öka dina möjligheter för lägsta räntan

När du ansöker om privatlån hos Toborrow och signerat med BankID skickas ansökan ut till våra långivare och banker som finns på plattformen. Efter det kan du bara luta dig tillbaka och vänta på att bankerna ska inkomma med sina erbjudanden, när det dyker upp ett erbjudande du tycker låter intressant väljer du att acceptera det och långivaren kontaktar dig.
Ta det första bästa eller jämföra? Våra långivares låneerbjudanden tål att jämföras! Några tips för hur du sänker dina räntekostnader:

Ange medsökande till lånet - Lägger du till en person som kan stå som säkerhet för lånet blir räntan oftast lägre eftersom det är en ökad trygghet för banken att ha två personer som är ansvariga för att hela lånet återbetalas.
Sök inte hos för många långivare - varje långivare tar en kreditupplysning vilket påverkar din kreditvärdighet negativt. Hos Toborrow kan du ansöka med endast en kreditupplysning från UC och ändå få svar från flera banker.
Ansök inte om ett högre belopp än du behöver - söker du ett för högt belopp är det större risk att du får ett avslag, ansök bara om så mycket pengar som du behöver.
Har du lån sedan innan? Samla dem! - Genom att samla dina lån och krediter i samband med ansökan kan du ofta få en lägre ränta att betala varje månad. För att samla dina lån tar du ett större lån med lägre ränta som täcker alla dina mindre lån och krediter. 

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Läs mer om våra andra lösningar

Är du i behov av ett banklån med bra villkor? På Toborrow kan du jämföra banklån och hitta ett banklån med bra ränta och villkor.
Har du flera smålån och krediter? Flera lån och krediter kan bli kostsamt, genom att samla dina lån och sänka din månadskostnad.
Funderar du på att köpa en båt? För att hitta ett lån till båt med låg ränta och bra villkor är det bra att jämföra från flera långivare innan du lånar.
Funderar du på att renovera? För att hitta ett lån till din renovering med låg ränta och bra villkor är det bra att jämföra från flera långivare innan du lånar.
Behöver du låna pengar och vill hitta ett lån med låg ränta och bra villkor? På Toborrow kan du jämföra lån och hitta det erbjudandet som passar dig bäst.
Hitta ett privatlån med den bästa räntan. Oavsett vad du behöver låna till kan ett privatlån vara ett bra alternativ, vi jämför flera långivare åt dig!
Hur lång tid tar det innan jag får min återbetalning av Toborrow?

Det tar ungefär 60 dagar att få din uppläggningsavgift återbetald av oss, givet att de bankuppgifter som du angivit stämmer.

Vilka banker och långivare gäller erbjudandet?

Erbjudandet gäller för alla våra samarbetspartners som erbjuder privatlån via vår portal.

Hur går jag tillväga för att utnyttja erbjudandet?

Genom att göra en ansökan om privatlån via vår kampanjsida innan den 31 mars 2023 tar du automatiskt del av erbjudandet.

Vad är uppläggningsavgift?

Uppläggningsavgift är en avgift som ska täcka långivarens kostnader som är förknippade med att förbereda och lägga upp ditt lån. Den tas ut av långivaren som en engångskostnad och är ofta en procentsats av lånebeloppet.

Vad kan jag använda mitt privatlån till?

Ett privatlån kan användas till vad som helst. Du behöver ange vilket syfte du ska använda pengarna till enligt penningtvättslagstiftning och för att långivaren ska kunna beräkna din återbetalningsförmåga.

Hur många låneerbjudanden får jag?

Hur många erbjudanden just du får på din ansökan avgörs på hur din ekonomiska situation ser ut. Efter din ansökan har långivarna 24 timmar på sig att lämna erbjudanden och du kommer se dessa i din dashboard.

Låna med skuld hos kronofogden?

Toborrow har inga långivare på plattformen som erbjuder privatlån om det finns en aktuell skuld hos kronofogden.

Är räntan på mitt lån fast eller rörlig?

Räntan på ditt lån är oftast rörlig. Du kan alltid kontakta långivaren för att få ytterligare information.

Vad blir månadskostnaden?

Då räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder, påverkas månadskostnaden av detta. Det som också påverkar är amorteringsgrad och avgifter.

Vad kan jag göra för att få lägre ränta?

Att lägga till en medsökande på lånet du söker kan öka möjligheterna till lägre ränta och ett högre lånebelopp. En medsökande kan vara vem som helst i din närhet. Den medsökande har lika stort ansvar för att lånet betalas tillbaka och därför är det en extra trygghet för banken.

Jag är student, kan jag ansöka om lån?

Om det finns en fast inkomst på sidan av studierna kan du ansöka om ett privatlån hos våra långivare.

Hur fungerar det att ta ett privatlån på Toborrow?

Du ansöker digitalt via vår plattform. När du fyllt i önskat lånebelopp, återbetalningstid och angivit de uppgifter som efterfrågas signerar du din ansökan säkert med BankID. Därefter förmedlar vi din ansökan till anslutna långivare som inom 24 timmar lämnar ett låneerbjudande.

Kan jag ansöka om lån utan fast inkomst?

Nej, Toborrow kräver en fast inkomst för att din låneansökan ska förmedlas vidare till våra långivare.

Varför ska jag jämföra lån från flera långivare?

Genom att jämföra låneerbjudanden kan du hitta det låneerbjudande som passar just dig bäst och ger dig den lägsta räntan och bästa villkoren.

Varför blev min ansökan nekad?

Varje långivare kan begära in kompletterande dokumentationen efter accepterat bud. Skulle den informationen påverka långivarens kreditbedömning på ett negativt sätt kan erbjudandet dras tillbaka.

Hur mycket kan jag låna?

Våra långivare på plattformen erbjuder belopp från 5 000 kr upp till 600 000 kr.

Kostar det något att ansöka?

Det kostar ingenting att ansöka.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag eller privatperson jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver tjänsten digitalt.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Det går att ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar, det får dock inte finnas något skuldsaldo. Betalningsanmärkningar kan påverka hur stort belopp du kan bli erbjuden.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Du kan när som helst förtidslösa ditt privatlån, så länge räntan är rörlig. Kontakta din långivare så hjälper de dig.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett privatlån på Toborrow kan du välja en återbetalningstid från 1 - 20 år.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Endast en enda kreditupplysning kommer att tas på dig via Upplysningscentralen (UC) även om du får flera låneerbjudanden. Tänk på att du kan erhålla flera kopior av kreditupplysningen eftersom flera olika banker som har granskat din kreditinformation. Vissa av våra partners kan ibland även begära ytterligare information via Dun & Bradstreet (tidigare känd som Bisnode). Informationen blir ett komplement som hjälper långivaren att göra en korrekt kreditbedömning. Notera att den extra informationen som begärs ut inte kommer att påverka din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC).

Visa fler
Vad betyder en medsökande?

En medsökande kan öka chanserna att få ett privatlån beviljat om den som söker lånet vet om att det kan vara svårt att få ett lån beviljat på egen hand. Dessutom kan du få chans till lägre ränta om ni är två som delar på lånet eftersom långivaren tar hänsyn till er gemensamma ekonomiska situation.

Vilken ränta kan jag få på mitt privatlån?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett privatlån?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

Visa fler
Stäng alla

Hos oss på Toborrow kan du

  • Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet.
  • Jämföra villkor och räntor hos olika långivare och banker på ett smidigt och enkelt sätt så du får det bästa lånet för just dig.
  • Ansöka om privatlån hos flera långivare samtidigt med endast en kreditupplysning hos UC.
  • Låna till det du vill och behöver, exempelvis renovering, kontantinsats, resa, bil eller motorcykel.
  • Lösa och samla dina befintliga lån och krediter och sänka din månadskostnad.
  • Söka tillsammans - med Toborrow kan du lägga till medsökande så att ni kan ta lånet ihop och få bättre villkor.
  • Ansöka kostnadsfritt och ej bindande, du kan alltid ångra dig.

Så här återbetalar du ditt lån  

Hela månadskostnaden för ett annuitetslån är förutbestämd, och den täcker både räntan på lånet och lånets amortering. Om räntan förblir konstant förblir den totala månadskostnaden densamma vid varje månad. Återbetalning av ditt lån sker normalt i månatliga avbetalningar, vilket kallas amortering.

Utöver amortering tillkommer även ränta och eventuella avgifter, såsom uppläggningsavgifter och avi-avgifter. Alla långivare som Toborrow samarbetar med tillåter att du löser ditt lån när som helst under löptiden utan extra kostnad. Allt du behöver göra nu är att kontakta långivaren eller banken där du fick ditt privatlån, så hjälper de dig. Du kan även göra ytterligare betalningar om du vill betala tillbaka lånet snabbare än den initiala betalplanen.

Privatlån med betalninganmärkningar

Även om det kan vara svårare att få ett lån om du har betalningsanmärkningar är det inte omöjligt och allt fler långivare har förstått att en anmärkning inte behöver betyda att du inte kan betala tillbaka. Genom Toborrow kan du ansöka om ett privatlån trots att du har betalningsanmärkningar, vi har flera anslutna banker och långivare som kan bevilja lån till konsumenter med betalningsanmärkningar förutsatt att de inte har något skuldsaldo hos kronofogden.

Bankerna tittar på och bedömer din unika situation och försöker hitta en lösning som känns bra för er båda. En betalningsanmärkning gör ofta att långivarna kan bedöma din ansökan som högre risk, vilket kan leda till att räntekostnaderna blir lite högre.

Olika långivare har olika villkor och räntor och det är en bra idé att jämföra banklån innan du accepterar ett erbjudande så att du kan låna pengar till den bästa räntan för just dig. Ibland kan det skilja väldigt mycket på ränta och villkor eftersom bankerna gör sina bedömningar på olika grunder och är beredda att ta olika stora risker.

Det finns några grundkrav som du måste uppfylla för att kunna söka lån via Toborrow.

  • Du är minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige.
  • Du har en årsinkomst på minst 140 000kr.
  • Du har inga aktiva skulder hos kronofogden och har maximalt två betalningsanmärkningar.

Kan jag samla mina lån via Toborrow?

Ett samlingslån är ett större lån du tar för att lösa flera mindre lån som kan ha hög ränta och dåliga villkor. Dessa typer av omstartslån kan löpa över en längre tid och har ofta en bättre ränta så att du kan sänka din månadskostnad, du får dessutom en bra överblick och betalar endast av ett enda lån varje månad.

Hos Toborrow kan du ansöka om att samla ihop krediter och lån för att få ordning på din ekonomi igen.

För företag kan vi också erbjuda företagslån, fastighetslån, leasing och factoring. Har du några frågor kan du kolla under frågor och svar eller kontakta oss så kan vi hjälpa dig att hitta rätt finansiering.