Två kvinnor jämför privat och företagslån online via Toborrow

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig. 

En låneförmedlare lånar inte ut pengar till dig utan förmedlar kontakten mellan dig som kund och bankerna. Banken sätter låneräntan beroende på din betalningsförmåga och vilken risk långivaren upplever att det för med sig att låna ut till dig. Genom att jämföra flera banker ökar därför sannolikheten att du hittar ett så billigt blancolån som möjligt. Förutom att du snabbt hittar det bästa låneerbjudandet så registreras det bara en förfrågan hos UC.

Vi har samlat flertalet banker och långivare på plattformen för att du som företagare ska kunna ägna dig åt det du gör allra bäst - att växa ditt företag! Men för att växa krävs ibland en finansiering och att  låna utan att  jämföra först kan bli mer kostsamt än vad det behöver. 

Boosta din ansökan 

När du ansöker via plattformen förmedlar vi din ansökan vidare till flertalet långivare som sedan återkommer med ett låneerbjudande till ditt företag. Det finns små saker att tänka på som kan boosta din ansökan i rätt riktning mot en lägre ränta och snabbare hantering av din ansökan. 

Resultat - och balansräkning

Ha din resultat - och balansräkning fullständig vid din ansökan, då kan långivarna lättare och snabbare ta ett kreditbeslut. 

Budget och affärsplan

Resultatbudget och likviditetsbudget är de två vanligaste budgetarna som företagare skapar för att få en snabb helhetsbild över kommande år. Vi har tagit fram mallar som du kan använda dig av för din budget och affärsplan.  

Extra säkerhet

Ge din ansökan en extra boost genom att inte bara ange personlig borgen som säkerhet utan även exempelvis pant i fastighet. Den säkerheten kan förbättra dina chanser till ett beviljat lån och kanske även påverka den räntan långivaren erbjuder dig.

Publicerat den
August 12, 2022

Relaterade artiklar