Trustpilot four stars
företag diksuterar vilket låneerbjudande som är bäst för just deras företag efter att ha jämfört på Toborrow

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig. 

En låneförmedlare lånar inte ut pengar till dig utan förmedlar kontakten mellan dig som kund och bankerna. Banken sätter låneräntan beroende på din betalningsförmåga och vilken risk långivaren upplever att det för med sig att låna ut till dig. Genom att jämföra flera banker ökar därför sannolikheten att du hittar ett så billigt blancolån som möjligt. Förutom att du snabbt hittar det bästa låneerbjudandet så registreras det bara en förfrågan hos UC.

Toborrow har samlat flertalet banker och långivare på plattformen för att du som företagare ska kunna ägna dig åt det du gör allra bäst - att växa ditt företag! Men för att växa krävs ibland en finansiering och att  låna utan att  jämföra först kan bli mer kostsamt än vad det behöver. 

Boosta din ansökan 

När du ansöker via plattformen förmedlar vi din ansökan vidare till flertalet långivare som sedan återkommer med ett låneerbjudande till ditt företag. Det finns små saker att tänka på som kan boosta din ansökan i rätt riktning mot en lägre ränta och snabbare hantering av din ansökan. 

Resultat - och balansräkning

Ha din resultat - och balansräkning fullständig vid din ansökan, då kan långivarna lättare och snabbare ta ett kreditbeslut. 

Budget och affärsplan

Resultatbudget och likviditetsbudget är de två vanligaste budgetarna som företagare skapar för att få en snabb helhetsbild över kommande år. Vi har tagit fram mallar som du kan använda dig av för din budget och affärsplan.  

Extra säkerhet

Ge din ansökan en extra boost genom att inte bara ange personlig borgen som säkerhet utan även exempelvis pant i fastighet. Den säkerheten kan förbättra dina chanser till ett beviljat lån och kanske även påverka den räntan långivaren erbjuder dig.

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-05-15 9:29
Publicerad:
2024-04-10 14:33
Varför ska jag jämföra lån från flera långivare?

Långivarnas villkor, såsom ränta och amorteringstid, skiljer sig åt mellan olika aktörer och sätts alltid individuellt. Likaså skiljer sig långivarna åt i deras krav på dig som låntagare och hur de bedömer din kreditvärdighet, vilket påverkar om du blir beviljad ett lån eller inte.

På Toborrow samarbetar vi med ett flertal banker och långivare och  gör det därför enklare för dig som låntagare att hitta rätt lån för just ditt företag.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Ja, Toborrow är registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan erbjudas tas även personupplysning från UC.

Vi finns här för dina frågor och funderingar!

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt finansieringslösning till just dig och ditt företag.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist