Ägare av bostadsrätt planerar sin renovering efter att ha läst Toborrows blogg.

3 tips för att hålla nere kostnaderna vid en renovering

Ska du renovera köket i din bostadsrätt? Det kan höja värdet på din bostad enligt en ny undersökning av Booli. Vi har samlat några tips på vad du ska ta med i beräkningen vid en renovering av din bostad, du vill inte renovera för mer pengar än vad det kan ge i ökat värde vid en försäljning.

Göra det själv eller ta in hantverkare

Beroende på vad det är du ska renovera i din bostad och om det är lätt eller svårt kan det vara bra att tänka igenom om du behöver hjälp. Om du är händig kan du fixa det mesta själv, men gäller det våtrum krävs en certifierad hantverkare.

3 tips för att hålla nere kostnaderna vid en renovering

  • Planering av renoveringen är a och o. Hur mycket kan du göra själv? Känner du någon som kan hjälpa dig och hur stor budget ska du ha? Vissa renoveringar så som våtrum får du inte göra själv men annan renovering kan den händige klara av. Planera dina inköp i förväg så att inte priset för allt material kommer som en överraskning när renoveringen börjar bli klar. Jämför olika butiker och firmor för att se om det finns några aktuella kampanjer som kan nyttjas. Gör upp en tidsplan för din renovering och datum för de olika delmomenten och låt tidsplanen plenareas med ekonomin i bakhuvudet, så att inte ekonomin drabbas av för många utgifter på en gång.
  • Ta in offerter om du märker att renoveringen inte kommer kunna göras av dig själv. Hantverkare kan skilja sig mycket i pris så jämför alltid olika hantverkare för att hitta det bästa alternativet för dig.
  • Låna eller hyr verktyg då verktyg är väldigt dyra och kanske bara används för denna renovering. Du kan hyra verktyg genom exempelvis Hygglo. Det finns alla olika typer av verktyg du kan tänkas behöva för ditt nästa projekt, och med rätt verktyg kommer jobbet både gå fortare och enklare och slutresultatet bli bättre.

Välj rätt lån till renoveringen

Oavsett om du köper in tjänsten eller renoverar själv så behöver den betalas. Det finns fler olika lösningar på hur du kan lösa finansieringen och de vanligaste är:

Låna upp på bostaden - Finns det ett övervärde på lägenheten eller huset? I så fall är ett alternativ att låna upp på huset för att finansiera renoveringen.

Privatlån - Detta är ett lån utan säkerhet, vilket leder till en högre ränta som kan användas till att t.ex. låna till köksrenovering. Det finns ofta ett maxtak för hur mycket du kan låna. Finansiera dina projekt med renoveringslånet.

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-05-15 11:16
Publicerad:
2024-05-15 11:56
Vilka krav behöver jag uppfylla för att få låna till renovering på Toborrow?

För oss är det viktigt att bedriva ansvarsfull kreditgivning. Vi strävar efter att underlätta för dig att fatta välinformerade beslut och undvika att låna mer än vad din ekonomi klarar av. Därför har vi vissa grundkrav för att kunna ansöka hos oss:

  • Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha tillgång till BankID.
  • Ålderskravet är minst 18 år.
  • Din årliga inkomst behöver vara minst 140 000 kr, vilket kan vara antingen deklarerad inkomst hos Skatteverket eller din aktuella inkomst.
  • Vi accepterar högst 2 betalningsanmärkningar det senaste året.

Vilken ränta får jag på mitt renoveringslån?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån olika faktorer. Till exempel lånebelopp, din återbetalningsförmåga och eventuella befintliga skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta blir du generellt sett erbjuden. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Hur många kreditupplysningar registreras på mig vid ansökan?

När du använder Toborrows tjänst för att jämföra lån registreras endast en kreditupplysning på dig som vi i vår tur delar med våra samarbetspartners.

Har du frågor om lån till din renovering?

Vi finns här för dig!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist