Allt du behöver veta om snabblån

Snabblån är ofta små lån där fokus är att få låna pengar snabbt och enkelt. Snabblånen har ofta högre ränta och sämre villkor än klassiska privatlån, ibland erbjuder långivarna att låna ut pengar utan UC vilket också bidrar till högre kostnader för dig. Toborrow erbjuder inte snabblån eller högkostnadskrediter utan hjälper dig istället att få ett lagom snabbt lån till bra villkor.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 2 januari 2024, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Vill du samla befintliga lån?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 9,29 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 9,7%, totalkostnad 206 321 kr, kostnad 2 724 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 5,95–29,5%. Effektiv ränta 6,13%-33,9%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2024-02-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Grafiskt element som innehåller ett erbjudande

Våra långivare

Logotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money goLogotyp för Lån&Spar Bank

Så funkar lån via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
1
Fyll i din ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande. 

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra samarbetspartners. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett erbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Vilka är grundkraven för att få låna?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Hur samlar jag mina lån?

Du samlar dina lån genom att ansöka om ett samlingslån. Då löser du dina smålån och krediter med ett lån istället för flera.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

Kreditgivarna och bankerna som är registrerade på vår plattform har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Oftast går det mycket snabbare än så.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Vill du prata med en kreditspecialist? Ring eller chatta med oss!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Så funkar det att ta snabblån

Ett snabblån definieras ofta som ett litet lån som betalas ut snabbt och kan betalas tillbaka med korta löptider, dessa lån med korta löptider har ofta en högre ränta än vanliga lån. Som ett resultat är snabblån ofta kända som kortfristiga lån. Fördelarna med ett snabblån är att lånet kan betalas av snabbt och ansökningsprocessen är enkel. 

Ett annat ord för snabblån är direktlån, mobillån, mikrolån eller sms lån. Lånen används ofta i nödsituationer där du behöver lån med snabb utbetalning. Det kan till exempel vara då ditt kylskåp gått sönder eller om du får en annan oförutsedd utgift som måste betalas genast. 

Ibland är det nödvändigt men det finns flera orsaker till varför man bör undvika att ta snabblån och istället försöka ordna ett vanligt privatlån istället.
Ett snabblån har oftast:

  • Högre ränta
  • Kortare återbetalningstid
  • Skyhöga försenings- och betalningsavgifter

Det här är alltså en låneform som endast ska användas i nödfall och där du är säker på att du, inom den närmaste tiden, enkelt kan betala tillbaka hela beloppet. Risken är annars att hamna i en dyr nedåtgående spiral som bara leder till fler skulder och krediter för att täcka dom förra.

Det brukar sluta med att man har betalat till största del ränta istället för att betala av på sin skuld. Kolla noga de olika villkoren och jämför alltid flera långivare innan du tar ett lån, det kan du enkelt göra via Toborrows hemsida. Vi tar dessutom endast en kreditupplysning och du får svar från upp till tjugo olika långivare inom 24 timmar.

Kvinna vid havet ser över hur hon kan samla privatlån
Ungt par samlar lån tillsammans i mobilen

Hur hittar jag bästa snabblån och lån utan kreditupplysning via UC?

Hur hittar du bästa snabblån och lån utan kreditupplysning via UC. UC är en förkortning för upplysningscentralen, dom lämnar ut kreditinformation som bedömer din eller ditt företags förmåga att betala tillbaka ett lån eller en kredit, så kallad kreditvärdighet. Ibland får vi frågan om det finns andra kreditupplysningsföretag man kan använda och svaret på den frågan är ja men det blir ingen skillnad för dig som kund och samma uppgifter begärs ut oavsett företag. Information om betalningsanmärkningar kommer direkt från kronofogden så det går inte att “dölja” en betalningsanmärkning genom att söka ett snabblån utan UC. Underlaget från uC är en bra grund för långivarna när det kommer till bedömningen. av. din återbetalningsförmåga. Kommer du betala tikllbaka lånet i tid? har du ansökt om ett snabblån? En sund och stabil ekonomi ökar dina chanser till att beviljas ett privatlån.

Det finns flera långivare som faktiskt kan erbjuda vanliga privatlån till dig som har betalningsanmärkningar och oftast till en mycket lägre ränta. Det är svårt att säga vad ett sms lån har för ränta men vissa långivare som jobbar med snabblån tar över 1000% i ränta så var noga med att undersöka alla dina andra alternativ och jämför låneerbjudanden från flera långivare innan du tar ett snabblån.

Vi kan se att många söker efter sms lån utan UC men att få lån snabbt och att låna utan UC innebär alltid en högre kostnad för dig som kund eftersom det är en högre risk för banken. Det är ofta hög effektiv ränta och korta återbetalningstider, ibland så lite som 14 eller 30 dagar. 

Att säga vilket det billigaste snabblånet är går inte eftersom det beror på så många olika faktorer. Det är väldigt svårt att hitta ett bra snabblån med låg ränta och du bör fundera om ett privatlån kanske egentligen är ett bättre alternativ för dig.

Snabblån är en typ av lån som Toborrow inte erbjuder då de ofta har betydligt högre ränta än vanliga privatlån. Idag är processen hos våra anslutna långivare väldigt snabb vilket gör att du får ett tryggare och billigare lån än de klassiska snabblånen när du ansöker om privatlån hos Toborrow.  Den kortaste löptiden du kan ansöka om via Toborrow är 12 månader men du kan alltid betala tillbaka hela skulden i förtid om du inte längre behöver lånet.

Låna pengar snabbt och enkelt- ansök om upp till 600 000 kr via Toborrow

Att göra en låneansökan skall vara enkelt och inte kräva timmars arbete och svårförståeliga bankord. Därför tar det endast ett par minuter att skicka in din ansökan. Vi tycker samtidigt att det är viktigt att du får så bra villkor som möjligt på din ansökan och arbetar därför endast med seriösa långivare som inte erbjuder högkostnadskrediter via Toborrow. 

Vi har arbetat hårt för att skapa en process som är snabb och enkel för dig men samtidigt med en hög trygghet. Vi samlar in låneerbjudanden från flera olika banker och långivare så att du får en bra jämförelse av dina låneförslag. Det är sedan upp till dig, att undersöka alla erbjudanden som långivarna har erbjudit dig, inklusive räntor och villkor, för att få bästa möjliga affär. Skulle du ha några frågor eller funderingar längs med vägen finns vi alltid en chatt eller ett samtal bort för att hjälpa dig. 

När man söker snabblån är det vanligast att man lånar mindre belopp, allt från 1 000 kr upp till ca 5 000 kr. Hos vissa långivare kan du låna så lite som 500 kr eller ända upp till 30 000 kr, oavsett belopp är löptiden ofta kort.

Här nedan kan du se räkneexempel på ett snabblån och på ett vanligt privatlån Du kan enkelt se att ett vanligt privatlån har bättre villkor än ett snabblån.

Snabblån räkneexempel:

  • Kreditbelopp: 25 000 kr | Återbetalningsperiod: 24 månader | Totalt att betala: 31 404 kr | Månadskostnad: 1 554 kr | Effektiv årsränta: 27,56% | Övriga avgifter: 0 kr

Privatlån räkneexempel:

  • Kreditbelopp: 25 000 kr | Återbetalningsperiod: 24 månader | Totalt att betala: 25 651 kr | Månadskostnad: 1 094 kr | Effektiv årsränta: 2,53% | Övriga avgifter: 0 kr
Kvinna renoverar med pengar hon lånat via Toborrow

Samla dina snabblån

Har du flera snabblån som ligger och kostar mycket pengar? Då snabblån ofta är små och har en högre ränta än klassiska privatlån kan detta leda till att kostnaderna springer iväg i onödan. Hos Toborrow kan ansöka om ett samlingslån vilket innebär att du får ett större lån istället för flera smålån. Genom att ta ett privatlån och samla alla dina lån hos någon av våra långivare kan du sänka din månadskostnad och få mer pengar över i plånboken. 

Med pengarna kan du betala tillbaka lånet eller lånen som kostar dig mycket och istället få ett större lån med lägre ränta. Det ger dig också en bättre överblick över dina skulder då du betalar för endast ett lån istället för flera små lån. Har du delbetalningar kan även dessa lösas genom ett samlingslån och i samband med att du samlar dina lån kan banken ofta också hjälpa till att lösa dina gamla krediter. 

På det här sättet får du mer pengar över till annat och mindre pengar går åt till att bara betala ränta. För att samla alla lån på ett ställe hos oss tar du ett nytt lån genom att ansöka om den sammanlagda summan av dina befintliga lån och krediter. När du ansöker tar vi endast en UC med ett flertal långivare och banker som behandlar din ansökan. Du väljer sedan det erbjudandet som passar dig bäst utifrån dina förutsättningar.

Har du hamnat i en ekonomisk situation du inte kan lösa själv kan du alltid prata med skuldrådgivningen i din kommun, det är kostnadsfritt och de har skyldighet att hjälpa skuldsatta att se över sin ekonomi. De kan även ge allmän rådgivning kring privatekonomi även om du inte är skuldsatt eller behöver ett lån.

Låna med betalningsanmärkningar 

Många undrar om det är möjligt att få snabblån trots att du har betalningsanmärkningar och det är inte helt enkelt att svara på eftersom det skiljer sig från långivare till långivare. Alla långivare har olika krav på dig som låntagare men det är flera av dom som är beredda att utvärdera och bedöma din unika situation trots att det finns betalningsanmärkningar. Normalt är det något dyrare att ta ett lån om du har en eller flera betalningsanmärkningar eftersom risken för banken är högre.

Hos oss är du välkommen att söka ett lån, antingen till företag eller privat, om du har upp till två betalningsanmärkningar. Har du fler än två betalningsanmärkningar kan ingen av våra långivare hjälpa dig i dagsläget tyvärr. Det finns sätt att öka dina chanser att få ett lån beviljat, du kan till exempel söka tillsammans med någon annan, en så kallad medsökande eller medlåntagare.

Lån med medlåntagare 

För att öka dina chanser att få ett lån snabbt kan du söka tillsammans med en medlåntagare, de krav som gäller den som är huvudsökande gäller även för den som är medsökande och den personen blir lika skyldig att betala tillbaka lånet som den som är huvudsökande. 

En medlåntagare kan vara en förälder eller annan närstående som delar ansvaret för att betala tillbaka lånet. Om du inte kan betala tillbaka ditt lån är det din medlåntagare som blir tvungen att göra det. Att söka tillsammans med någon kan öka dina chanser för att få ett bra låneerbjudande med låg ränta och bra villkor, bättre än det du hade kunnat få på egen hand. Det kan också vara bra, om ni är två som ska använda pengarna, att ni båda står som ansvariga för återbetalningen.

Det görs alltid en kreditupplysning och bedömning på både huvudlåntagare och den medsökande. För att kunna stå med som medlåntagare behöver du uppfylla samma grundkrav som huvudsökande.

Din medlåntagare kan vara vem som helst och behöver inte vara en familjemedlem eller partner. Se till att din medlåntagare har god ekonomi och inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden, det försämrar snarare dina möjligheter att få ett lån beviljat.

I de fall där medlåntagaren har en god ekonomi blir medlåntagaren en extra säkerhet för banken eftersom det är tryggare att ha två personer som är ansvariga för lånet.
Du kan ansöka om privatlån snabbt och enkelt via Toborrow. För att söka med en medlåntagare väljer du “lägg till medlåntagare” i steg två. 

Villkor för att ansöka om lån via Toborrow 

Du som söker lån hos oss på Toborrow måste uppfylla följande krav:

  • vara minst fyllda 18 år
  • vara folkbokförd i Sverige
  • ha en inkomst från arbete eller pension
  • ha en årsinkomst på minst 140 000 kr (uppgiven)
  • ha maximalt två betalningsanmärkningar

Visste du att det finns en lag som reglerar snabblån?
Lagen om snabblån eller den så kallade konsumentkreditlagen finns till för dig som är konsument och gör att du erbjuds en mer ansvarsfull marknad för snabblån och högkostnadskrediter.

Är du ute efter ett billigt lån snabbt är det viktigt att du har koll på vilka regler som gäller. Sedan sommaren 2014 måste alla svenska företag som vill låna ut pengar till konsument ha tillstånd från Finansinspektionen, de måste även kunna bevisa att de bedriver en sund verksamhet.

Sedan 2018 har reglerna kring sms lån skärpts ytterligare och det infördes ett räntetak samt ett högkostnadstak, räntetaket det innebär att kredit och dröjsmålsräntan inte får överstiga referensräntan med mer än 40% och högkostnadstaket innebär att den totala kostnaden för lånet inte får överstiga beloppet på den ursprungliga krediten.

Jämför lån hos Toborrow för 0 kr!

Kom ihåg att det alltid är kostnadsfritt att jämföra lån på Toborrow, din ansökan är dessutom inte bindande. Detta gör att du i lugn och ro kan konkurrensutsätta dina befintliga snabblån och få förslag på ett nytt lån med bättre villkor. Ansökan är inte bindande och det görs bara en kreditupplysning. I de flesta fallen får du ett bättre erbjudande från Toborrow än ditt befintliga lån och skulle det vara så att du redan har ett bättre erbjudande kan du enkelt tacka nej till erbjudandet, helt utan risk eller kostnad.  

När du är på jakt efter ett snabblån är det en god idé att jämföra vanliga privatlån via Toborrow först då snabblånen idag oftast inte är snabbare än ett vanligt privatlån, det är bara den effektiva räntan som är högre. När du gör en jämförelse på Toborrow kan du tydligt se hela lånets kostnadsbild vilket gör att du lättare undviker lån med höga räntor och dolda avgifter.

Senast uppdaterad:
2024-04-23 14:28