Par ansöker om lån i mobilen hos Toborrow för att hitta en så låg ränta som möjligt

3 tips för att boosta din ansökan - kan ge lägre ränta

När du ansöker om ett privatlån är det många olika parametrar som spelar in om du beviljas lånet och även till vilken ränta. vad kan du som sökande påverka? Vi har tipsen!

Livet kan ibland kräva att du behöver en finansiering. Termen privatlån eller konsumtionslån kommer just av att de flesta använder pengarna till att köpa varor och tjänster i den lite högre prisklassen – hemelektronik, möbler till nya bostaden eller varför inte en resa jorden runt. Oavsett vad du lånar till är det viktigt att inte ta ett dyrare lån än vad du behöver nedan kan du läsa mer om vad som kan påverka din ränta.

Jämför innan du lånar - hitta bästa räntan

Olika banker har olika lånevillkor och krav för att du ska beviljas ett lån, som är bra att jämföra innan du slutligen väljer en bank. En låneförmedlare, som Toborrow, kan hjälpa dig att jämföra olika bankers räntor. Då kan du välja den bank som erbjuder lägst låneränta och avgifter och därmed spara pengar. 

Medsökande  

Ge din ansökan en extra boost genom att ange en medsökande som säkerhet för lånet. När du ansöker med medsökande så betyder det att du och en annan person, oftast en partner eller nära vän, delar på ansvaret att betala tillbaka lånet. Detta betyder extra säkerhet för banken och därför kan det ge dig möjligheten till lägre ränta och bättre lånemöjligheter.

Sök inte hos för många

Varje gång du skickar in en låneansökan hämtas en kreditupplysning. På din kreditupplysning står sedan samtliga kreditupplysningar som hämtats de senaste 12 månaderna. Om du ska ansöka om ett privatlån är det därför bättre att ansöka hos en låneförmedlare som med en ansökan samlar in låneerbjudanden från flertalet banker och andra långivare. 

Ansök inte om ett högre belopp än vad du behöver

Ansök inte om högre belopp än vad du behöver eller längre återbetalningstid som din inkomst klarar av. Banken bedömer också om du kommer kunna betala tillbaka lånet eller inte. 

Enligt god redovisningssed ska banker aldrig låna ut mer pengar till dig än du rimligen kan betala igen. Din betalningsförmåga baseras på hur mycket disponibel inkomst du har varje månad, samt hur säker den är. Fast anställning, hög lön och få fasta kostnader garanterar i regel att du får bra lånevillkor hos vilken bank du än väljer. Kombinationen av kreditvärdighet och betalningsförmåga avgör om du får låna pengar, samt hur mycket.

Publicerat den
April 2, 2022

Relaterade artiklar