Trustpilot four stars
Entreprenör fyller på sin försäljning av plantor efter att ha tagit till sig tips inför ansökan om företagslån

Boosta din låneansökan - kan ge lägre ränta

Sammanfattning

Det är inte alltid som dina egna medel räcker till. För många företagare är ett företagslån den viktigaste formen av extern finansiering. Vi har tipsen på hur du kan boosta din ansökan vilket kan leda till en lägre ränta från långivarna. 

När du ansöker via plattformen förmedlar vi din ansökan vidare till flertalet långivare som sedan återkommer med ett låneerbjudande till ditt företag. Det finns små saker att tänka på som kan boosta din ansökan i rätt riktning mot en lägre ränta och snabbare hantering av din ansökan. 

  1. Resultat - och balansräkning
    Ha din resultat - och balansräkning fullständig vid din ansökan, då kan långivarna lättare och snabbare ta ett kreditbeslut. 
  2. Budget och affärsplan
    Resultatbudget och likviditetsbudget är de två vanligaste budgetarna som företagare skapar för att få en snabb helhetsbild över kommande år. Vi har tagit fram mallar som du kan använda dig av för din budget och affärsplan.  
  3. Extra säkerhet
    Ge din ansökan en extra boost genom att inte bara ange personlig borgen som säkerhet utan även exempelvis pant i fastighet. Den säkerheten kan förbättra dina chanser till ett beviljat lån och kanske även påverka den räntan långivaren erbjuder dig. 

Det är viktigt att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt för att du inte ska behöva betala onödigt höga kostnader/ränta. Läs mer om vad som kan påverka vilken ränta du erbjuds av långivarna. 

Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-05-14 14:30
Publicerad:
2024-05-14 16:59
Vilka säkerheter kan jag välja mellan?

När du ansöker om ett privatlån på Toborrow kan långivarna efterfråga säkerhet så som personlig borgen, moderbolagsborgen, pant i fastighet, företagshypotek eller kanske en maskin eller fordon vid leasing. Vilken säkerhet som efterfrågas avgörs av vilken finansieringslösning just ditt företag behöver. Du kan läsa mer om våra olika finansieringslösningar här.

Vad är en Resultat- och balansräkning?

En Balans- och resultaträkning är något de flesta långivarna vill se när du skall ansöka om ett företagslån. Resultaträkning ger en bild av hur verksamheten resultatmässigt utvecklats under räkenskapsåret som gått och en balansräkning är ett dokument som redovisar en organisations tillgångar och skulder vid ett givet tillfälle. Långivarna vill ofta gärna se en så ny resultat- och balansräkning som möjligt för att kunna göra en bra bedömning. Läs mer om balans- och resultaträkning här.

Vad är en säkerhet?

Säkerhet vid ett företagslån, factoring eller leasing är en ekonomisk garanti som du som låntagare tillhandahåller långivaren med för att säkerställa återbetalningen av lånet.

Har du frågor om hur du ansöker?

Vi finns här för dig hela ansökan.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist