Person som fick ett företagslån via Toborrow genom att boosta sin ansökan

Boosta din låneansökan - kan ge lägre ränta

Det är inte alltid som dina egna medel räcker till. För många företagare är ett företagslån den viktigaste formen av extern finansiering. Vi har tipsen på hur du kan boosta din ansökan vilket kan leda till en lägre ränta från långivarna. 

När du ansöker via plattformen förmedlar vi din ansökan vidare till flertalet långivare som sedan återkommer med ett låneerbjudande till ditt företag. Det finns små saker att tänka på som kan boosta din ansökan i rätt riktning mot en lägre ränta och snabbare hantering av din ansökan. 

  1. Resultat - och balansräkning
    Ha din resultat - och balansräkning fullständig vid din ansökan, då kan långivarna lättare och snabbare ta ett kreditbeslut. 
  2. Budget och affärsplan
    Resultatbudget och likviditetsbudget är de två vanligaste budgetarna som företagare skapar för att få en snabb helhetsbild över kommande år. Vi har tagit fram mallar som du kan använda dig av för din budget och affärsplan.  
  3. Extra säkerhet
    Ge din ansökan en extra boost genom att inte bara ange personlig borgen som säkerhet utan även exempelvis pant i fastighet. Den säkerheten kan förbättra dina chanser till ett beviljat lån och kanske även påverka den räntan långivaren erbjuder dig. 

Det är viktigt att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt för att du inte ska behöva betala onödigt höga kostnader/ränta. Läs mer om vad som kan påverka vilken ränta du erbjuds av långivarna. 

Publicerat den
July 6, 2022

Relaterade artiklar