Hitta lägsta räntan på Toborrow

Vi förmedlar din ansökan till flertalet kreditgivare och banker, för att du ska hitta den lägsta räntan.

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr  

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 2 januari 2024, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Vill du samla befintliga lån?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 9,29 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 9,7%, totalkostnad 206 321 kr, kostnad 2 724 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 5,95–29,5%. Effektiv ränta 6,13%-33,9%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2024-02-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Grafiskt element som innehåller ett erbjudande

Ett urval av våra partners

Logotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money goLogotyp för Lån&Spar Bank

Tre steg till att samla lån

Ansökan till att samla dina lån är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi förmedlar din ansökan till flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
Fyll i din ansökan
Fyll i din ansökan med hur stor del av det sökta beloppet du ska använda till att lösa andra lån. Processen är enkelt, smidig och helt digital. Ansökan tar bara ett par minuter.
Vi förmedlar din ansökan
Toborrow presenterar din ansökan för långivarna på plattformen som i sin tur har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Du väljer enkelt det bästa låneerbjudandet genom att logga in med BankID.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
ANSÖK OM PRIVATLÅN

Jämför lån - hitta lägsta räntan

Ränta är alltså kostnaden för ett lån, det banken tar betalt för att dem lånar ut pengar till dig. Genom att jämföra lån kan du spara tusenlappar. Kreditgivarna och bankerna har snabba processer för att inhämta uppgifter, sammanställa och göra en gedigen kreditbedömning för att sedan kunna ge dig ett låneerbjudande utifrån din ekonomiska situation och syftet med lånet. Därför är det avgörande att jämföra räntor och erbjudanden från flera banker och långivare för att hitta den lägsta räntan på ditt privatlån.

Varför ska jag jämföra lån via Toborrow på jakt efter den lägsta räntan?

  • Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet.
  • Jämföra villkor och räntor hos olika kreditgivare och banker på ett smidigt och enkelt sätt så du får det bästa lånet för just dig.
  • Ansöka om privatlån hos flera långivare samtidigt med endast en kreditupplysning hos UC.
  • Låna till det du vill och behöver, exempelvis renovering, kontantinsats, resa, bil eller motorcykel.
  • Lös och samla dina befintliga lån och krediter och sänka din månadskostnad.
  • Söka tillsammans - med Toborrow kan du lägga till medsökande så att ni kan ta lånet ihop och få bättre villkor.
  • Ansöka kostnadsfritt och ej bindande, du kan alltid ångra dig.

Ränta på Toborrows privatlån

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Vill du prata med en kreditspecialist? Ring eller chatta med oss!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Kille som sitter ute på innegården nöjd efter att ha jämfört räntorna på Toborrow.

Vad är ränta?

Ränta är en avgift som betalas för att låna pengar eller för att ha pengar på ett bankkonto. Räntan kan vara en procentuell andel av det utlånade beloppet eller det insatta beloppet och beräknas vanligtvis per år. Räntan används för att kompensera kreditgivaren eller banken för risken att låna ut pengar och för att generera intäkter. Räntan kan variera beroende på din ekonomiska situation så som kreditbetyg eller andra lån och krediter. Det finns flera olika typer av räntor och begrepp vars betydelse kan vara svåra att förstå. Nedan går vi igenom flera olika slags räntor och vad de innebär.

Reporänta / Styrränta

Den ränta som tidigare var känd som reporänta heter idag styrränta och det är den ränta som Riksbanken beslutar om för att uppnå inflationsmålet (2% per år), med andra ord påverkar styrräntan inflationstakten.

Dröjsmålsränta

En dröjsmålsränta är den ränta som läggs på vid till exempel försenade betalningar, det är en form av sanktion eller straff som man kan få vid just dröjsmål (förseningar). Det kan vara dröjsmål i form av en sen betalning av lån men gäller även vid andra typer av avtal där en part kan vara sen med att fullfölja sin del av avtalet.

Nominell ränta

Nominell ränta är den ränta som banken eller långivaren tar ut för ditt lån. Den nominella räntan är den man använder för att beräkna vad du som kund ska betala varje månad och år i kr. När man jämför sina lån går man även igenom den effektiva räntan med exempel så att du enkelt kan jämföra det du faktiskt betalar månad till månad.

Effektiv ränta

Effektiv ränta visas som årsränta och i procent, den visar totalkostnaden för ett lån. I effektiv ränta räknas mer än “bara” räntan in, man räknar även med andra kostnader så som till exempel aviavgifter och uppläggningsavgift. Det är på grund av det som den effektiva räntan alltid är lite högre än den nominella. Den effektiva räntan påverkas också av hur du betalar av ditt lån, betalar du av månadsvis snarare än per kvartal så får du en högre effektiv ränta.

Månadsränta och årsränta

Ränta kan beräknas på många olika sätt men brukar räknas baserat på månads- eller årsbasis. Månadsränta är då som namnet hintar, räntan baserat på månadsbasis och årsränta är istället baserat på årsbasis. I regel är det i avtal årsräntan som anges, även kallad nominell ränta. Årsräntan är den kostnad som du ska betala på en skuld per år. Man brukar inte inkludera andra lånekostnader såsom aviavgifter eller uppläggningsavgift i årsräntan. Månadsränta är den ränta som du betalar varje månad när du har lånat pengar. Du betalar månadsränta samtidigt som du amorterar ditt lån, tillsammans blir det månadskostnaden.

Vad får jag för ränta på mitt lån?

Vad får du för ränta på ditt låneerbjudande? Varje kreditgivare och bank gör en individuell bedömning över din ekonomiska situation och sätter en ränta efter det. Det finns några saker att tänka på vid din ansökan som kan påverka vilken ränta du får på ditt lån. Några tips för hur du sänker dina räntekostnader:

Ange medsökande till lånet - Lägger du till en person som kan stå som säkerhet för lånet blir räntan oftast lägre eftersom det är en ökad trygghet för banken att ha två personer som är ansvariga för att hela lånet återbetalas.

Sök inte hos för många långivare - varje långivare tar en kreditupplysning vilket påverkar din kreditvärdighet negativt. Hos Toborrow kan du ansöka med endast en kreditupplysning från UC och ändå få svar från flera banker.

Ansök inte om ett högre belopp än du behöver - söker du ett för högt belopp är det större risk att du får ett avslag, ansök bara om så mycket pengar som du behöver.

Har du lån sedan innan? Samla dem! - Genom att samla dina lån och krediter i samband med ansökan kan du ofta få en lägre ränta att betala varje månad. För att samla dina lån tar du ett större lån med lägre ränta som täcker alla dina mindre lån och krediter.

Kvinna i sitt kök och jämför räntor på Toborrow
Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Vilken ränta får jag när jag samlar lån hos Toborrow?

Varje långivare väljer själv vilken ränta de kan erbjuda dig. Hur stor räntan blir kan bero på lånets storlek, din återbetalningsförmåga och vilka skulder du har.

Vilka typer av privatlån erbjuder Toborrow?

Privatlån, även kallat blancolån, kan du använda till det du behöver så som bilköp, renovering eller kanske ditt tandläkarbesök. Ett privatlån kan nämnas med många olika syften men i grunden är det fortfarande ett privatlån.

Varför ska jag samla alla mina lån med Toborrow?

Toborrow är till för dig som vill hitta ett lån anpassat helt efter din privatekonomis behov. Vi ser till att hjälpa dig att se över din ränta och dina månadskostnader utifrån just dina förutsättningar. När du ansöker om att samla dina lån genom Toborrow ser vill till att du är trygg under hela processen och har en handläggare en chatt eller samtal bort.

Var ser jag mina låneerbjudanden?

När en kreditgivare eller bank lämnar ett låneerbjudande hittar du det i inloggat läge på din dashboard. Du kan alltid ringa eller chatta med oss om du har några funderingar.

Vad är ränta?

Ränta är kostnaden för att låna pengar.

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta visar den totala kostnaden för ett lån under ett år. I den effektiva räntan ingår bland annat uppläggningsavgift och aviavgift.

Vad händer om jag får betalningssvårigheter?

Om du hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaka ditt lån ska du direkt ringa till den kreditgivaren eller banken som betalt ut ditt lån. Förklara din situation och var ärlig så får du och kreditgivaren eller banken komma överens om en lösning om det finns.

Vad betyder lösenkrav när jag ska samla mina lån?

Ett lösenkrav innebär att långivaren kommer att lösa dina nuvarande skulder med ditt nya lån. Detta görs genom en så kallad lösenfullmakt. Detta för att kunna försäkra sig om att du inte kommer använda samlingslånet för konsumtion.

Vad betyder lån med medsökande?

Att ta ett lån med en medsökande betyder att en person i din närhet går in som medsökande i din låneansökan. Denna personen har samma ansvar fö att lånet betalas som du som låntagare har. Personen blir en medlåntagare.

Kan jag beviljas lån som student?

Om du studerar måste du ha en sidoinkomst för att kunna beviljas ett lån av våra kreditgivare och banker. CSN räknas inte som en inkomst.

Kan jag ansöka om ett privatlån om jag är arbetslös?

Om du är arbetslös kan du tyvärr inte beviljas ett lån från våra kreditgivare och banker.

Hur sänker jag min månadskostnad?

Du kan sänka din månadskostnad på dina. befintliga lån och krediter genom att samla dessa i ett samlingslån även kallat ihopbakslån. Att ha ett lån istället för flera ger dig inte bara en bättre överblick utan också en lägre månadskostnad.

Hur samlar jag mina lån?

Du samlar dina lån genom att ansöka om ett samlingslån. Då löser du dina smålån och krediter med ett lån istället för flera.

Frågor och svar

Vad händer om jag ångrar mig och inte vill ha något lån?

Om du ångrar dig och vill ta tillbaka din ansökan som förmedlats mot våra kreditgivare och banker kan du ringa eller chatta med oss. När lånet är utbetalt kan du när som helst förtidslösa lånet.

Kan jag ansöka om ett lån om jag har låg kreditvärdighet?

Kreditgivarna och bankerna gör alltid en individuell bedömning av din ekonomiska situation och tar beslut därefter om du kan beviljas ett privatlån. Om du har skulder och betalningsanmärkningar är det i de flesta fall svårt att beviljas ett privatlån.

Vad händer om jag får betalningssvårigheter?

Om du hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaka ditt lån ska du direkt ringa till den kreditgivaren eller banken som betalt ut ditt lån. Förklara din situation och var ärlig så får du och kreditgivaren eller banken komma överens om en lösning om det finns.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

Kreditgivarna och bankerna som är registrerade på vår plattform har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Oftast går det mycket snabbare än så.

Vilka typer av privatlån erbjuder Toborrow?

Privatlån, även kallat blancolån, kan du använda till det du behöver så som bilköp, renovering eller kanske ditt tandläkarbesök. Ett privatlån kan nämnas med många olika syften men i grunden är det fortfarande ett privatlån.

Var ser jag mina låneerbjudanden?

När en kreditgivare eller bank lämnar ett låneerbjudande hittar du det i inloggat läge på din dashboard. Du kan alltid ringa eller chatta med oss om du har några funderingar.

Kan jag beviljas lån som student?

Om du studerar måste du ha en sidoinkomst för att kunna beviljas ett lån av våra kreditgivare och banker. CSN räknas inte som en inkomst.

Kan jag ansöka om ett privatlån om jag är arbetslös?

Om du är arbetslös kan du tyvärr inte beviljas ett lån från våra kreditgivare och banker.

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta visar den totala kostnaden för ett lån under ett år. I den effektiva räntan ingår bland annat uppläggningsavgift och aviavgift.

Vad är ränta?

Ränta är kostnaden för att låna pengar.

Vad är UC?

UC, upplysningscentralen, är Sveriges största kreditupplysningsföretag. UC tillhandahåller kreditupplysningar, kreditbevakning och beslutsunderlag för kreditbedömningar i Sverige.

Är räntan fast eller rörlig?

Räntan är rörlig på alla privatlån från våra kreditgivare och banker.

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Sänk räntan genom att samla ihop dina skulder i ett samlingslån

Att ha flera lån och krediter betyder flera olika räntor där vissa kan vara onödigt höga, men också innehålla dolda kostnader som avi- och fakturaavgifter. På exempelvis ett billån är räntan ibland låg vid en snabb blick, men ofta har de väldigt höga administrativa avgifter månadsvis. Att dessutom göra sig av med smålån och krediter betyder även att du förbättrar din kreditvärdighet, vilket innebär att du kommer få bättre ränta och lånevillkor i framtiden.

Hur gör jag för att samla lån och krediter?

Processen för att samla sina lån genom oss är väldigt smidig. När du ska samla ihop lån och krediter tar du ett hopbakslån som motsvarar totalsumman för alla dina mindre lån och krediter. Du väljer ja under frågan "Har du lån som du vill samla ihop?" i ansökningsformuläret.