Jämför byggnadskreditiv till ditt fastighetsprojekt

Ansök om byggnadskreditiv och få flera förslag på endast 1 ansökan. Våra erfarna kreditspecialister kan hjälpa dig att sammanställa projektet.

Personlig handläggare
Kostnadsfri ansökan
Låna upp till 20 miljoner

Så fungerar byggnadskreditiv hos Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden med endast en ansökan.
Fyll i ansökan
När du fyllt i ansökan blir du kontaktad av en av våra kreditspecialister där du kan förklara mer om ditt projekt och hitta rätt finansieringslösning samt vilka dokument ditt företag måste ta fram.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Här framgår villkor för lånet. Ansökan är inte bindande och det kostar inget att ansöka eller få låneförslag.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån.

Så fungerar byggnadskreditiv

Byggnadskreditiv är ett alternativ till lån och är en finansieringslösning från olika typer av banker och kreditgivare som underlättar för ditt företag när du bygger om, bygger till eller bygger nytt. Om ditt projekt rör en om- eller tillbyggnation av en fastighet är inte byggnadskreditiv alltid den bästa finansieringslösningen eftersom du då ofta har en färdigställd fastighet som långivaren kan ta säkerhet i. Bygger du däremot nytt, och det ännu inte finns någon färdigställd fastighet för långivaren att ta säkerhet i, är byggnadskreditiv definitivt en bra typ av finansiering för ditt företag.

När du tar ett byggnadskreditiv går finansiären istället med på att betala dina löpande kostnader för projektet, t ex de fakturor som uppstår till följd av ditt byggprojekt. Detta möjliggör att du kan genomföra byggnadsprojekt trots att du inte har några stora kassaflöden som kan stå för löpande kostnader och likviditet nog att betala fakturorna som krävs för att färdigställa projektet. Dock kräver finansiären ofta att du kan gå in med en större del i kontantinsats än vad som är brukligt vid ett fastighetslån.

Ett byggnadskreditiv kan vara dyrare än ett regelrätt fastighetslån men är också mer flexibelt eftersom det tillåter dig att finansiera ett projekt som annars inte hade kunnat bli av.

Några av våra utvalda partners

När passar ett byggnadskreditiv för ditt företag?

Eftersom ett byggnadskreditiv är utformat för att hjälpa ditt företag med finansiering när du genomför ett byggprojekt som inte är färdigställt, passar det sig som allra bästa att använda när du håller på att färdigställa en byggnad eller projekt men inte har den likviditet som behövs för att färdigställa projektet. När du sedan har färdigställt ditt projekt kan du antingen välja att lägga om ditt byggnadskreditiv till ett lån hos banken om du inte har för avsikt att avyttra den färdigställda fastigheten och återbetala kreditivet till finansiären.

När du sedan har färdigställt ditt projekt kan du antingen välja att lägga om ditt byggnadskreditiv till ett lån hos banken om du inte har för avsikt att avyttra den färdigställda fastigheten och återbetala kreditivet till finansiären, eller helt enkelt avyttra fastigheten och betala tillbaka de pengar du har lånet.

Toborrows partners hjälper många olika typer av kunder och kan vara behjälpliga i frågor som enbart rör upprättandet av ett byggnadskreditiv, men kan även bistå i vissa administrativa frågor kring ditt projekt såsom upprättande av en bostadsrättsförening om ditt projekt rör en sådan.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

08-520 017 30
Telefon:
Adress: Adolf Fredriks Kyrkogata 8,
111 37 Stockholm
Öppettider
Måndag till fredag:
09-17
Sändag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Blogg och nyheter

Frågor och svar

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig.

Vad är en checkkredit?

En checkkredit är oftast bra för dig som företagare när du är i behov av likviditet snabbt. När du blir beviljad en checkkredit får du en gräns upp till vilken du kan låna, men du kan välja hur mycket utav den du vill utnyttja. En checkkredit kan ibland även kallas kontokredit.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Vem kan ta ett företagslån?

Vi vill på vår plattform kunna erbjuda så många företag som möjligt chansen till finansiering. Därför har vi samlat flertalet långivare som tar del av din ansökan och lämnar erbjudanden till just ditt företag. Men vem kan ta ett företagslån? För att kunna ansöka på Toborrow måste vissa kriterier uppfyllas: Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. Den personen som ansöker ska ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet beror på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt respektive långivares egna riskbedömning. Har du ett registrerat skuldsaldo på företaget kommer du tyvärr inte kunna erbjudas finansiering hos våra partners. Om du däremot har en betalningsanmärkning spelar det stor roll vad anmärkningen avser, hur mycket och när den registrerades.

När betalas lånet ut?

Det beror på vilken långivare du tar lån hos. Efter att du skrivit under skuldebrevet betalar banken ut lånet till dig och du brukar få in pengarna på kontot inom några dagar.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Ja, Toborrow är registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan erbjudas tas även personupplysning från UC.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Byggnadskreditiv för fastighetsutvecklare

Byggnadskreditiv är en vanlig finansieringslösning för fastighetsutvecklare eftersom du kan påbörja ett byggprojekt utan att ha någon färdig fastighet att ta säkerhet i. Det gör byggnadskreditivet till en flexibel lösning, som efter projektets färdigställande kan övergå i ett lån när projektet är färdigutvecklat och det finns en fastighet att sätta i pant för finansieringen.Precis som med vilken typ av finansieringsform som helst, är det vanligast att långivaren tillämpar en individuell prissättning och olika långivare har olika nivåer på sina räntor och avgifter. Dessa sätts utifrån ditt företags kreditvärdighet, återbetalningsförmåga och det projekt som du ska använda byggnadskreditivet till. Det är alltid bra att jämföra olika alternativ och att föra en dialog med flera långivare och det är därför bra att använda sig av en jämförelsetjänst som Toborrow för att helt digitalt få svar på din ansökan från flera långivare. Det kan också vara bra att tänka på att det ofta går att hitta olika upplägg tillsammans med långivaren och man kan få ned kostnaden genom att komplettera med t ex ett borgensåtagande eller en annan säkerhet, vilket du kan läsa mer om nedan.Det är inte alla projekt som går som man tänkt sig och det kan på förhand vara svårt att veta exakt budget och kostnad för ett projekt. Kom därför ihåg att fråga långivaren hur det går till om du skulle behöva ändra kreditivet till antingen ett större eller mindre belopp.

Vad kostar ett byggnadskreditiv?

Att det inte finns någon säkerhet i ett byggnadskreditiv innebär att en sådan finansieringslösning kan vara dyrare än ett regelrätt fastighetslån men är också mer flexibelt eftersom det tillåter dig att finansiera ett projekt som annars inte hade kunnat bli av. Finansiären av ditt projekt tar en risk när denne betalar dina löpande fakturor, och då det inte heller finns någon säkerhet för lånet vill denna ha en premie för att du får låna pengar till ditt projekt. När det kommer till byggnadskreditiv behöver du enbart betala ränta på den delen av krediten som du utnyttjar. Det innebär att i takt med projektets gång ökar din kredit, och därmed också storleken på dina räntebetalningar. Utöver räntan på det utnyttjade kreditbeloppet, förekommer det att finansiärer tar ut en så kallad kontraktsränta. Denna betalas på hela ditt beviljade kreditbelopp till skillnad från den löpande räntan som du enbart betalar på utnyttjat belopp.

Utöver dessa avgifter kan en finansiär även i förekommande fall ta ut administrativa avgifter såsom uppläggningsavgifter eller andra avgifter för att täcka sina löpande kostnader för finansieringen

Toborrrow samlar in data genom cookies för att leverera vår tjänst, förbättra produkten, genomföra relevant marknadsföring av Toborrows tjänster genom tredje part. Du kan själv kontrollera dina inställningar genom att anpassa cookies. Läs vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.