Hitta brygglån till ditt företag

Genom att jämföra brygglån hos Toborrow kan du få flera svar och hitta ett låneerbjudande som passar dig och ditt företag.

Personlig handläggare
Kostnadsfri ansökan
Låna upp till 20 miljoner

Så fungerar brygglån hos Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden med endast en ansökan.
Fyll i ansökan
När du fyllt i ansökan blir du kontaktad av en av våra kreditspecialister där du kan förklara mer om ditt projekt och hitta rätt finansieringslösning samt vilka dokument ditt företag måste ta fram.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Här framgår villkor för lånet. Ansökan är inte bindande och det kostar inget att ansöka eller få låneförslag.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån.

Så fungerar ett brygglån

Överbryggningslån, även kallat brygglån eller överbryggnadslån, passar dig som väntar på en större inkomst men som behöver låna pengar tills pengarna kommer in. Ett brygglån är ett lån med kortare löptid, från sex månader, och kan exempelvis vara ett bra finansieringsalternativ när ditt företag väntar på intäkter eller ny finansiering. 

Brygglån passar allt från små och medelstora företag till större aktörer och orsaken till att man behöver ta ett överbryggningslån kan skilja sig åt. Ska du köpa en fastighet kan du ta ett brygglån för att finansiera köpet av den nya bostaden och sedan betala tillbaka lånet så fort du fått pengarna från försäljningen av din gamla bostad.

Ett brygglån är ett lån som oftare har kortare löptid än en klassiskt företagslån eller fastighetslån, man brukar säga att det är ett tillfälligt lån. Bryggfinansiering kan vara ett bra alternativ för att möta företagets finansieringsbehov tills att en långsiktig lösning kan hittas, till exempel om företaget väntar på en större intäkt eller ny finansiering. 

Brygglån har vanligtvis en kortare löptid på 6-18 månader, med även när det kommer till löptid är flexibiliteten stor. Ett brygglån kan också användas om företaget har hamnat i en tillfällig svårare fas med lägre intäkter och behöver finansiering för ett nytt projekt som kommer generera nya intäkter.

Några av våra utvalda partners

Brygglån för fastigheter

Bryggfinansiering har blivit en vanlig form av fastighetsfinansiering, som används för att för att möta kortsiktiga behov eller för att komplettera ett långsiktigt fastighetslån. Ett brygglån kan vara ett idealiskt alternativ för både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter, oavsett om det handlar om förvärv eller renovering av en befintlig fastighet eller om ditt företag är i behov av att frigöra kapital. Tack vare flexibiliteten har brygglån blivit en populär och bra lösning för både fastighetsföretag och bostadsutvecklare.

Lånet används ofta till bland annat fastighetsförvärv, under en refinansiering av befintliga fastighetslån eller frigörande av kapital som är bundet i en befintlig fastighet. Jämfört med andra typer av fastighetsfinansiering tillåter långivarna oftast en högre belåningsgrad på ett brygglån än ett klassiskt företagslån eller fastighetslån. 

När man ansöker om bryggfinansiering till en lokal eller bostad så är grundregeln att långivaren tar en fastighet som säkerhet för lånet. Det blir därför ett bra finansieringsalternativ för de flesta typer av fastigheter så som bostadshus, kontorsfastigheter, och andra typer av kommersiella fastigheter som industri och lager eller vid köp av tomter.

‍Kräver ett brygglån kontantinsats?
Nej, lånet är till för att du ska kunna frigöra kapital innan du sålt din gamla fastighet och för att få ett överbryggningslån krävs ingen kontantinsats. Istället kan du använda lånet till att täcka kontantinsats och handpenning för din nya bostad innan du har fått den gamla bostaden såld. Du kan sen frigöra pengar från försäljningen och betala tillbaka lånet med dessa.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Blogg och nyheter

Vad kostar ett lån och vad har brygglån för ränta?

Överbryggningslån måste inte bli dyra, genom att ansöka om ett brygglån via Toborrow kan du få flera låneförslag med endast en ansökan. Detta ger dig hög flexibilitet men även bättre möjligheter att få ett riktigt bra erbjudande med villkor som passar dig och ditt företag, oavsett vad lånet ska användast till.

Kostnaden för ett brygglån kan variera beroende på flera olika faktorer. Precis som vid ett fastighetslån eller företagslån spelar löptiden, belåningsgraden, den samlade kreditbedömningen och företagets återbetalningsförmåga in när det kommer till vilken ränta du kommer få betala för ditt lån. Generellt är det svårt att ge någon anvisning på vad ett brygglån har för kostnad eller vad du kan vänta dig för ränta på ditt brygglån men det man kan säga som en fingervisning är att överbryggnngslån har en ränta som ligger ganska nära räntan för vanliga bolån.

Om du har en kort löptid har långivaren eller banken kortare tid som de får in ränteintäkter och då kommer långivaren i de flesta fall ha en något högre ränta och uppläggningsavgift för att täcka den risk som långivaren har kopplat till lånet. Om din fastighet har en låg belåningsgrad så innebär det lägre risk för långivarna och bankerna vilket kan göra att räntan blir lägre. 

Frågor och svar

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig.

Vad är en checkkredit?

En checkkredit är oftast bra för dig som företagare när du är i behov av likviditet snabbt. När du blir beviljad en checkkredit får du en gräns upp till vilken du kan låna, men du kan välja hur mycket utav den du vill utnyttja. En checkkredit kan ibland även kallas kontokredit.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Vem kan ta ett företagslån?

Vi vill på vår plattform kunna erbjuda så många företag som möjligt chansen till finansiering. Därför har vi samlat flertalet långivare som tar del av din ansökan och lämnar erbjudanden till just ditt företag. Men vem kan ta ett företagslån? För att kunna ansöka på Toborrow måste vissa kriterier uppfyllas: Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. Den personen som ansöker ska ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet beror på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt respektive långivares egna riskbedömning. Har du ett registrerat skuldsaldo på företaget kommer du tyvärr inte kunna erbjudas finansiering hos våra partners. Om du däremot har en betalningsanmärkning spelar det stor roll vad anmärkningen avser, hur mycket och när den registrerades.

När betalas lånet ut?

Det beror på vilken långivare du tar lån hos. Efter att du skrivit under skuldebrevet betalar banken ut lånet till dig och du brukar få in pengarna på kontot inom några dagar.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Ja, Toborrow är registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan erbjudas tas även personupplysning från UC.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Hur återbetalas ett brygglån? 

Återbetalningen eller amorteringen av ett brygglån kan se olika ut och kan anpassas efter hur behovet och förutsättningarna ser ut för just ditt företag. Antingen kan lånet betalas av varje månad under kredittiden, därtill tillkommer även en månatlig ränta. 

Är det så att du väntar på en större betalning kan även lånet ges ut amorteringsfritt vilket innebär att du endast betalar ränta under perioden och betalar tillbaka hela lånet på sista dagen. Det kan vara fördelaktigt för ditt kassaflöde men ger dig samtidigt även en högre kreditkostnad.