Hitta brygglån till ditt företag

Genom att jämföra brygglån hos Toborrow kan du få flera svar och hitta ett låneerbjudande som passar dig och ditt företag.

Personlig handläggare
Kostnadsfri ansökan
Låna upp till 20 miljoner

Våra långivare

Så fungerar brygglån hos Toborrow

Ansök enkelt om företagslån via mobilen hos Toborrow
1
Fyll i en ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande.

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra långivare. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett låneerbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Hur skiljer sig Toborrow från andra låneförmedlare?

Toborrow har skräddarsydda lösningar för just dig. Vi har kreditgivare och banker som erbjuder olika finansieringslösningar som passar olika företag och olika syften med finansieringen. Förutom att vi har skräddarsydda lösningar finns våra kreditspecialister bara ett samtal eller chatt bort, redo för dina funderingar och frågor.

Hur ansöker jag?

Du ansöker om finansiering till ditt företag via vår plattform i det formulär som är på respektive finansieringsalternativ. När du följt de steg som finns i ansökningsfomuläret förmedlar vi din ansökan till de kreditgivare och banker vi har på plattformen. Du får sedan svar i inloggat läge så fort du får ett erbjudande. Kreditgivarna och bankerna har 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande.

Vilka banker och långivare förmedlar Toborrow ansökan till?

Toborrow konkurrensutsätter ett flertal antal långivare genom att förmedla en och samma ansökan till samtliga registrerade kreditgivare och banker på plattformen. Vi har möjligheten att erbjuda skräddarsydda lösningar då våra kreditgivare och banker erbjuder olika finansieringslösningar.

Företagslån och företagskredit

Marginalen, OPR, Qred, Froda, Capitalbox, Corpia, Aros Kapital, Akela, Fedelta, CapDev Finance

Factoring

A.B.S Factoring, Invoier, Alfa Finans, Finansia och Fedelta

Fastighetslån

Corpia, IMH Finans, Fedelta och Akela

Företagsleasing

Nordic Finance och CapDev Finance

Vi hjälper ditt företag till rätt finansiering

Vi finns här för att hjälpa dig, oavsett om det är via chatt, e-post eller telefon. Tveka inte att kontakta oss, vi ser fram emot att höra från dig!

  • Kostnadsfritt och förutsättningslöst samtal med en kreditspecialist

  • Vi hjälper dig att maximera dina chanser till bra lånevillkor

  • Vi svarar oftast inom 1 minut!

Öppettider

Mån-Fre:

09-12 och 13-17

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Boka tid med en kreditspecialist

Vill du hellre att vi ringer upp dig? Boka ett telefonmöte med en av våra kreditspecialister.

Så fungerar ett brygglån

Överbryggningslån, även kallat brygglån eller överbryggnadslån, passar dig som väntar på en större inkomst men som behöver låna pengar tills pengarna kommer in. Ett brygglån är ett lån med kortare löptid, från sex månader, och kan exempelvis vara ett bra finansieringsalternativ när ditt företag väntar på intäkter eller ny finansiering. 

Brygglån passar allt från små och medelstora företag till större aktörer och orsaken till att man behöver ta ett överbryggningslån kan skilja sig åt. Ska du köpa en fastighet kan du ta ett brygglån för att finansiera köpet av den nya bostaden och sedan betala tillbaka lånet så fort du fått pengarna från försäljningen av din gamla bostad.

Ett brygglån är ett lån som oftare har kortare löptid än en klassiskt företagslån eller fastighetslån, man brukar säga att det är ett tillfälligt lån. Bryggfinansiering kan vara ett bra alternativ för att möta företagets finansieringsbehov tills att en långsiktig lösning kan hittas, till exempel om företaget väntar på en större intäkt eller ny finansiering. 

Brygglån har vanligtvis en kortare löptid på 6-18 månader, med även när det kommer till löptid är flexibiliteten stor. Ett brygglån kan också användas om företaget har hamnat i en tillfällig svårare fas med lägre intäkter och behöver finansiering för ett nytt projekt som kommer generera nya intäkter.

Fastighetsprojekt finansierat med brygglån via Toborrow
Vilken finansieringslösning som passar just ditt företag beror på vad finansieringen ska användas till. Vi finns här för dig om du har några frågor eller funderingar om de olika finansieringslösningar du kan hitta på vår plattform. Tillsammans kan vi hitta något som passar just ditt företag!
Renovering av fastighet med hjälp av brygglån med låg ränta

Brygglån för fastigheter

Bryggfinansiering har blivit en vanlig form av fastighetsfinansiering, som används för att för att möta kortsiktiga behov eller för att komplettera ett långsiktigt fastighetslån. Ett brygglån kan vara ett idealiskt alternativ för både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter, oavsett om det handlar om förvärv eller renovering av en befintlig fastighet eller om ditt företag är i behov av att frigöra kapital. Tack vare flexibiliteten har brygglån blivit en populär och bra lösning för både fastighetsföretag och bostadsutvecklare.

Lånet används ofta till bland annat fastighetsförvärv, under en refinansiering av befintliga fastighetslån eller frigörande av kapital som är bundet i en befintlig fastighet. Jämfört med andra typer av fastighetsfinansiering tillåter långivarna oftast en högre belåningsgrad på ett brygglån än ett klassiskt företagslån eller fastighetslån. 

När man ansöker om bryggfinansiering till en lokal eller bostad så är grundregeln att långivaren tar en fastighet som säkerhet för lånet. Det blir därför ett bra finansieringsalternativ för de flesta typer av fastigheter så som bostadshus, kontorsfastigheter, och andra typer av kommersiella fastigheter som industri och lager eller vid köp av tomter. Behöver ditt företag likvida medel för att genomförs en byggnation? Då kan du läsa mer om byggnadskreditiv.

‍Kräver ett brygglån kontantinsats?
Nej, lånet är till för att du ska kunna frigöra kapital innan du sålt din gamla fastighet och för att få ett överbryggningslån krävs ingen kontantinsats. Istället kan du använda lånet till att täcka kontantinsats och handpenning för din nya bostad innan du har fått den gamla bostaden såld. Du kan sen frigöra pengar från försäljningen och betala tillbaka lånet med dessa.

Vad kostar ett lån och vad har brygglån för ränta?

Överbryggningslån måste inte bli dyra, genom att ansöka om ett brygglån via Toborrow kan du få flera låneförslag med endast en ansökan. Detta ger dig hög flexibilitet men även bättre möjligheter att få ett riktigt bra erbjudande med villkor som passar dig och ditt företag, oavsett vad lånet ska användast till.

Kostnaden för ett brygglån kan variera beroende på flera olika faktorer. Precis som vid ett fastighetslån eller företagslån spelar löptiden, belåningsgraden, den samlade kreditbedömningen och företagets återbetalningsförmåga in när det kommer till vilken ränta du kommer få betala för ditt lån. Generellt är det svårt att ge någon anvisning på vad ett brygglån har för kostnad eller vad du kan vänta dig för ränta på ditt brygglån men det man kan säga som en fingervisning är att överbryggnngslån har en ränta som ligger ganska nära räntan för vanliga bolån.

Om du har en kort löptid har långivaren eller banken kortare tid som de får in ränteintäkter och då kommer långivaren i de flesta fall ha en något högre ränta och uppläggningsavgift för att täcka den risk som långivaren har kopplat till lånet. Om din fastighet har en låg belåningsgrad så innebär det lägre risk för långivarna och bankerna vilket kan göra att räntan blir lägre. 

Företaget kunde köpa nytt kontor genom att jämföra brygglån online

Hur återbetalas ett brygglån? 

Återbetalningen eller amorteringen av ett brygglån kan se olika ut och kan anpassas efter hur behovet och förutsättningarna ser ut för just ditt företag. Antingen kan lånet betalas av varje månad under kredittiden, därtill tillkommer även en månatlig ränta. 

Är det så att du väntar på en större betalning kan även lånet ges ut amorteringsfritt vilket innebär att du endast betalar ränta under perioden och betalar tillbaka hela lånet på sista dagen. Det kan vara fördelaktigt för ditt kassaflöde men ger dig samtidigt även en högre kreditkostnad.

Senast uppdaterad:
October 26, 2023