Man som optimerat sin e-handel med hjälp av tips och företagslån via Toborrow

Ta din e-handel till nästa nivå – så lyckas du med din e-handel

Det finns minst 20 000 nätbutiker i Sverige. Men trots att det är en ständigt växande bransch krävs det kunskap och tid för att lyckas med ett e-handelsprojekt. Alla e-handlare vill öka sin omsättning och sin lönsamhet. Men vilka verktyg behöver du för att ta din e-handel till nästa nivå?

Det finns så klart inget enkelt recept för att växa utan det är ofta en kombination av aktiviteter som skapar tillväxt. Det viktiga är att man faktiskt gör konkreta åtgärder för att skapa den tillväxt man drömmer om. Tillväxt är inget som sker utan något som man skapar för att lyckas med sin e-handel. Många e-handlare tänker bara på att öka sin konverteringsgrad och glömmer det viktigaste - hur kunden upplever det. Det behövs när man utökar sitt sortiment eller behöver konkurrera med rikare produktinformation och inspiration.

Lär känna dina besökare

Google Analytics kan hjälpa dig att få en förståelse för vilka dina användare är. Ålder, kön och var de befinner sig är endast ett fåtal parametrar som du kan ta del av. Du kan med hjälp av dessa parametrar skapa en egen persona (en beskrivning av en typisk person i din målgrupp - ofta din idealkund). Vem riktar sig webbplatsen mot idag? Är den användarvänlig gentemot den persona vi tagit fram och tilltalar våra produkter och kommunicerar vi rätt för att nå ut?

Ge en digital känsla av verklighet

En av nackdelarna med e-handel är att det saknas möjlighet till att se produkten i verkligheten innan köp. Tänk därför på att erbjuda:

  • Välkända och seriösa betalningsalternativ
  • Synlig och utförlig kontaktinformation - ökar tryggheten
  • Gott om bilder som korrekt illustrerar det personen kan köpa
  • Omdömen från tidigare köpare
  • Skriv utförliga beskrivningar som förklarar produktens funktion och hur den kan hjälpa kunden

Den som söker finner

Google, allas vår kära Google som hjälper oss i vårt sökande. Enkelt förklarat kan man säga att sökmotorns (Googles) jobb är att ta reda på vad som är relevant och högkvalitativt och leverera det bästa till den som söker.  Skapa en Google my business-profil till ditt företag. Där kan du visa företaget i bilder, öppettider, beskrivning av företaget och mycket mer. Gör en grundlig sökordsanalys eller en kundresa där du själv tänker dig som en besökare och hur du skulle googl:a för att finna produkterna. 

Med mobilen i handen

Användarbeteendet förändras snabbt, men mobilanvändandet leder fortfarande över desktop. Se till att din hemsida är mobilanpassad. En webbplats som fungerar lika bra i mobilen som på desktopen kan vara avgörande för konverteringsgraden. 

Optimera din e-handel med hjälp av KPI:er

Att optimera din e-handel är inget litet projekt, utan ett långsiktigt arbete som kräver att du kontinuerligt analyserar din hemsida och besökarnas beteende. Vilka KPI:er är bra att använda för att mäta hur din e-handel presterar? Läs mer om hur du använder dina KPI:er för att optimera din e-handel.

 

Lycka till med ditt företagande, vi hejjar på dig! 

Publicerat den
January 16, 2022

Relaterade artiklar