Trustpilot four stars
Trustpilot four stars
Företagare packar order efter att ha växt sin ehandel med hjälp av finansiering via Toborrow.

Så väljer du rätt finansieringsmetod till ditt företag

Eftersom lånet utgör en betydande investering i din verksamhet, är det alltid klokt att jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig. På så sätt kan du hitta ett lån som är skräddarsytt för ditt företag och säkerställa att du får de mest fördelaktiga villkoren.

När du som företagare överväger finansieringsalternativ finns det flera viktiga faktorer att tänka på. Här är några av de viktigaste:


Företagets behov:
Först och främst bör du bedöma företagets finansiella behov. Hur mycket kapital behövs? Vad kommer pengarna användas till? Det är viktigt att ha en klar plan.

Typ av finansiering: Det finns olika finansieringsalternativ ägare, investerare, leasing, företagslån och många fler. Valet av finansieringsmetod bör anpassas till företagets behov och struktur.

Ränta och kostnader: Se alltid över räntan och kostnaden för den finansieringslösning du väljer. Det är viktigt att förstå hur detta påverkar företagets lönsamhet och kassaflöde.

Tidshorisont: Du bör bestämma om finansieringen är kortfristig eller långsiktig och om den är lämplig för de långsiktiga målen och strategin.

Kreditvärdighet: Om du väljer att ta lån, kommer dess kreditvärdighet att vara avgörande. En bra kreditvärdighet kan ge tillgång till bättre lånevillkor.

Flexibilitet: Flexibilitet är viktig. Finansieringsalternativ bör kunna anpassas till företagets skiftande behov.

Professionell rådgivning: Vi har ett team av experter inom området som står redo att hjälpa dig att hitta den rätta finansieringslösningen. För att göra det ännu smidigare för dig som företagare har vi samlat våra olika finansiella produkter i  som du kan läsa när det passar dig - oavsett om det är nu, imorgon eller senare.

Att noggrant överväga dessa faktorer kan hjälpa företaget att fatta välgrundade beslut när det gäller finansiering och främja en hållbar tillväxt och framgång.

Skriven av
Senast uppdaterad:
2023-10-26 14:17
Publicerad:
2024-04-10 14:33

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist