Trustpilot four stars
Två personer diksuterar vilket låneerrbjudande som är bäst från Toborrow till att betala restskatten
Företagsekonomi

Har du restskatt för ditt företag men skralt i kassan? Ta hjälp av ett skattelån

Sammanfattning

Att betala skatten i tid kan vara svårt som småföretagare. Det är mycket pappersarbete med fakturor, moms, arbetsgivaravgifter och andra kostnader som kan komma som en överraskning. Du vill driva ditt företag och egentligen lägga ditt kapital på annat för att kunna växa och utvecklas. Men Skatteverket står först i kön för betalning. Då kan det vara tufft att kunna betala sina leverantörer och andra kostnader.

Med ett företagslån från Toborrow kan du lösa dina tillfälliga likviditetsproblem. Ett lån till restskatten kan ge dig det ekonomiska andrum du behöver för att kunna fortsätta fokusera på företagets utveckling utan att oroa dig för omedelbara skattebetalningar.

Fördelarna med ett skattelån

1. Snabb tillgång till kapital: Med ett skattelån får du snabbt de pengar du behöver för att betala skatten och undvika förseningsavgifter.

2. Flexibla återbetalningsvillkor: Välj ett lån med villkor som passar ditt företags kassaflöde och budget.

3. Fokusera på verksamheten: Frigör tid och energi för att fokusera på att driva och utveckla ditt företag istället för att oroa dig för ekonomiska hinder.

4. Behåll kreditvärdigheten: Genom att betala skatten i tid undviker du negativa anmärkningar på din kreditvärdighet, vilket kan påverka dina framtida lånemöjligheter.

Betala i tid - behåll en bra kreditvärdighet

Det kan bli en dyr läxa om du är sen med din skatteinbetalning. Försenade betalningar till Skatteverket kan leda till höga räntor och avgifter, vilket ytterligare belastar ditt företags ekonomi. Genom att betala skatten i tid undviker du dessa onödiga kostnader och kan behålla en god kreditvärdighet, vilket är avgörande för framtida finansieringsmöjligheter.

När din restskatt ska vara inne beror på när du fick ditt slutskattebesked.

Får du ditt slutskattebesked i:

  • april 2024, ska du ha betalat kvarskatten senast 12 juli 2024,
  • juni 2024, ska du ha betalat kvarskatten senast 12 september 2024
  • augusti 2024, ska du ha betalat kvarskatten senast 12 november 2024,
  • december 2024, ska du ha betalat kvarskatten senast 12 mars 2025.

Skattelån - en lösning för att betala restskatten

Om du står inför restskatt och har ont om pengar i kassan, kan ett skattelån vara en lösning som hjälper dig att hantera företagets ekonomiska utmaningar. Genom att säkerställa att skatten betalas i tid, kan du undvika dyra förseningsavgifter och behålla en stark kreditvärdighet. Ta kontroll över företagets likviditet med hjälp av ett skattelån från Toborrow och fortsätt fokusera på att driva ditt företag framåt.

Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-06-19 10:07
Publicerad:
2024-06-19 13:28
Vilken ränta kan jag få på mitt skattelån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad ditt företag kan få för ränta.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Ja, Toborrow är registrerat som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan erbjudas, tas även personupplysning från UC.

Hur mycket kan jag låna till restskatten?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation. Via Toborrow kan du ansöka om lån upp till 20 miljoner kronor.

Vi finns här för dig!

Har du frågor om vilken finansieringslösning som är rätt för dig? Våra kreditspecilaister finns här för dig!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist