Kvinna sitter tryggt i soffan med sina barn efter att ha bestämt hemförsäkring till sitt nya hus efter att ha läst Toborrow blogg.

Har du koll på din hemförsäkring? Finansinspektionen slår larm om bristen på kunskap bland unga vuxna.

Finansinspektionen riktar nu ljuset mot unga vuxna och deras kännedom kring hemförsäkring. Statistik visar att endast fyra av tio unga vuxna under 30 år äger en hemförsäkring. Utan en hemförsäkring kan man bli tvungen att betala stora summor om något skulle hända i ens bostad, som till exempel en vattenläcka eller brand som även påverkar grannarna. Det kan i värsta fall leda till skulder på hundratusentals kronor.


− En hemförsäkring är en av de viktigaste investeringarna när du har en ny bostad. Den ger ett omfattande skydd och trygghet. Utan den riskerar unga vuxna att få stora skulder. Det är en dålig start på vuxenlivet, säger Sofia Tyréus som arbetar med finansiell folkbildning på FI.


Hemförsäkring - viktig investering

En hemförsäkring är en viktig investering för att skydda sig och få trygghet i sin nya bostad. Det är en paketlösning som passar alla, oavsett om man bor i hyres- eller bostadsrätt, i andra hand, i rivningskontrakt eller är inneboende. Om hemförsäkringen inkluderar ett allriskskydd eller "drulle" så ger det skydd mot många olika oväntade händelser.


Viktigt att du har någon form av försäkring

Det viktigaste är att man har någon form av hemförsäkring. Om man inte har en hemförsäkring idag är det bra att jämföra priser och villkor hos olika försäkringsbolag innan man gör sitt val. Det är också viktigt att utnyttja hemförsäkringen om olyckan skulle vara framme.

För de som vill skaffa en hemförsäkring kan man få bra, oberoende och kostnadsfri rådgivning samt prisjämförelser via konsumenternas webbplats.

Publicerat den
November 11, 2023

Relaterade artiklar