EIF-garanti - en trygghet för småföretagare

Jämför företagslån med stöd från europeiska investeringsfonden. Med ett lån med EIF-garanti minskar du som företagare din risk kopplat till lånet och får du en lägre personlig borgen vilket minskar ditt betalningsansvar ifall du inte skulle kunna betala tillbaka lånet.

Endast 1 kreditupplysning från UC
Flera låneförslag
Fast månadskostnad under leasingperioden

Leasing för flera branscher

No items found.

Så fungerar leasing via Toborrow

Ansökan är snabb och enkelt och du kan få flera leasingerbjudanden genom endast en ansökan.
Du har ett objekt du vill finansiera
När du har hittat ett objekt du vill leasa laddar du upp offerten och skapar ansökan.
Långivarna presenterar leasing erbjudande
Långivarna svarar på din leasing förfrågan och kommer med ett erbjudande. Du kan jämföra erbjudandena mot varandra och välja det bästa för ditt företag
Objektet köps in
Objektets köps in av långivaren och du betalar enligt betalplanen som långivarna presenterat. Efter att leasingperioden har gått ut kan du antingen förlänga avtalet, avsluta avtalet eller köpa loss utrustningen till restvärdet.

Fördelar med leasing med EIF-garanti

Lägre ränta

  • En av de största fördelarna med företagsleasing med EIF-garanti är att företaget kan få en lägre ränta jämfört med andra leasingalternativ. Eftersom EIF-garantin minskar risken för leasinggivaren, så kan de erbjuda lägre räntor till företagen.

Mindre kontantkapital krävs

  • Företag som väljer att ta en leasing med EIF-garanti behöver inte ha lika mycket kontantkapital eller säkerheter som de skulle ha behövt annars. EIF-garantin fungerar som en form av statlig säkerhet, vilket gör det lättare för företagen att få leasingen beviljad.

Ökad flexibilitet

  • En annan fördel med företagsleasing med EIF-garanti är att det ger företagen ökad flexibilitet i deras verksamhet. De kan lease fordon utan att det påverkar deras kontantkapital eller skuldsättning. Detta kan hjälpa dem att fokusera på andra viktiga aspekter av deras verksamhet och också hjälpa till att hålla kostnaderna nere.

Några av våra utvalda partners

Vem kan ansöka om företagsleasing EIF-garanti?

Programmet riktar sig främst till

  • Företag i uppstarts- eller tillväxtfas som nystartade företag eller start-up.
  • Kvinnliga entreprenörer & enskilda firmor

Det här kan vi erbjuda dig

  • Det finansierade beloppet får uppgå till 250 000 kronor per avtal och 500 000 kronor per kund.

Grundläggande krav på verksamhet

  • Max 9 anställda.
  • Omsättning eller balansomslutning om max 2 miljoner euro (ca 20 miljoner kronor).

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Vad innebär företagsleasing med EIF-garanti?

Företagsleasing med EIF-garanti är ett finansieringsalternativ för företag som önskar leasa en bil, lastbil eller annat fordon. EIF-garantin (Europeiska Investeringsfonden) är en form av statlig garanti som erbjuds för att underlätta för små och medelstora företag att få tillgång till finansiering. När ett företag väljer att ta en leasing med EIF-garanti, så bidrar garantin till att minska risken för leasinggivaren och gör det möjligt för företaget att få ett lägre ränta på leasingen.

Företagsleasing med EIF-garanti är ofta ett bra alternativ för företag som önskar köpa en bil eller annat fordon, men som inte har tillräckligt med kontantkapital eller säkerheter att ställa upp som säkerhet för lånet. Genom att använda EIF-garantin så minskar leasinggivarens risk, vilket gör att företaget kan få en lägre ränta och det underlättar för företaget att få leasingen beviljad.

Det är viktigt att notera att EIF-garantin endast gäller för företag som är verksamma inom EU och det kan finnas viss krav på företaget som ska uppfyllas för att kvalificera för garantin. Företaget måste också uppfylla vissa kriterier för att kunna få finansiering med EIF-garanti. Det finns också andra statliga garantier som finns tillgängliga för företag som önskar få finansiering, exempelvis ALMI och tillväxtverket.

Några av våra andra finansieringslösningar

Hos Toborrow kan du ansöka om flera olika finansieringalternativ beroende på vad du och ditt företag vill låna till. Genom en ansökan kan du få erbjudanden om flera olika alternativ så du kan hitta en lösning som passar bäst för ditt företag.
Vi hjälper dig att hitta rätt finansiering till ditt fastighetsprojekt. Hos Toborrow får du alltid personlig hjälp.
Ansök om en flexibel kontokredit till ditt företag. Toborrow jämför flera långivare så att du kan hitta ett erbjudande som passar ditt företag.
Är du på jakt efter finansiering av ny utrustning? Då kan leasing vara ett bra alternativ för ditt företag. Jämför kostnadsfritt leasing hos Toborrow .
Ansök om företagslån via Toborrow och få flera svar. Genom att jämföra lån kan du få lägre räntekostnader.

Vem kan ansöka om företagsleasing EIF-garanti?

Företag som är verksamma inom EU och sådana företag associerade till EU, som är kvalificerade små och medelstora företag (SMEs) enligt EU:s definition, kan ansöka om företagsleasing med EIF-garanti. Företaget måste uppfylla vissa kriterier för att kvalificera sig för EIF-garantin, som inkluderar att det är ett etablerat företag med god kreditvärdighet och en stabil ekonomi. EIF kräver också att det projekt som företaget ska använda leasingen för är förväntat att skapa arbetstillfällen och främja ekonomisk tillväxt.

Det är viktigt att notera att det finns ytterligare krav och villkor för att kvalificera sig för EIF-garantin och det finns också gränsdragningar för hur mycket EIF kan garantera. Därför kan det vara lämpligt att konsultera med leasinggivaren eller en finansiell rådgivare för att få mer information om hur man ansöker om företagsleasing med EIF-garanti och vad som krävs för att kvalificera sig.

Hur tar jag del av ränterabatten?

Räntesänkning med EIF-garanti innebär att företaget som tar ut leasing kan få en lägre ränta på leasingen på grund av EIF-garantin. När ett företag ansöker om leasing med EIF-garanti, så gör EIF en bedömning av företagets kreditvärdighet och ekonomiska stabilitet. Om företaget uppfyller EIF:s kriterier, så erbjuder EIF en garanti till leasinggivaren för att minska deras risker i samband med leasingen.

Eftersom leasinggivarens risk minskar på grund av EIF-garantin, så kan de erbjuda en lägre ränta till företaget som tar ut leasingen. Räntesänkningen kan variera beroende på leasinggivaren och det specifika projektet, men det kan vara upp till ett par procentenheter lägre än vad det skulle vara utan EIF-garantin.

Det är viktigt att notera att det finns även andra faktorer som kan påverka räntan på leasingen, såsom leasingperiodens längd och totala beloppet av leasingen, och det kan också finnas extra avgifter som gäller med EIF-garanti.

Räntesänkningen med EIF-garanti gör det möjligt för företag som är intresserade av leasing att få tillgång till finansiering med lägre räntor och mer förmånliga villkor, vilket kan göra det lättare att genomföra verksamhet, investeringar och andra projekt som kan främja ekonomisk tillväxt och skapa arbetstillfällen.

Vilka är EIF?

European Investment Fund (EIF) är en del av Europeiska investeringsbanken (EIB) och är en institution som är skapad för att underlätta finansiering för små och medelstora företag (SMEs) i Europa. EIF:s huvudfokus är att bidra till att skapa arbetstillfällen och främja ekonomisk tillväxt genom att underlätta för SMEs att få tillgång till finansiering.

EIF erbjuder ett brett utbud av finansiella instrument och tjänster för att hjälpa SMEs att få tillgång till finansiering. Detta inkluderar bland annat garantier och riskkapital, som gör det möjligt för SMEs att få lån eller leasing med lägre räntor och under mer favorable villkor. EIF samarbetar också med privata investeringsfonder och andra finansiella aktörer för att främja tillgången till finansiering för SMEs.

EIF:s verksamhet är fokuserad på Europa, men de samarbetar med finansiella aktörer i andra delar av världen för att främja tillgången till finansiering för SMEs. EIF:s verksamhet är också fokuserad på att främja innovation och nyskapande verksamheter, samt att bidra till att möta utmaningarna i samband med klimatförändringar och hållbar utveckling.

En trygg finansieringslösning för småföretag

Företagsleasing med EIF-garanti är en populär finansieringslösning för småföretag. EIF-garantin innebär att staten står som borgen för en del av lånet, vilket gör det lättare för företaget att söka finansiering hos banken. På så sätt kan företaget leasinga utrustning eller maskiner utan att behöva gå i personlig borgen.

En fördel med att använda företagsleasing med EIF-garanti är att det går att byta bank under leasingtiden utan problem. Detta kan vara fördelaktigt om företaget vill jämföra olika erbjudanden eller hitta en bank med bättre villkor. Detta är möjligt eftersom det är leasingavtalet, och inte banken, som är den juridiska personen som är ansvarig för leasingbetalningarna.

Det är viktigt att notera att EIF-garantin endast gäller för småföretag och företag som är i tidigt skede av sin utveckling. Det är också viktigt att tänka på att det finns begränsningar i hur mycket av leasingkostnaderna som kan täckas av garantin. Företaget bör därför noga överväga om det är en lämplig finansieringslösning för dem.

Frågor och svar

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar kontakten mellan banker och kunder som vill låna pengar. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Vem kan ta ett företagslån?

Vi vill på vår plattform kunna erbjuda så många företag som möjligt chansen till finansiering. Därför har vi samlat flertalet långivare som tar del av din ansökan och lämnar erbjudanden till just ditt företag. Men vem kan ta ett företagslån? För att kunna ansöka på Toborrow måste vissa kriterier uppfyllas: Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. Den personen som ansöker ska ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet beror på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt respektive långivares egna riskbedömning. Har du ett registrerat skuldsaldo på företaget kommer du tyvärr inte kunna erbjudas finansiering hos våra partners. Om du däremot har en betalningsanmärkning spelar det stor roll vad anmärkningen avser, hur mycket och när den registrerades.

Vad händer efter avslutad leasingperiod?

Företaget kan välja mellan två alternativ när leasingperioden är över: Fortsätta leasingperioden med sänkt leasingavgift eller att köpa ut utrustningen

Hur lång är leasingperioden?

Leasingperioden kan variera mellan 2-10 år. Hur lång den blir grundar sig i vilken utrustning som leasats, önskemål och förväntad ekonomisk livslängd.

Vad kan företaget leasa?

Du kan leasa i princip all lös egendom som kan tas upp som en tillgång och går att göra avskrivningar på. Det kan till exempel vara entreprenadmaskiner, kopiatorer, grafisk utrustning och mycket mer.

Vad är leasing för företag?

Företagsleasing ger dig som företagare möjlighet att kunna skaffa utrustning som företaget behöver för att växa. Leasing för företag är en form av långtidshyra där långivaren äger det leasade objektet och du använder det. Du slipper på så sätt binda upp kapital och kan istället använda kapitalet till att investera i företaget.

När betalas lånet ut?

Det beror på vilken långivare du tar lån hos. Efter att du skrivit under skuldebrevet betalar banken ut lånet till dig och du brukar få in pengarna på kontot inom några dagar.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

Ja, Toborrow är registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan erbjudas tas även personupplysning från UC.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.