EIF-garanti - en trygghet för småföretagare

Jämför företagslån med stöd från europeiska investeringsfonden. Med ett lån med EIF-garanti minskar du som företagare din risk kopplat till lånet och får du en lägre personlig borgen vilket minskar ditt betalningsansvar ifall du inte skulle kunna betala tillbaka lånet.

Endast 1 kreditupplysning från UC
Spara tid - våra kreditspecialister förmedlar din ansökan
Fast månadskostnad under leasingperioden

Leasing för flera branscher

Toborrow är experter på finansieringslösningar till företag och oavsett vad ditt företag behöver för att expandera verksamheten finns vi och våra 18 finansieringspartners här för dig.

Våra långivare

Så fungerar leasing via Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Ikon steg 1 ansök om lån
Du har ett objekt du vill finansiera
När du har hittat ett objekt du vill leasa laddar du upp offerten och skapar ansökan.
Ikon steg 2 välj låneerbjudande
Långivarna presenterar leasing erbjudande
Långivarna svarar på din leasing förfrågan och kommer med ett erbjudande. Du kan jämföra erbjudandena mot varandra och välja det bästa för ditt företag.
Ikon steg 3 lånet betalas ut
Objektet köps in
Objektets köps in av långivaren och du betalar enligt betalplanen som långivarna presenterat. Efter att leasingperioden har gått ut kan du antingen förlänga avtalet, avsluta avtalet eller köpa loss utrustningen till restvärdet.

Fördelar med leasing med EIF-garanti

Lägre ränta

 • En av de största fördelarna med företagsleasing med EIF-garanti är att företaget kan få en lägre ränta jämfört med andra leasingalternativ. Eftersom EIF-garantin minskar risken för leasinggivaren, så kan de erbjuda lägre räntor till företagen.

Mindre kontantkapital krävs

 • Företag som väljer att ta en leasing med EIF-garanti behöver inte ha lika mycket kontantkapital eller säkerheter som de skulle ha behövt annars. EIF-garantin fungerar som en form av statlig säkerhet, vilket gör det lättare för företagen att få leasingen beviljad.

Ökad flexibilitet

 • En annan fördel med företagsleasing med EIF-garanti är att det ger företagen ökad flexibilitet i deras verksamhet. De kan lease fordon utan att det påverkar deras kontantkapital eller skuldsättning. Detta kan hjälpa dem att fokusera på andra viktiga aspekter av deras verksamhet och också hjälpa till att hålla kostnaderna nere.
Fastighetsbolag finansierar sina byggprojekt genom fastighetslån via Toborrow

Några av våra andra finansieringslösningar

Hos Toborrow kan du ansöka om flera olika finansieringalternativ beroende på vad du och ditt företag vill låna till. Genom en ansökan kan du få erbjudanden om flera olika alternativ så du kan hitta en lösning som passar bäst för ditt företag.
Vi hjälper dig att hitta rätt finansiering till ditt fastighetsprojekt. Hos Toborrow får du alltid personlig hjälp.
Ansök om en flexibel kontokredit till ditt företag. Toborrow jämför flera långivare så att du kan hitta ett erbjudande som passar ditt företag.
Är du på jakt efter finansiering av ny utrustning? Då kan leasing vara ett bra alternativ för ditt företag. Jämför kostnadsfritt leasing hos Toborrow .
Ansök om företagslån via Toborrow och få flera svar. Genom att jämföra lån kan du få lägre räntekostnader.
Person river vägg, jämför företagslån och låt verksamheten växa

Vem kan ansöka om företagsleasing EIF-garanti?

Programmet riktar sig främst till

 • Företag i uppstarts- eller tillväxtfas som nystartade företag eller start-up.
 • Kvinnliga entreprenörer & enskilda firmor

Det här kan vi erbjuda dig

 • Det finansierade beloppet får uppgå till 250 000 kronor per avtal och 500 000 kronor per kund.

Grundläggande krav på verksamhet

 • Max 9 anställda.
 • Omsättning eller balansomslutning om max 2 miljoner euro (ca 20 miljoner kronor).

Vi hjälper ditt företag till rätt finansiering

Vi hjälper dig att hitta rätt finansieringslösning för ditt företags behov.

 • Kostnadsfri hjälp och support

 • Få hjälp att optimera din ansökan och öka dina förutsättningar

 • Vi ger dig en första bedömning av dina möjligheter

 • Vi svarar oftast inom 1 minut!

Öppettider

Mån-Fre:

09-12 och 13-17

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Boka tid med en kreditspecialist

Du kan alltid ringa eller chatta med oss för att få svar på dina frågor eller boka ett möte med en kreditspecialist.

Vad innebär företagsleasing med EIF-garanti?

Företagsleasing med EIF-garanti är ett finansieringsalternativ för företag som önskar leasa en bil, lastbil eller annat fordon. EIF-garantin (Europeiska Investeringsfonden) är en form av statlig garanti som erbjuds för att underlätta för små och medelstora företag att få tillgång till finansiering. När ett företag väljer att ta en leasing med EIF-garanti, så bidrar garantin till att minska risken för leasinggivaren och gör det möjligt för företaget att få ett lägre ränta på leasingen.

Företagsleasing med EIF-garanti är ofta ett bra alternativ för företag som önskar köpa en bil eller annat fordon, men som inte har tillräckligt med kontantkapital eller säkerheter att ställa upp som säkerhet för lånet. Genom att använda EIF-garantin så minskar leasinggivarens risk, vilket gör att företaget kan få en lägre ränta och det underlättar för företaget att få leasingen beviljad.

Det är viktigt att notera att EIF-garantin endast gäller för företag som är verksamma inom EU och det kan finnas viss krav på företaget som ska uppfyllas för att kvalificera för garantin. Företaget måste också uppfylla vissa kriterier för att kunna få finansiering med EIF-garanti. Det finns också andra statliga garantier som finns tillgängliga för företag som önskar få finansiering, exempelvis ALMI och tillväxtverket.

Leasing av bil är enkelt när du jämför flera långivare via Toborrow

Vem kan ansöka om företagsleasing EIF-garanti?

Företag som är verksamma inom EU och sådana företag associerade till EU, som är kvalificerade små och medelstora företag (SMEs) enligt EU:s definition, kan ansöka om företagsleasing med EIF-garanti. Företaget måste uppfylla vissa kriterier för att kvalificera sig för EIF-garantin, som inkluderar att det är ett etablerat företag med god kreditvärdighet och en stabil ekonomi. EIF kräver också att det projekt som företaget ska använda leasingen för är förväntat att skapa arbetstillfällen och främja ekonomisk tillväxt.

Det är viktigt att notera att det finns ytterligare krav och villkor för att kvalificera sig för EIF-garantin och det finns också gränsdragningar för hur mycket EIF kan garantera. Därför kan det vara lämpligt att konsultera med leasinggivaren eller en finansiell rådgivare för att få mer information om hur man ansöker om företagsleasing med EIF-garanti och vad som krävs för att kvalificera sig.

Hur tar jag del av ränterabatten?

Räntesänkning med EIF-garanti innebär att företaget som tar ut leasing kan få en lägre ränta på leasingen på grund av EIF-garantin. När ett företag ansöker om leasing med EIF-garanti, så gör EIF en bedömning av företagets kreditvärdighet och ekonomiska stabilitet. Om företaget uppfyller EIF:s kriterier, så erbjuder EIF en garanti till leasinggivaren för att minska deras risker i samband med leasingen.

Eftersom leasinggivarens risk minskar på grund av EIF-garantin, så kan de erbjuda en lägre ränta till företaget som tar ut leasingen. Räntesänkningen kan variera beroende på leasinggivaren och det specifika projektet, men det kan vara upp till ett par procentenheter lägre än vad det skulle vara utan EIF-garantin.

Det är viktigt att notera att det finns även andra faktorer som kan påverka räntan på leasingen, såsom leasingperiodens längd och totala beloppet av leasingen, och det kan också finnas extra avgifter som gäller med EIF-garanti.

Räntesänkningen med EIF-garanti gör det möjligt för företag som är intresserade av leasing att få tillgång till finansiering med lägre räntor och mer förmånliga villkor, vilket kan göra det lättare att genomföra verksamhet, investeringar och andra projekt som kan främja ekonomisk tillväxt och skapa arbetstillfällen.

Vilka är EIF?

European Investment Fund (EIF) är en del av Europeiska investeringsbanken (EIB) och är en institution som är skapad för att underlätta finansiering för små och medelstora företag (SMEs) i Europa. EIF:s huvudfokus är att bidra till att skapa arbetstillfällen och främja ekonomisk tillväxt genom att underlätta för SMEs att få tillgång till finansiering.

EIF erbjuder ett brett utbud av finansiella instrument och tjänster för att hjälpa SMEs att få tillgång till finansiering. Detta inkluderar bland annat garantier och riskkapital, som gör det möjligt för SMEs att få lån eller leasing med lägre räntor och under mer favorable villkor. EIF samarbetar också med privata investeringsfonder och andra finansiella aktörer för att främja tillgången till finansiering för SMEs.

EIF:s verksamhet är fokuserad på Europa, men de samarbetar med finansiella aktörer i andra delar av världen för att främja tillgången till finansiering för SMEs. EIF:s verksamhet är också fokuserad på att främja innovation och nyskapande verksamheter, samt att bidra till att möta utmaningarna i samband med klimatförändringar och hållbar utveckling.

En trygg finansieringslösning för småföretag

Företagsleasing med EIF-garanti är en populär finansieringslösning för småföretag. EIF-garantin innebär att staten står som borgen för en del av lånet, vilket gör det lättare för företaget att söka finansiering hos banken. På så sätt kan företaget leasinga utrustning eller maskiner utan att behöva gå i personlig borgen.

En fördel med att använda företagsleasing med EIF-garanti är att det går att byta bank under leasingtiden utan problem. Detta kan vara fördelaktigt om företaget vill jämföra olika erbjudanden eller hitta en bank med bättre villkor. Detta är möjligt eftersom det är leasingavtalet, och inte banken, som är den juridiska personen som är ansvarig för leasingbetalningarna.

Det är viktigt att notera att EIF-garantin endast gäller för småföretag och företag som är i tidigt skede av sin utveckling. Det är också viktigt att tänka på att det finns begränsningar i hur mycket av leasingkostnaderna som kan täckas av garantin. Företaget bör därför noga överväga om det är en lämplig finansieringslösning för dem.

Frågor och svar

Vad är skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta?

Nominell ränta är årsräntan för lånet utan några tillkommande avgifter eller kostnader inräknade. Den effektiva räntan visar den totala kostnaden för ett lån under ett år, inklusive avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift.

Vad är skillnaden på moderbolagsborgen och personlig borgen?

Personlig borgen är en vanlig säkerhet som innebär att du företagare står som ansvarig ifall företaget inte kan återbetala lånet. Moderbolagsborgen, även kallat moderbolagsgaranti, innebär att koncernbolaget går i borgen för ett av dotterbolagens skulder. Detta är vanligast för nystartade bolag som saknar långgående finansiell historik, och anses därmed som en risk för långivare.

Kan jag samla mina företagslån via Toborrow?

Toborrow har flertalet kreditgivare och banker registrerade på plattformen. Du kan kostnadsfritt göra en ansökan att samla dina företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Du kan få flera låneerbjudanden med endast en ansökan och kan enkelt välja det erbjudandet som har bäst villkor och lägst ränta.

Hur skiljer sig Toborrow från andra låneförmedlare?

Toborrow har skräddarsydda lösningar för just dig. Vi har kreditgivare och banker som erbjuder olika finansieringslösningar som passar olika företag och olika syften med finansieringen. Förutom att vi har skräddarsydda lösningar finns våra kreditspecialister bara ett samtal eller chatt bort, redo för dina funderingar och frågor.

Vad kan jag använda mitt företagslån till?

Ett företagslån kan ge många möjligheter till tillväxt. Du kanske måste anställa mer personal, finansiera en order eller låna pengar till nästa affär. Möjligheterna är många och vad du ska använda lånet till beror helt på ditt företag. Vi erbjuder olika finansieringslösningar som passar i alla lägen.

Vad är ett EU-lån?

Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om inte ditt företag skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20% av lånesumman, då EIF går in med borgen om resterande 80%. På det stora hela innebär det att du som företagare inte behöver ta lika stor risk för att din privata ekonomi ska bli inblandad i ditt företags ekonomi. Ett EIF-lån kan också innebära en lägre ränta för dig som företagare då det i programmet ingår en ränterabatt.

Vilka uppgifter ska jag lämna i min låneansökan?

Att ansöka om ett lån hos oss är enkelt och tar bara några minuter. För att kunna behandla din ansökan behöver vi följande uppgifter om dig och ditt företag: - Företagets organisationsnummer
- Personnummer
- Legitimering via Bank-ID

Vem kan vara borgensman?

Den som registtrerar sig som borgensman för lånet måste vara någon i bolaget/styrelsen.

Kan jag lösa mitt företagslån i förtid?

Du kan alltid bestämma dig för att förtidslösa ditt lån om du inte öär i behov av finansieringen löptiden ut.

Vad blir räntan på mitt företagslån?

Räntan på ditt företagslån sätts individuellt och baseras på ditt företags förutsättningar. Vi presenterar den exakta räntan för ditt lån när kreditgivarna och bankerna behandlat din ansökan och genomfört en kreditprövning. I de flesta fall får du ett slutgiltigt besked inom 24 timmar efter att du skickat in din ansökan.

Vad kostar ett företagslån?

Att jämföra företagslån via Toborrow är kostnadsfritt. Kostnaden för själva företagslånet som blir utbetalt från en kreditgivare eller bank beror på olika faktorer så som: - Hur mycket du lånar - Lånets återbetalningstid - Vilken ränta du får Vilken exakt ränta och kostnad det blir får du veta när dina låneerbjudanden börjar registreras på din dashboard. Låneansökan är inte bindande och du kan alltid tacka nej till erbjudandet.

Hur gör jag för att få bästa villkoren på mitt företagslån?

Vi rekomenderar att du fyller din ansökan med så mycket relevant information du kan. Det kan exempelvis vara Balans- och resultaträkning för de senaste 12 månaderna, fastighetsinteckning eller företagsinteckning, minst en borgensman (dig själv eller andra från styrelsen) och om du ansöker om en större finansiering kan det vara bra att lägga till en likviditetsbudget.

Vilka företagsformer kan ansöka om lån via Toborrow?

Våra kreditgivare och banker godkänner följande företagsformer:

Hur ansöker jag?

Du ansöker om finansiering till ditt företag via vår plattform i det formulär som är på respektive finansieringsalternativ. När du följt de steg som finns i ansökningsfomuläret förmedlar vi din ansökan till de kreditgivare och banker vi har på plattformen. Du får sedan svar i inloggat läge så fort du får ett erbjudande. Kreditgivarna och bankerna har 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande.

Vilka banker och långivare förmedlar Toborrow ansökan till?

Toborrow konkurrensutsätter ett flertal antal långivare genom att förmedla en och samma ansökan till samtliga registrerade kreditgivare och banker på plattformen. Vi har möjligheten att erbjuda skräddarsydda lösningar då våra kreditgivare och banker erbjuder olika finansieringslösningar.

Företagslån och företagskredit

Marginalen, OPR, Qred, Froda, Capitalbox, Corpia, Aros Kapital, Akela, Fedelta, CapDev Finance

Factoring

A.B.S Factoring, Invoier, Alfa Finans, Finansia och Fedelta

Fastighetslån

Corpia, IMH Finans, Fedelta och Akela

Företagsleasing

Nordic Finance och CapDev Finance

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar lånet mellan banker och kunder som vill jämföra företagslån. Användningen av låneförmedlare maximerar sannolikheten att få ett lån med riktigt bra villkor ökar eftersom många banker tävlar om dig.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån, factoring och leasing.

Vem kan ta ett företagslån?

Vi vill på vår plattform kunna erbjuda så många företag som möjligt chansen till finansiering geom företagslån. Därför har vi samlat flertalet långivare som tar del av din ansökan och lämnar erbjudanden till just ditt företag. Men vem kan ta ett företagslån? För att kunna ansöka på Toborrow måste vissa kriterier uppfyllas: Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. Den personen som ansöker ska ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet beror på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt respektive långivares egna riskbedömning. Har du ett registrerat skuldsaldo på företaget kommer du tyvärr inte kunna erbjudas finansiering hos våra partners. Om du däremot har en betalningsanmärkning spelar det stor roll vad anmärkningen avser, hur mycket och när den registrerades.

Vad händer efter avslutad leasingperiod?

Företaget kan välja mellan två alternativ när leasingperioden är över: Fortsätta leasingperioden med sänkt leasingavgift eller att köpa ut utrustningen

Hur lång är leasingperioden?

Leasingperioden kan variera mellan 2-10 år. Hur lång den blir grundar sig i vilken utrustning som leasats, önskemål och förväntad ekonomisk livslängd.

Vad kan företaget leasa?

Du kan leasa i princip all lös egendom som kan tas upp som en tillgång och går att göra avskrivningar på. Det kan till exempel vara entreprenadmaskiner, kopiatorer, grafisk utrustning och mycket mer.

Vad är leasing för företag?

Företagsleasing ger dig som företagare möjlighet att kunna skaffa utrustning som företaget behöver för att växa. Leasing för företag är en form av långtidshyra där långivaren äger det leasade objektet och du använder det. Du slipper på så sätt binda upp kapital och kan istället använda kapitalet till att investera i företaget.

När betalas lånet ut?

När lånet betalas ut beror på vilken kreditgivare eller banks låneerbjudande som du tackar ja till. Efter att du skrivit under skuldebrevet betalar banken ut lånet till dig och du brukar få in pengarna på kontot redan inom några dagar.

Tar ni endast en kreditupplysning vid min ansökan?

När du ansöker om ett företagslån hos oss kan du få flera olika låneerbjudanden från våra kreditgivare och banker. Vi tar ändå endast en kreditupplysning på företaget via UC. Utöver kreditupplysningen som tas på företaget kommer en upplysning via UC på den eller de personer som du har angivit som borgensman för lånet. Vissa av våra långivare kan behöva begära ut extra information från tjänster såsom CreditSafe och Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode), viktigt att tillägga är att dessa inte påverkar företagets kreditbetyg hos Upplysningscentralen (UC).

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag erbjuds för ränta.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.