Testa ditt företags låneutrymme

Är du osäker på hur mycket du kan låna till ditt bolag? Då kan du enkelt fylla i dina uppgifter i formuläret här till höger och snabbt få reda på vilket låneutrymme du har innan du skickar in din ansökan. Testet är helt kostnadsfritt och det tas ingen kreditupplysning.

Endast 20% personligt borgensåtagande
Spara tid - våra kreditspecialister förmedlar din ansökan
Endast en UC men konkurrensutsätt över 18 långivare
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar det att söka företagslån hos Toborrow

Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Vi förmedlar din ansökan
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.

Hur mycket får jag låna?

Att ha tillräckligt med kapital är en viktig faktor för att driva ett företag. Oavsett om det handlar om att expandera företaget, investera i ny utrustning eller helt enkelt hantera löpande kostnader, kan det ibland krävas ytterligare finansiering. Men hur mycket kan man egentligen låna som företagare?

Flera faktorer kan påverka hur mycket företaget kan låna, inklusive kreditvärdighet, intäkter och tillgångar. Innan du ansöker om ett företagslån bör du se till att du har en tydlig förståelse för hur mycket pengar du behöver och hur det kommer att påverka din verksamhet.

Låneutrymmet för företag kan variera beroende på långivaren och företagets kreditvärdighet. För att ge en idé om vad som är möjligt att låna kan du enkelt testa ditt låneutrymme i vår kalkylator. Verktyget kan hjälpa dig att uppskatta hur stort just ditt företags låneutrymme är och det kan vara till stor hjälp för att öka dina chanser att få ett lån beviljat.

Du kan läsa mer om hur du kan öka dina chanser att få ditt lån beviljat genom att klicka här.

Personer testar hur mycket de kan låna på Toborrow

Våra långivare

Glad kvinna som fått sitt lån beviljat efter att först ha testat sitt låneutrymme hos Toborrow

Ansök via Toborrow och få flera svar

När du ansöker om företagslån hos Toborrow kan du få flera erbjudanden från olika långivare med endast en ansökan. Varje långivare gör sin egen bedömning av din kreditvärdighet och kan erbjuda olika räntor och villkor, med vår tjänst kan du enkelt jämföra de olika erbjudandena och välja det alternativ som är bäst för dig. Testa ditt låneutrymme och ansök sedan snabbt och enkelt, du får svar redan inom 24 timmar!

Hur mycket kan jag låna som privatperson?

När du ansöker om ett bolån hos en bank eller annan långivare så kommer de att göra en bedömning av din ekonomiska situation för att fastställa hur mycket du kan låna. Det är det här beloppet som är ditt så kallade låneutrymme.

Vi kan i dagsläget bara uppskatta låneutrymme för dig som vill ta ett företagslån. Är du privatperson som ska ansöka om lånelöfte till en ny bostad till exempel och undrar hur mycket du kan låna finns det andra sätt att ta reda på hur mycket låneutrymme du har.

Räkna ut låneutrymme bolån

Innan du ansöker om till exempel ett bolån är det viktigt att du räknar på lån och ser över din ekonomiska situation för att försäkra dig om att du har möjlighet att betala tillbaka beloppet. Tänk på att låneutrymmet kan variera beroende på din ekonomiska situation och att det är viktigt att du är realistisk när du planerar att ta ett lån. För att få en bättre uppfattning om ditt låneutrymme är det bra att börja med att göra en bolånekalkyl.

Att ta ett bolån innebär att du lånar pengar för att köpa en bostad. Du kommer att behöva betala tillbaka lånet med ränta över en längre period. Det är därför viktigt att du har koll på hur mycket lånet kommer att kosta dig per månad och per år, för att du ska kunna planera din ekonomi.

Vanligtvis kan du låna upp till 85 procent av bostadens värde när du tar ett bolån. Detta innebär att resterande 15 procent måste betalas in som en kontantinsats. Har du ett befintligt bolån som du vill utöka krävs ingen ytterligare kontantinsats så länge det lånade beloppet inte överstiger 85% av bostadens marknadsvärde. Om du har ett bolån där belåningsgraden är högre än 50 procent ska det amorteras, vilket betyder att du behöver betala tillbaka på lånet varje månad. 

När det kommer till bolån gäller oftast rak amortering vilket innebär att du betalar ett lika stort belopp vid varje betalningstillfälle, utöver amorteringen betalar du även ränta. Det är därför viktigt att man har en god ekonomisk buffert ifall räntan skulle höjas eller om något oförutsett skulle hända. 

En tumregel för hur mycket man kan låna är att beloppet inte bör vara mer än 4,5 gånger ens årsinkomst efter skatt. Detta innebär att om man har en inkomst på 450 000 kr efter skatt, så kan man låna 2 miljoner kr ungefär.

Nöjd man som testat sitt låneutrymme innan han ansökt för att öka sina chanser att få lån.

Vi hjälper ditt företag till rätt finansiering

Vi hjälper dig att hitta rätt finansieringslösning för ditt företags behov.

  • Kostnadsfri hjälp och support

  • Få hjälp att optimera din ansökan och öka dina förutsättningar

  • Vi ger dig en första bedömning av dina möjligheter

  • Vi svarar oftast inom 1 minut!

Öppettider

Mån-Fre:

09-12 och 13-17

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Boka tid med en kreditspecialist

Du kan alltid ringa eller chatta med oss för att få svar på dina frågor eller boka ett möte med en kreditspecialist.

Frågor och svar

Vad är skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta?

Nominell ränta är årsräntan för lånet utan några tillkommande avgifter eller kostnader inräknade. Den effektiva räntan visar den totala kostnaden för ett lån under ett år, inklusive avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift.

Vad är skillnaden på moderbolagsborgen och personlig borgen?

Personlig borgen är en vanlig säkerhet som innebär att du företagare står som ansvarig ifall företaget inte kan återbetala lånet. Moderbolagsborgen, även kallat moderbolagsgaranti, innebär att koncernbolaget går i borgen för ett av dotterbolagens skulder. Detta är vanligast för nystartade bolag som saknar långgående finansiell historik, och anses därmed som en risk för långivare.

Kan jag samla mina företagslån via Toborrow?

Toborrow har flertalet kreditgivare och banker registrerade på plattformen. Du kan kostnadsfritt göra en ansökan att samla dina företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Du kan få flera låneerbjudanden med endast en ansökan och kan enkelt välja det erbjudandet som har bäst villkor och lägst ränta.

Hur skiljer sig Toborrow från andra låneförmedlare?

Toborrow har skräddarsydda lösningar för just dig. Vi har kreditgivare och banker som erbjuder olika finansieringslösningar som passar olika företag och olika syften med finansieringen. Förutom att vi har skräddarsydda lösningar finns våra kreditspecialister bara ett samtal eller chatt bort, redo för dina funderingar och frågor.

Vad kan jag använda mitt företagslån till?

Ett företagslån kan ge många möjligheter till tillväxt. Du kanske måste anställa mer personal, finansiera en order eller låna pengar till nästa affär. Möjligheterna är många och vad du ska använda lånet till beror helt på ditt företag. Vi erbjuder olika finansieringslösningar som passar i alla lägen.

Vad är ett EU-lån?

Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om inte ditt företag skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20% av lånesumman, då EIF går in med borgen om resterande 80%. På det stora hela innebär det att du som företagare inte behöver ta lika stor risk för att din privata ekonomi ska bli inblandad i ditt företags ekonomi. Ett EIF-lån kan också innebära en lägre ränta för dig som företagare då det i programmet ingår en ränterabatt.

Vilka uppgifter ska jag lämna i min låneansökan?

Att ansöka om ett lån hos oss är enkelt och tar bara några minuter. För att kunna behandla din ansökan behöver vi följande uppgifter om dig och ditt företag: - Företagets organisationsnummer
- Personnummer
- Legitimering via Bank-ID

Vem kan vara borgensman?

Den som registtrerar sig som borgensman för lånet måste vara någon i bolaget/styrelsen.

Kan jag lösa mitt företagslån i förtid?

Du kan alltid bestämma dig för att förtidslösa ditt lån om du inte öär i behov av finansieringen löptiden ut.

Vad blir räntan på mitt företagslån?

Räntan på ditt företagslån sätts individuellt och baseras på ditt företags förutsättningar. Vi presenterar den exakta räntan för ditt lån när kreditgivarna och bankerna behandlat din ansökan och genomfört en kreditprövning. I de flesta fall får du ett slutgiltigt besked inom 24 timmar efter att du skickat in din ansökan.

Vad kostar ett företagslån?

Att jämföra företagslån via Toborrow är kostnadsfritt. Kostnaden för själva företagslånet som blir utbetalt från en kreditgivare eller bank beror på olika faktorer så som: - Hur mycket du lånar - Lånets återbetalningstid - Vilken ränta du får Vilken exakt ränta och kostnad det blir får du veta när dina låneerbjudanden börjar registreras på din dashboard. Låneansökan är inte bindande och du kan alltid tacka nej till erbjudandet.

Hur gör jag för att få bästa villkoren på mitt företagslån?

Vi rekomenderar att du fyller din ansökan med så mycket relevant information du kan. Det kan exempelvis vara Balans- och resultaträkning för de senaste 12 månaderna, fastighetsinteckning eller företagsinteckning, minst en borgensman (dig själv eller andra från styrelsen) och om du ansöker om en större finansiering kan det vara bra att lägga till en likviditetsbudget.

Vilka företagsformer kan ansöka om lån via Toborrow?

Våra kreditgivare och banker godkänner följande företagsformer:

Hur ansöker jag?

Du ansöker om finansiering till ditt företag via vår plattform i det formulär som är på respektive finansieringsalternativ. När du följt de steg som finns i ansökningsfomuläret förmedlar vi din ansökan till de kreditgivare och banker vi har på plattformen. Du får sedan svar i inloggat läge så fort du får ett erbjudande. Kreditgivarna och bankerna har 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande.

Vilka banker och långivare förmedlar Toborrow ansökan till?

Toborrow konkurrensutsätter ett flertal antal långivare genom att förmedla en och samma ansökan till samtliga registrerade kreditgivare och banker på plattformen. Vi har möjligheten att erbjuda skräddarsydda lösningar då våra kreditgivare och banker erbjuder olika finansieringslösningar.

Företagslån och företagskredit

Marginalen, OPR, Qred, Froda, Capitalbox, Corpia, Aros Kapital, Akela, Fedelta, CapDev Finance

Factoring

A.B.S Factoring, Invoier, Alfa Finans, Finansia och Fedelta

Fastighetslån

Corpia, IMH Finans, Fedelta och Akela

Företagsleasing

Nordic Finance och CapDev Finance

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån, factoring och leasing.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Toborrow samarbetar med kreditgivare och banker så som Marginalen Bank, Froda, Qred, Aros Kapital och många fler. Vi har fler än 18 kreditgivare och banker registrerade på plattformen, detta för att kunna ge så många företag som möjligt ett låneerbjudande.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid kan du kontanta våra rådgivare som finns här för att hjälpa dig.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sina interna riskbedömningar baserat på företagets ekonomiska situation.