Testa ditt företags låneutrymme

Är du osäker på hur mycket du kan låna till ditt bolag? Då kan du enkelt fylla i dina uppgifter i formuläret här till höger och snabbt få reda på vilket låneutrymme du har innan du skickar in din ansökan. Testet är helt kostnadsfritt och det tas ingen kreditupplysning.

Flera låneförslag
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar det att söka företagslån hos Toborrow

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
Personer testar hur mycket de kan låna på Toborrow

Hur mycket får jag låna?

Att ha tillräckligt med kapital är en viktig faktor för att driva ett företag. Oavsett om det handlar om att expandera företaget, investera i ny utrustning eller helt enkelt hantera löpande kostnader, kan det ibland krävas ytterligare finansiering. Men hur mycket kan man egentligen låna som företagare?

Flera faktorer kan påverka hur mycket företaget kan låna, inklusive kreditvärdighet, intäkter och tillgångar. Innan du ansöker om ett företagslån bör du se till att du har en tydlig förståelse för hur mycket pengar du behöver och hur det kommer att påverka din verksamhet.

Låneutrymmet för företag kan variera beroende på långivaren och företagets kreditvärdighet. För att ge en idé om vad som är möjligt att låna kan du enkelt testa ditt låneutrymme i vår kalkylator. Verktyget kan hjälpa dig att uppskatta hur stort just ditt företags låneutrymme är och det kan vara till stor hjälp för att öka dina chanser att få ett lån beviljat.

Du kan läsa mer om hur du kan öka dina chanser att få ditt lån beviljat genom att klicka här.

Några av våra utvalda partners

Glad kvinna som fått sitt lån beviljat efter att först ha testat sitt låneutrymme hos Toborrow

Ansök via Toborrow och få flera svar

När du ansöker om företagslån hos Toborrow kan du få flera erbjudanden från olika långivare med endast en ansökan. Varje långivare gör sin egen bedömning av din kreditvärdighet och kan erbjuda olika räntor och villkor, med vår tjänst kan du enkelt jämföra de olika erbjudandena och välja det alternativ som är bäst för dig. Testa ditt låneutrymme och ansök sedan snabbt och enkelt, du får svar redan inom 24 timmar!

Hur mycket kan jag låna som privatperson?

När du ansöker om ett bolån hos en bank eller annan långivare så kommer de att göra en bedömning av din ekonomiska situation för att fastställa hur mycket du kan låna. Det är det här beloppet som är ditt så kallade låneutrymme.

Vi kan i dagsläget bara uppskatta låneutrymme för dig som vill ta ett företagslån. Är du privatperson som ska ansöka om lånelöfte till en ny bostad till exempel och undrar hur mycket du kan låna finns det andra sätt att ta reda på hur mycket låneutrymme du har.

Nöjd man som testat sitt låneutrymme innan han ansökt för att öka sina chanser att få lån.

Räkna ut låneutrymme bolån

Innan du ansöker om till exempel ett bolån är det viktigt att du räknar på lån och ser över din ekonomiska situation för att försäkra dig om att du har möjlighet att betala tillbaka beloppet. Tänk på att låneutrymmet kan variera beroende på din ekonomiska situation och att det är viktigt att du är realistisk när du planerar att ta ett lån. För att få en bättre uppfattning om ditt låneutrymme är det bra att börja med att göra en bolånekalkyl.

Att ta ett bolån innebär att du lånar pengar för att köpa en bostad. Du kommer att behöva betala tillbaka lånet med ränta över en längre period. Det är därför viktigt att du har koll på hur mycket lånet kommer att kosta dig per månad och per år, för att du ska kunna planera din ekonomi.

Vanligtvis kan du låna upp till 85 procent av bostadens värde när du tar ett bolån. Detta innebär att resterande 15 procent måste betalas in som en kontantinsats. Har du ett befintligt bolån som du vill utöka krävs ingen ytterligare kontantinsats så länge det lånade beloppet inte överstiger 85% av bostadens marknadsvärde. Om du har ett bolån där belåningsgraden är högre än 50 procent ska det amorteras, vilket betyder att du behöver betala tillbaka på lånet varje månad. 

När det kommer till bolån gäller oftast rak amortering vilket innebär att du betalar ett lika stort belopp vid varje betalningstillfälle, utöver amorteringen betalar du även ränta. Det är därför viktigt att man har en god ekonomisk buffert ifall räntan skulle höjas eller om något oförutsett skulle hända. 

En tumregel för hur mycket man kan låna är att beloppet inte bör vara mer än 4,5 gånger ens årsinkomst efter skatt. Detta innebär att om man har en inkomst på 450 000 kr efter skatt, så kan man låna 2 miljoner kr ungefär.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Blogg och nyheter

Frågor och svar

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.