Jämför företagslån med endast en kreditupplysning

Ett företags kreditbetyg kan påverkas negativt av många kreditupplysningar därför vill vissa företag jämföra företagslån utan UC. Företagslån utan en kreditupplysning innebär högre risk för långivarna vilket oftast medför en högre ränta. När du ansöker om företagslån hos Toborrow kan du få svar från flera långivare med endast en kreditupplysning.

Flera låneförslag
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 20 miljoner
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Så funkar det att jämföra företagslån med endast 1 UC

Ansökan är snabb och enkel och du får flera låneerbjudanden genom endast en ansökan.
Fyll i ansökan
Låneansökan tar bara några minuter att skapa och skickas sedan vidare till flera banker och långivare samtidigt med endast en UC på ditt företag.
Välj låneerbjudande
Toborrow samlar flera låneerbjudanden där du kan välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du får alla dina erbjudanden inom 24 timmar.
Lånet betalas ut
När du har valt ett låneerbjudande blir du kontaktad av långivaren som betalar ut ditt lån. Oftast betalas lånet ut samma dag som lånet blivit beviljat.
Personer jämför privat och företagslån online på Toborrow

Därför är det bra att ha få kreditupplysningar

Det är flera företagare som vill undvika att det tas flertalet med kreditupplysningar men ändå veta om möjligheten finns att ansöka om företagslån utan UC. Det är ovanligt att kreditgivare erbjuder företagslån utan UC eftersom det innebär mindre information för långivaren att grunda sitt beslut på. Om långivaren saknar information som kreditupplysning från UC ger finns det för lite information och kan innebära att du får en högre ränta än om du tar 1 UC och samtidigt jämför flera olika långivare.

Toborrow är registrerad som en låneförmedlare hos UC (Upplysningscentralen), vilket innebär att när du ansöker om företagslån via vår plattform kommer endast 1 UC att registreras även om din ansökan når ut till flera olika långivare, kreditgivare och banker. Med en ansökan hos Toborrow kan du låna från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Om ditt företag har flera smålån kan du samla företagslån till ett enda stort företagslån.

Några av våra utvalda partners

Logotyp för Capital BoxLogotyp för CorpiaLogotyp för Opr företagslån flexLogo Fedelta företagslånLogotyp för Marginalen BankLogotyp för QredLogotyp för SerafimLogotyp för Nordic FinanceLogotyp för Alfa FinansLogotyp för InvoierLogotyp för FinlyLogotyp för ABS FactoringLogotyp för SBP Nordic fastighetslånLogotyp för IMH finansLogotyp för CrediNordLogo OPR företagslånLogotyp för Finansia
Egenföretagare som förverkligat sin dröm genom att ta ett företagslån via Toborrow med låg ränta

Så här kan du göra för att höja ditt kreditbetyg

Företagets kreditvärdighet är ett mått på företagets förutsättningar att kunna betala tillbaka lånade pengar till långivaren. Vi har samlat fem tips som kan öka kreditvärdigheten som du kan läsa mer om i en längre version här.

 1. Sköt dina betalningar
  Det är väldigt viktigt att vara noggrann med företagets betalningar så att ni inte får betalningsanmärkningar. Får ni betalningsproblem - för en dialog med din/dina kreditgivare för att tillsammans hitta en lösning. Det är lättare att få till en avbetalningsplan än du tror. Det sämsta du kan göra är att bara strunta i att betala.
 2. Fakturera i tid
  Se till att fakturera i tid för att undvika problem med den egna kassalikviditeten. Fakturan bör skickas så snart som möjligt, det är ju bättre om du har pengarna på ditt företagskonto så att du exempelvis kan betala dina fakturor.
 3. Jobba långsiktigt
  Bygg upp en långsiktig strategi och upprätta en plan på hur ni ska nå de uppsatta mål som företaget har. Hur arbetade ni detta året och kommer ni arbeta likadant nästa år. Vilka intäkter och utgifter hade företaget och har ni nya intäkter eller utgifter nästa år.
 4. Undvik att söka krediter hos flera olika kreditgivare samtidigt.
  Varje gång du söker en kredit tas det en kreditupplysning på ditt bolag. Flera kreditupplysningar på kort tid påverkar bolagets kreditbetyg negativt. När du ansöker om företagslån rekommenderar vi att du gör det hos en låneförmedlare eftersom det då endast tas 1 UC. Toborrow förmedlar sedan ansökan till flertalet långivare, kreditgivare och banker med endast en ansökan.
 5. Ha koll på din privatekonomi
  Hur du sköter din privatekonomi spelar också roll för ditt kreditbetyg. Om företaget har företrädare som har privata

Du hittar fler tips på att förbättra ditt kreditbetyg i här.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Chatt:
Epost:
Telefon:
Adress:
Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist
Öppettider:
Måndag till fredag:
09-12 och 13-17
Söndag
Lördag: 
Stängt
Stängt
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor
Magnus Ersson
Kreditspecialist

Frågor och svar

Effektiv ränta – vad innebär det?

Den effektiva räntan är den totala kostnaden av ett lån, inräknat ränta och avgifter, dvs det faktiska pris som betalas för ett lån räknat på ett år.

Borgensman – vad innebär det?

En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om denna inte klarar av det ekonomiskt.

Vad finns det för olika lånetyper?

Finansiera ditt företag med rätt typ av lån. På Toborrow kan du ansöka om olika lån till ditt företag beroende på vad syftet med lånet är. Våra partners har olika utbud på finansiering av företag och vad är då bättre än att de är samlade på en och samma plattform? De vanligaste finansieringstyperna hos oss är: Företagslån, checkkredit, fastighetslån och leasing. Du kan läsa om alla våra lånetyper här.

Går det att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkning?

Har ditt företag betalningsanmärkningar men i övrigt god ekonomi? I så fall är det inte omöjligt att beviljas ett företagslån trots betalningsanmärkning. Bland de långivare vi samarbetar med finns långivare som erbjuder företagslån även till företag och/eller med borgensman med betalningsanmärkningar.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vilka banker och långivare samarbetar Toborrow med?

Du kan se vilka banker och långivare Toborrow samarbetar med här.

Varför blev min ansökan nekad?

Om du inte har mottagit ett bud från någon av våra långivare kan du kontakta oss för mer info.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Det är kostnadsfritt att ansöka om företagslån hos Toborrow, och ansökan är inte bindande.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Ja, flera långivare som Toborrow samarbetar med godtar betalningsanmärkningar. Det kan påverka dina villkor.

Kan jag förtidslösa mitt lån?

Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation.