Företagare ser över sitt lager efter att ha beviljats ett företagslån från Toborrow

Jämför företagslån med endast en kreditupplysning

Ett företags kreditbetyg kan påverkas negativt av många kreditupplysningar därför vill vissa företag jämföra företagslån utan UC. Företagslån utan en kreditupplysning innebär högre risk för långivarna vilket oftast medför en högre ränta. När du ansöker om företagslån hos Toborrow kan du få svar från flera långivare med endast en kreditupplysning.

Endast 1 kreditupplysning från UC
Svar inom 24 timmar
Personlig support
Lånebelopp
500 000 kr
Lånetid
36 månader
Fortsätt
(Ansökan är inte bindande)
Testa ditt kreditutrymme utan kreditupplysning Ta testet igen
Till testet
Ange ett giltigt personnummer och välj företag i nästa steg.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange en giltig epostadress.
Tillbaka
(Ansökan är inte bindande)
Har du några betalningsanmärkningar?
Detta fält måste fyllas i.
Tillbaka

Våra långivare

Så funkar det att jämföra företagslån med endast 1 UC

Ansök enkelt om företagslån via mobilen hos Toborrow
1
Fyll i en ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande.

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra långivare. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett låneerbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Kan jag samla mina företagslån via Toborrow?

Toborrow har flertalet kreditgivare och banker registrerade på plattformen. Du kan kostnadsfritt göra en ansökan att samla dina företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Du kan få flera låneerbjudanden med endast en ansökan och kan enkelt välja det erbjudandet som har bäst villkor och lägst ränta.

Hur skiljer sig Toborrow från andra låneförmedlare?

Toborrow har skräddarsydda lösningar för just dig. Vi har kreditgivare och banker som erbjuder olika finansieringslösningar som passar olika företag och olika syften med finansieringen. Förutom att vi har skräddarsydda lösningar finns våra kreditspecialister bara ett samtal eller chatt bort, redo för dina funderingar och frågor.

Vad kan jag använda mitt företagslån till?

Ett företagslån kan ge många möjligheter till tillväxt. Du kanske måste anställa mer personal, finansiera en order eller låna pengar till nästa affär. Möjligheterna är många och vad du ska använda lånet till beror helt på ditt företag. Vi erbjuder olika finansieringslösningar som passar i alla lägen.

Vilka uppgifter ska jag lämna i min låneansökan?

Att ansöka om ett lån hos oss är enkelt och tar bara några minuter. För att kunna behandla din ansökan behöver vi följande uppgifter om dig och ditt företag: - Företagets organisationsnummer
- Personnummer
- Legitimering via Bank-ID

Vad blir räntan på mitt företagslån?

Räntan på ditt företagslån sätts individuellt och baseras på ditt företags förutsättningar. Vi presenterar den exakta räntan för ditt lån när kreditgivarna och bankerna behandlat din ansökan och genomfört en kreditprövning. I de flesta fall får du ett slutgiltigt besked inom 24 timmar efter att du skickat in din ansökan.

Vad kostar ett företagslån?

Att jämföra företagslån via Toborrow är kostnadsfritt. Kostnaden för själva företagslånet som blir utbetalt från en kreditgivare eller bank beror på olika faktorer så som: - Hur mycket du lånar - Lånets återbetalningstid
- Vilken ränta du får Vilken exakt ränta och kostnad det blir får du veta när dina låneerbjudanden börjar registreras på din dashboard. Låneansökan är inte bindande och du kan alltid tacka nej till erbjudandet.

Hur ansöker jag?

Du ansöker om finansiering till ditt företag via vår plattform i det formulär som är på respektive finansieringsalternativ. När du följt de steg som finns i ansökningsfomuläret förmedlar vi din ansökan till de kreditgivare och banker vi har på plattformen. Du får sedan svar i inloggat läge så fort du får ett erbjudande. Kreditgivarna och bankerna har 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande.

Vad är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån till mitt företag?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Vi hjälper ditt företag till rätt finansiering

Vi finns här för att hjälpa dig, oavsett om det är via chatt, e-post eller telefon. Tveka inte att kontakta oss, vi ser fram emot att höra från dig!

 • Kostnadsfritt och förutsättningslöst samtal med en kreditspecialist

 • Vi hjälper dig att maximera dina chanser till bra lånevillkor

 • Vi svarar oftast inom 1 minut!

Öppettider

Mån-Fre:

09-12 och 13-17

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Boka tid med en kreditspecialist

Vill du hellre att vi ringer upp dig? Boka ett telefonmöte med en av våra kreditspecialister.

Därför är det bra att ha få kreditupplysningar

Det är flera företagare som vill undvika att det tas flertalet med kreditupplysningar men ändå veta om möjligheten finns att ansöka om företagslån utan UC. Det är ovanligt att kreditgivare erbjuder företagslån utan UC eftersom det innebär mindre information för långivaren att grunda sitt beslut på. Om långivaren saknar information som kreditupplysning från UC ger finns det för lite information och kan innebära att du får en högre ränta än om du tar 1 UC och samtidigt jämför flera olika långivare.

Toborrow är registrerad som en låneförmedlare hos UC (Upplysningscentralen), vilket innebär att när du ansöker om företagslån via vår plattform kommer endast 1 UC att registreras även om din ansökan når ut till flera olika långivare, kreditgivare och banker. Med en ansökan hos Toborrow kan du låna från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Om ditt företag har flera smålån kan du samla företagslån till ett enda stort företagslån.

Personer jämför privat och företagslån online på Toborrow
Vilken finansieringslösning som passar just ditt företag beror på vad finansieringen ska användas till. Vi finns här för dig om du har några frågor eller funderingar om de olika finansieringslösningar du kan hitta på vår plattform. Tillsammans kan vi hitta något som passar just ditt företag!
Egenföretagare som förverkligat sin dröm genom att ta ett företagslån via Toborrow med låg ränta

Så här kan du göra för att höja ditt kreditbetyg

Företagets kreditvärdighet är ett mått på företagets förutsättningar att kunna betala tillbaka lånade pengar till långivaren. Vi har samlat fem tips som kan öka kreditvärdigheten som du kan läsa mer om i en längre version här.

 1. Sköt dina betalningar
  Det är väldigt viktigt att vara noggrann med företagets betalningar så att ni inte får betalningsanmärkningar. Får ni betalningsproblem - för en dialog med din/dina kreditgivare för att tillsammans hitta en lösning. Det är lättare att få till en avbetalningsplan än du tror. Det sämsta du kan göra är att bara strunta i att betala.
 2. Fakturera i tid
  Se till att fakturera i tid för att undvika problem med den egna kassalikviditeten. Fakturan bör skickas så snart som möjligt, det är ju bättre om du har pengarna på ditt företagskonto så att du exempelvis kan betala dina fakturor.
 3. Jobba långsiktigt
  Bygg upp en långsiktig strategi och upprätta en plan på hur ni ska nå de uppsatta mål som företaget har. Hur arbetade ni detta året och kommer ni arbeta likadant nästa år. Vilka intäkter och utgifter hade företaget och har ni nya intäkter eller utgifter nästa år.
 4. Undvik att söka krediter hos flera olika kreditgivare samtidigt.
  Varje gång du söker en kredit tas det en kreditupplysning på ditt bolag. Flera kreditupplysningar på kort tid påverkar bolagets kreditbetyg negativt. När du ansöker om företagslån rekommenderar vi att du gör det hos en låneförmedlare eftersom det då endast tas 1 UC. Toborrow förmedlar sedan ansökan till flertalet långivare, kreditgivare och banker med endast en ansökan.
 5. Ha koll på din privatekonomi
  Hur du sköter din privatekonomi spelar också roll för ditt kreditbetyg.

Senast uppdaterad:
2024-05-22 14:14