Handpenningslån - jämför flertalet långivare

Har du inte fått pengar från din egna försäljning än? Låna till handpenningen via oss!

Jämför flera långivare
Svar inom 24 timmar
Låna upp till 600 000 kr

* Erbjudandet gäller endast privatlån.
Giltigt fram till 2 januari 2024, se fullständiga kampanjvillkor här.

Du är inloggad
Ungefärlig kostnad
1 943 kr/mån
Vill du samla befintliga lån?
Hur mycket av 100 000 kr vill du samla?
100 000 kr
Ett annuitetslån på 150 000 kr med 8 års löptid, rörlig ränta 9,29 % (startavg. 0 kr / aviavg. 0 kr) ger en effektiv ränta på 9,7%, totalkostnad 206 321 kr, kostnad 2 724 kr/mån (96 avbet.). Individuell ränta 5,95–29,5%. Effektiv ränta 6,13%-33,9%. Återbet. tid 1–20 år. Uppdaterat 2024-02-08.
Personlig information
Dina uppgifter
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
LÄGG TILL MEDLÅNTAGARE
Din medsökande
Ta bort
Du måste vara minst 18 år gammal för att använda tjänsten.
Fyll i ett giltigt personnummer
Huvudsökande och medsökande måste vara två olika personer
Ange ett giltigt telefonnummer.
Fyll i en giltig e-postadress
Tillbaka
Bostad och arbete
Dina uppgifter
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Din medsökande
Ta bort
Vi kan tyvärr inte förmedla lån till privatpersoner som har en månadsinkomst under 11 667 kr.
Tillbaka

Anställning

Dina uppgifter

Din medsökande
Ta bort
Tillbaka
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Ange ett giltigt telefonnummer.
Grafiskt element som innehåller ett erbjudande

Våra långivare

Logotyp för CoopLogotyp för Lån&Spar BankLogotyp för Marginalen BankLogotyp för MoankLogotyp för Money goLogotyp för Lån&Spar Bank

Så funkar det att söka handpenningslån

Ansökan är snabb och enkel och du kan få flera låneerbjudanden genom endast en ansökan. Vi jämför lån hos flertalet långivare vilket ökar din chans att låna pengar till låg ränta. Jämförelsen är kostnadsfri och ej bindande.
1
Fyll i din ansökan

Fyll enkelt i ansökningsformuläret digitalt och signera med BankID. Det tar bara några minuter. Din ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande. 

2
Jämför låneerbjudanden

Din ansökan förmedlas till våra samarbetspartners. Inom 24 timmar kan du jämföra och välja bland de låneerbjudanden du fått. Logga in med BankID för att se alla dina alternativ.

3
Välj lån och få det utbetalt

När du har valt ett erbjudande kommer långivaren att kontakta dig så att du kan få ditt lån utbetalt. Vanligtvis sker detta samma dag som lånet blir beviljat.

Vilken ränta får jag?

Vilken ränta du får på just ditt lån är individuellt utifrån den kreditbedömning som våra kreditgivare och banker gör. Räntan bestäms utifrån lånebelopp, återbetalningsförmåga och skuldhistorik.

Vilka är grundkraven för att få låna?

På Toborrow kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr med återbetalningstid som längst 15 år. Du behöver vara minst 18 år, skriven och folkbokförd i Sverige, inneha en årsinkomst om minst 140.000 kr samt ha fast inkomst från arbete eller pension.

När betalas lånet ut?

Lånebeloppet betalas oftast ut samma dag som du signerar skuldebrevet med långivaren. Om skuldebrevet signeras fysiskt kan det ta lite längre tid.

Hur samlar jag mina lån?

Du samlar dina lån genom att ansöka om ett samlingslån. Då löser du dina smålån och krediter med ett lån istället för flera.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min ansökan?

Kreditgivarna och bankerna som är registrerade på vår plattform har 24 timmar på sig att lämna ett låneerbjudande. Oftast går det mycket snabbare än så.

Vi finns här för dig om du behöver hjälp

Vill du prata med en kreditspecialist? Ring eller chatta med oss!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist

Vad innebär ett handpenningslån?

Behöver du låna till handpenning för din nya bostad, men har inte fått pengar från din egna försäljning än? Handpenning är en förskottsbetalning som brukar motsvara tio procent av slutpriset, som du betalar dagar efter att du skrivit under köpekontraktet. Handpenningen är en garanti för köparen och mäklaren att du ska köpa bostaden. Handpenningen kan du betala med eget sparkapital eller med ett handpenningslån. Handpenningslån kan vara aktuellt när dina pengar är bundna i befintligt boende, det vill säga, du köper nytt innan du säljer, eller att dina pengar är bundna i aktier, fonder eller annat sparande som du just då inte vill sälja av.

Hur mycket handpenning behöver jag betala?

Handpenningen betalar du när du har skrivit på kontraktet för din nya bostad. Den ligger vanligtvis på 10 procent av slutpriset, och är en säkerhet för att du ska genomföra köpet. Det är relativt enkelt att räkna ut den faktiska handpenningen vid ett bostadsköp. Du tar endast 0,10 x köpeskilling (slutpris). Exempelvis, ska du köpa ett hus för 3 000 000 kronor behöver du betala en handpenning på 300 000 kronor.

Person köpte sin nya lägenhet med ett handpenningslån från Toborrow
Flytta in i din nya bostad utan att ha sålt den gamla med ett handpenningslån via Toborrow

Jämför innan du lånar – hitta bästa handpenningslånet

Du kan ansöka om handpenningslånet från 5 000 kr upp till 600 000 kr med en löptid på upp till 20 år, vilket ger dig flexibiliteten som du behöver. Vi vet att många hamnar i den situationen då du inte fått pengarna från din försäljning ännu när handpenningen ska in för nya köpet.

Att göra en jämförelse innan du tar ett handpenninslån är fördelaktigt av flera skäl. Dels kan du enklare hitta den långivare som kan presentera det bästa erbjudandet, samtidigt som du har möjligheten att hitta ett alternativ som passar just dina behov. Låna inte mer än vad du behöver och inte längre återbetalningstid än vad som behövs.

Så om du inte önskar eller har möjlighet att betala ur egen ficka, finns möjligheten att istället låna till handpenningen genom våra långivare på plattformen. Ansökan är helt digital och du får svar inom 24 timmar. Du väljer sen själv vilket låneerbjudande som passar dig bäst. Ansökan är helt kostnadsfri och ej bindande.

Privatlån - lån utan säkerhet

Toborrow är ett bra ställe att börja på när du vill låna. Vi har flera handläggare som kan guida dig rätt och med vårt breda urval av långivare kan du du hitta ett privatlån hos den långivaren som passar just dig bäst. Ett privatlån även kallat blancolån och konsumtionslån, är ett lån där ingen kontantinsats krävs, långivaren kräver heller ingen bostad eller annan säkerhet för att bevilja lånet. 

Att ta ett privatlån kan vara ett bra alternativ oavsett du är ute efter ett mindre lån på 15 000 kr eller så mycket som 600 000 kr. När du skickat in en ansökan via Toborrow gör långivaren en bedömning av din ekonomiska situation och hur stort låneutrymme de tror att du kommer klara av. 

Bedömningen är alltid individuell och så även de erbjudanden som presenteras för dig i vår plattform. Genom att jämföra privatlån vi Toborrow kan du få svar från flera långivare med endast 1 ansökan och 1 kreditupplysning vilket är bra för din kreditvärdighet. 

Familj flyttade in i sin nya villa genom att jämföra lån till handpenningen via Toborrow

Vem kan ansöka om handpenningslån hos Toborrow?

För att ansöka om lån hos oss behöver du uppfylla några grundkrav:

  • Du är minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige.
  • Du har en fast inkomst på minst 140 000 kr per år.
  • Du har inga aktiva skulder hos kronofogden och har maximalt två betalningsanmärkningar.

Vi har långivare som kan hantera din ansökan även om du har betalningsanmärkningar, varje långivare bedömer din unika situation och anpassar sina villkor efter det. I sin bedömning tittar långivaren på en rad parametrar för att bedöma din förmåga att betala tillbaka lånet, det är det som avgör hur stor risk banken tar. 

Du kan ofta få bättre låneerbjudanden om du har en medsökande eller borgensman på lånet, då är ni flera som har ansvaret för att lånet betalas tillbaka och banken tar då en lägre risk. Om du beviljas ett lån kan också påverkas av hur stort belopp du har sökt och vad du ska använda pengarna till. Ansök inte om mer pengar än du behöver för att öka dina chanser.

Det finns flera olika typer av lån som du kan söka via Toborrow, till exempel blancolån, privatlån, billån och renoveringslån. Du kan läsa mer om vad du kan använda ditt lån till här på vår webb.

Passa på att samtidigt samla dina privatlån

När du ansöker om ett handpenningslån via oss kan du även passa på att samla dina andra lån på samma UC. När du ansöker om att samla dina lån kan dina räntevillkor förbättras samtidigt som du får en bättre bild över dina lån. Förutom förbättrade räntevillkor kan du även sänka din månadskostnad på insparade aviavgifter.

Utöver detta får du ofta en ökad kreditvärdighet då banker ser positivt till att man inte har för många lån utspridda hos flera långivare. Oftast så kan våra långivare hjälpa dig att lösa dina tidigare lån i samband med att det betalar ut ditt nya, vilket gör processen mycket enkel för dig.

Senast uppdaterad:
2024-04-23 14:59