Trustpilot four stars
Magnus Ersson, kreditspecialist på Toborrow, gästar Financer.com

Toborrows kreditspecialist, Magnus Ersson, gästar Financer

Sammanfattning

På Toborrow förstår vi hur viktigt det är att få rätt finansiering på plats för att maximera dina möjligheter, både som privatperson och företag. På Financer.com delar Magnus Ersson, kreditspecialist på Toborrow, med sig mer om sig själv och hur Toborrows låneförmedling fungerar och vad vi tror om framtiden för lånemarknaden. Du kan läsa början på intervjun nedan och kan läsa hela intervjun här.

Toborrow var ett av de första företagen på P2P-lånemarknaden i Sverige. De erbjöd tidigt svenska småsparare att testa något nytt: att investera i lån till andra privatpersoner.

År 2020 breddade man sitt erbjudande och började erbjuda även traditionella företagslån. 2022 fick man tillstånd från Finansinspektionen och började då även att förmedla privatlån till svenska kunder. Idag är Toborrow en fullfjädrad låneförmedlare.

Vi på Financer.com har fått en unik möjlighet att intervjua Magnus Ersson, kreditspecialist på Toborrow, om deras resa och hur de ser på marknaden för privatlån 2024.

Kan du berätta kort om dig själv Magnus?

Mitt namn är Magnus Ersson och jag har jobbat på Toborrow sedan 2018. Mitt arbete består främst i att vara behjälplig och rådgiva de företag som söker ett lån på vår plattform.

Jag har jobbat med olika typer kreditgivning i över 15 år. Jag kom in på området redan under mina studier då jag jobbade extra på SBAB.

Kan du berätta hur låneprocessen hos Toborrow ser ut?

Toborrows ansökningsprocess sker digitalt på plattformen och tar bara några minuter.

Du börjar med att fylla i din låneansökan och signerar med BankID för snabb och säker hantering. Efter att din ansökan är inskickad går den omedelbart vidare till Toborrows samarbetspartners, som har 24 timmar på sig att svara med sina låneerbjudanden.

Läs hela intervjun här.

Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-06-25 9:00
Publicerad:
2024-06-28 12:47
Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation. Via Toborrow kan du ansöka om lån upp till 20 miljoner kronor.

Har du frågor om Toborrow och våra finansieringslösningar?

Vi finns här för dig!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist