Trustpilot four stars
Man i grönska som jämför företagslån online via Toborrow

Så förbereder du din låneansökan som nystartat bolag

Att ansöka om ett företagslån kan vara en viktig pusselbit för att utveckla och expandera ditt nystartade företag. Men innan du kastar dig in och gör din ansökan är det viktigt att du förbereder dig ordentligt. I detta blogginlägg kommer vi att ge dig en checklista med viktiga punkter som du bör ha full koll på innan du ansöker om ett företagslån. Genom att ta dessa steg kan du öka dina chanser att få ditt lån beviljat och säkerställa förmånliga villkor, inklusive en konkurrenskraftig ränta trots att ditt företag är nystartat.

Ha finansiella dokument och en stark affärsplan redo

Långivaren kommer att kräva olika finansiella dokument för att bedöma din företags ekonomiska hälsa och kreditvärdighet. Exempel på sådana dokument kan vara årsredovisningar, bokslut, resultaträkningar, balansräkningar och skattedeklarationer. Genom att visa pålitlig och transparent finansiell information kan du stärka din ansökan om ett företagslån. 

Som nystartat bolag är det inte alltid helt lätt att visa upp den här typen av dokument. Då är det viktigt att du har en genomtänkt och väl förberedd affärsplan att visa upp. Den kan bli avgörande för att övertyga banker och långivare om att investera i ditt nystartade företag. Genom att tydligt kommunicera din affärsidé och dina tillväxtplaner ökar du dina chanser att få ett företagslån beviljat.

Förbättra din kreditvärdighet 

Din kreditvärdighet spelar en betydande roll vid beviljandet av ett företagslån och är avgörande för vilken ränta du erbjuds. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att förbättra din kreditvärdighet. Betala dina räkningar i tid, minska befintliga skulder och håll en låg kreditutnyttjandegrad. Genom en stark kreditvärdighet visar du att du har god förmåga att betala tillbaka lånet och du ökar på så vis dina möjligheter att få ett företagslån med förmånliga villkor.

Förstå långivarens krav 

För att öka dina chanser att få beviljat företagslån är det viktigt att förstå och uppfylla de olika kraven som olika banker och långivare har. Dessa krav kan variera beroende på vilken typ av lån det gäller, inklusive lån för småföretagare och lån till större företag. Det kan inkludera minimiålder för företaget, etablerade intäktskrav, branschspecifika krav och annan relevant information. 

Genom att uppfylla de grundläggande kraven kan du lägga en stark grund för din låneansökan. Innan du ansöker är det därför klokt att jämföra olika lån för att hitta det som passar ditt företags behov. Det kan inkludera att ta hänsyn till ränta, villkor och specifika krav som kan vara branschspecifika. Genom att uppfylla de grundläggande kraven och jämföra lån kan du lägga en stark grund för din låneansökan, oavsett om det är ett företagslån för småföretag eller annat.

Jämför olika typer av företagslån 

Det finns olika typer av lån till företag tillgängliga, inklusive företagslån utan säkerhet och lån med säkerhet, för mindre företag och för den som har enskild firma. Det är viktigt att förstå skillnaderna mellan dessa lånetyper och välja det som bäst passar ditt företags behov. 

Jämför räntor, avgifter per månad, villkor och flexibilitet mellan olika långivare för att hitta det bästa alternativet för dig. Att jämföra företagslån kan resultera i en lägre ränta och bättre villkor för ditt lån. Dessutom görs endast en kreditupplysning. 

Fördelar med företagsleasing 

Företagsleasing skulle kunna vara en alternativ finansieringsmetod för ditt företag. Det är en flexibel lösning som gör det möjligt att få tillgång till olika typer av lös egendom genom att betala en hyra istället för att ta ett traditionellt lån. Leasing kan tillämpas på en mängd olika tillgångar, vilket gör det till en lämplig finansieringsmetod för större investeringar som till exempel entreprenadmaskiner, fordon och kontorsutrustning.

En av de främsta fördelarna med företagsleasing är att det inte betraktas som en kredittransaktion i juridisk mening. Det innebär att du inte behöver betala ränta till leasingföretaget, utan istället betalar du en hyra för att använda den leasade tillgången. Detta kan vara fördelaktigt för ditt företag eftersom du undviker traditionella räntekostnader och istället kan fördela kostnaderna över hyresperioden.

Jämför alltid räntan 

Räntan på företagslån spelar en avgörande roll för kostnaden och lönsamheten av lånet. När du ansöker om ett företagslån är det viktigt att noggrant undersöka och jämföra räntesatserna som erbjuds av olika långivare. Räntan är den avgift som långivaren tar ut för att låna ut pengar till ditt företag, och den påverkar direkt de totala kostnaderna för lånet över tid.

En lägre ränta kan göra en betydande skillnad för din företagsekonomi. Genom att säkra en förmånlig ränta kan du minska dina månatliga betalningar och frigöra mer kapital för att investera i företagets tillväxt och utveckling. 

Det är också viktigt att ta hänsyn till den effektiva räntan, som inkluderar eventuella avgifter och andra kostnader i beräkningen. Här kan du läsa mer om vad effektiv ränta innebär. Genom att jämföra olika erbjudanden och förstå den totala kostnaden för lånet kan du fatta välgrundade beslut och välja det bästa alternativet för ditt företags behov. 

Genom att noga förbereda dig innan du ansöker om ett företagslån kan du öka dina chanser att få det beviljat med förmånliga villkor. Hos Toborrow kan du ansöka om flera olika finansieringsalternativ som passar ditt företag. 

Genom en ansökan hos Toborrow kan du få erbjudanden från flera långivare och hitta en skräddarsydd lösning som bäst uppfyller ditt företags unika behov. Tänk också på att jämföra olika lånetyper och välja det som passar bäst för dig. Med Toborrow som din finansiella partner kan du säkerställa en framgångsrik låneprocess och ta ditt företag till nya höjder.

Grundkrav för att kunna ansöka om företagslån för nystartat bolag:

  • Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige.
  • Den personen som ansöker ska ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse.

Välkommen med din ansökan, behlver du hjälp finns vi här för att svara på dina frågor. Du kan kontakta oss via mejl på info@toborrow.com eller via telefon på 08-520 017 30.

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-05-14 10:44
Publicerad:
2024-05-14 10:52
EXEMPELFRÅGA

exempelsvar

Har du frågor om lån till nystartat bolag?

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med hur du får bäst villkor för ditt nystartade bolag

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist