Trustpilot four stars
Familj ute på utflykt efter att ha läst Toborrows blogg om tips för en billigare sommar.

Så får du en billigare sommar – Tips för att spara pengar

Sommaren är en tid för avkoppling och njutning, men det kan också bli en kostsam period om man inte planerar noggrant. Här är några tips för hur du kan få en billigare sommar.

1. Planera matinköpen

Matkostnaderna kan snabbt skena iväg under sommaren, särskilt om du ofta grillar eller har många gäster. Genom att planera dina matinköp kan du spara mycket pengar.


Tips för matinköp:

 • Gör en veckomeny: Planera dina måltider för hela veckan och skriv en inköpslista baserat på denna meny.
 • Handla i bulk: Köp större förpackningar av sådant som har lång hållbarhet och som du använder mycket av.
 • Utnyttja erbjudanden: Håll utkik efter rabatter och erbjudanden, och använd kuponger när det är möjligt.


2. Utflykter på hemmaplan

Du behöver inte resa långt bort för att ha en trevlig sommar. Utflykter på hemmaplan kan vara både roliga och kostnadseffektiva.


Tips för utflykter:

 • Besök lokala sevärdheter: Utforska museer, parker och naturreservat i ditt närområde.
 • Packa picknick: Istället för att äta ute kan du ta med egen mat och njuta av en picknick i det fria.
 • Delta i gratis evenemang: Många städer erbjuder gratis konserter, festivaler och andra evenemang under sommaren.


3. Res smart

Om du planerar en utlandsresa finns det flera sätt att hålla kostnaderna nere.


Tips för att resa billigt:

 • Boka i förväg: Flygbiljetter och hotellrum är ofta billigare om du bokar i god tid.
 • Jämför priser: Använd jämförelsesajter för att hitta de bästa priserna på flyg och boende.
 • Res i lågsäsong: Undvik de mest populära perioderna att resa om du kan, då priserna är högre.


4. Spara semesterpengarna

Om du har möjlighet att jobba under sommaren kan du överväga att spara några semesterdagar för senare. Detta kan ge dig extra inkomst nu eller resa när det inte är lika höga priser.


Tips för att spara semesterpengar:

 • Jobba extra: Ta extra skift eller jobba övertid om det är möjligt.
 • Spara en del av lönen: Lägg undan en del av din inkomst till en semesterkassa för framtida resor eller aktiviteter.


5. Samla dina lån och krediter

En av de mest effektiva metoderna för att minska dina månadskostnader är att samla dina lån och krediter. Genom att slå ihop flera mindre lån och krediter till ett större lån kan du ofta få en lägre ränta och därmed lägre månadskostnad. Detta kan frigöra pengar som du kan använda till sommarens aktiviteter.


Tips för att samla lån:

 • Jämför olika långivare: Se till att du får den bästa räntan och villkoren genom att jämföra erbjudanden från flera långivare.
 • Räkna på totalkostnaden: Kontrollera inte bara räntan, utan även andra avgifter som kan tillkomma för att få en tydlig bild av den totala kostnaden.
 • Förbättra din kreditvärdighet: En högre kreditvärdighet kan ge dig bättre lånevillkor. Betala av mindre skulder och undvik att ta nya krediter innan du ansöker.

Med lite planering och några smarta knep kan du få en billigare sommar utan att behöva tumma på nöjet. Genom att samla dina lån och krediter, med hjälp av ett privatlån, kan du minska dina månadskostnader och frigöra mer pengar för sommarens aktiviteter. Planera dina matinköp noggrant, utforska lokala utflyktsmål och res smart för att hålla kostnaderna nere. Och om du har möjlighet, överväg att jobba extra och spara semesterdagar för att öka din inkomst och ha mer pengar till framtida upplevelser.

Behöver du hjälp med att samla dina lån och krediter? Kontakta oss idag så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just dina behov.

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-06-05 13:48
Publicerad:
2024-06-05 15:12
Vad kan jag låna till?

Ett privatlån kan användas till i princip vad som helst. I enlighet med penningtvättslagstiftningen och för att underlätta bedömningen av din återbetalningsförmåga behöver du dock specificera syftet med lånet. Denna information är viktig för våra långivare och banker så att de kan beräkna och anpassa lånevillkoren utifrån dina behov och ekonomiska förutsättningar.

Vilken ränta kommer jag att få?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån olika faktorer. Till exempel lånebelopp, din återbetalningsförmåga och eventuella befintliga skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta blir du generellt sett erbjuden. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Vad är ett samlingslån?

Ett samlingslån är en typ av lån som används för att slå ihop eller samla flera befintliga lån eller krediter i ett enda lån. Tanken bakom ett samlingslån är att göra det enklare för dig som låntagare att hantera din ekonomi genom att samla flera olika skulder eller lån till ett enda lån med en enhetlig ränta och betalningsplan. Genom att samla mindre lån och skulder kan du som låntagare potentiellt sänka dina månadskostnader och få en bättre överblick över din ekonomi.

Har du frågor om privatlån?

Våra kreditspecialister finns här för dig och dina frågor!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist