Trustpilot four stars
Företagare jämför finansieringslösningar på Toborrow efter att ha läst artikeln på Omni.

Företagsfinansiering – så vet du vilket lån du ska välja

Sammanfattning

Omni.se delar vi med oss av tre värdefulla tips för att optimera dina chanser till förmånliga villkor när du ansöker om ett företagslån. Ta del av artikeln nedan.

Ett företagslån kan vara en viktig pusselbit för att utveckla och expandera din verksamhet. När du ska ansöka om ett företagslån finns det flera saker att tänka på – framför allt för att inte riskera att räntorna blir onödigt höga på dina lån. Här är tre viktiga tips från Toborrow, en jämförelsetjänst för företags- och privatlån, för att hjälpa dig optimera dina möjligheter till förmånliga villkor för ditt företagslån.

1. God kreditvärdighet och noga förberedelse

Att ha en god kreditvärdighet är en förutsättning för att säkra förmånliga lånevillkor. Genom att betala räkningar i tid, minska befintliga skulder och hålla en låg kreditutnyttjandegrad visar du långivaren din ekonomiska stabilitet. Förbered dig genom att ha relevant information till hands vid låneansökan, detta kan inkludera, men är inte begränsat till, balans- och resultaträkning för de senaste 12 månaderna, eventuell fastighets- eller företagsinteckning samt minst en borgensman. Detta ger långivarna en tydligare bild av din finansiella situation och ökar chansen till fördelaktiga lånevillkor.

2. Utforska olika finansieringslösningar

Det finns flera olika alternativ när ditt företag är i behov av extern finansiering. På Toborrow kan du ansöka om och jämföra olika typer av företagslån, beroende på ditt specifika finansieringsbehov. Genom att samla olika lånealternativ på en och samma plattform vill Toborrow skapa enkelhet och tillgång till olika finansieringsalternativ.

Toborrow jämför ett brett utbud av finansieringsmetoder för företag, inklusive företagslån, refinansiering av befintliga företagslån, checkkrediter, fastighetslån, factoring och leasing. Beroende på din aktuella situation är det viktigt att du tar reda på vilken typ av finansiering som kan vara relevant för just dig.

3. Jämför alltid ränta

Räntan du får på ditt företagslån spelar en avgörande roll för kostnaden och lönsamheten av lånet. När du ansöker om ett företagslån är det viktigt att noggrant undersöka och jämföra räntesatserna som erbjuds av olika långivare. Räntan är den avgift som långivaren tar ut för att låna ut pengar till ditt företag, och den påverkar direkt de totala kostnaderna för lånet över tid.

‍En lägre ränta kan göra en betydande skillnad för din företagsekonomi. Genom att säkra en förmånlig ränta kan du minska dina månatliga betalningar och frigöra mer kapital för att investera i företagets tillväxt och utveckling.

Våra kreditspecialister finns här för dig om du skulle ha några funderingar vilken finansieringslösning som passar just dinm verksamhet bäst.

Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-05-15 13:19
Publicerad:
2024-05-15 14:24
Hur går Toborrows jämförelsetjänst till?

Du börjar med att fylla i din låneansökan och signerar med BankID för snabb och säker hantering. Efter att din ansökan är inskickad delas den omedelbart med våra samarbetspartners, vilka har 24 timmar på sig att svara med sina låneerbjudanden.

När erbjudandena är på plats tar vi kontakt med dig för att informera om deras innehåll. Samtidigt har du möjlighet att logga in på vår plattform och noga granska varje erbjudande i din egen takt. Efter att du har övervägt dina alternativ kan du välja det låneerbjudande som bäst passar dina behov.

Din valda långivare tar sedan över och kontaktar dig för att slutföra processen. Vanligtvis sker utbetalningen av lånet redan samma dag som det beviljas.

Varför ska jag använda en jämförelsetjänst innan jag lånar?

Att använda en jämförelsetjänst som Toborrow innan du lånar ger dig möjlighet att effektivt jämföra lån från olika banker och långivare. Vi gör en kreditupplysning på dig som vi i vår tur delar med våra anslutna samarbetspartners. Det ger dig möjligheten att jämföra låneerbjudanden genom endast en kreditupplysning.

Vilka krav behöver jag uppfylla för att få låna via Toborrow?

För oss är det viktigt att bedriva ansvarsfull kreditgivning. Vi strävar efter att underlätta för dig att fatta välinformerade beslut och undvika att låna mer än vad din ekonomi klarar av. Därför har vi vissa grundkrav för att kunna ansöka hos oss:

  • Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha tillgång till BankID.
  • Ålderskravet är minst 18 år.
  • Din årliga inkomst behöver vara minst 140 000 kr, vilket kan vara antingen deklarerad inkomst hos Skatteverket eller din aktuella inkomst.
  • Vi accepterar högst 2 betalningsanmärkningar det senaste året.

Vi finns här för dig!

Har du frågor om privatlån eller kanske en aktiv ansökan? Vi hjälper dig!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist