Personer på solsemester efter att ha jämfört och hittat ett lån med låg ränta via Toborrow

Fördelar med att jämföra privatlån

Varför gör en jämförelse gör så stor skillnad

Att jämföra olika låneerbjudanden innan du tackar ja kan göra så du ger dig själv en billigare månadskostnad. Vem vill betala mer än vad man egentligen behöver? I dagens samhälle jämför vi allt från hur mycket en och samma eltandborste kostar på olika butiker till att jämföra bolån. Varför då inte jämföra privatlån innan du tackar ja till ett erbjudande?

Vi förmedlar din ansökan - du kan spara tusenlappar

Med lån är det dock inte lika enkelt som vid köp av en eltandborste. Den ränta du erbjuds och andra villkor bestäms i regel individuellt utifrån den sökandes ekonomiska förutsättningar. Därför måste en ansökan alltid göras, och en kreditupplysning tas, för att man ska få ett låneerbjudande.

För den som vill jämföra olika erbjudanden blir det då många kreditupplysningar som måste hämtas, vilket inte är bra för kreditvärdigheten. Då kan en låneförmedlare istället användas - på Toborrows plattform har vi samlat flertalet banker och kreditgivare just på grund av detta. Vi vill med en ansökan kunna erbjuda dig flera olika låneerbjudanden. 

 

Tips som kan påverka din ränta

Ange en medsökande i lånet

Sök inte hos för många förmedlare och långivare samtidigt

Ansök inte om ett högre belopp än vad du behöver

Läs mer om hur du kan boosta din låneansökan här

När du jämför lån kan det till exempel vara bra att fundera över lånebeloppet, hur räntan ser ut samt vilka avgifter som tillkommer på lånet.

 

Det finns flera fördelar med att jämföra lån.

·        Du får reda på betydligt mer om de olika lånen och långivarna än om du hade sökt hos en enskild.

·        Du kan se vad som egentligen är ett bra erbjudande för just dig och din ekonomiska situation. Ett lån som först verkar bra kanske inte är så bra i slutändan.

·        Kanske är det i den aktuella situationen bättre att ta ett lån med en lite högre ränta, men som helt saknar fasta avgifter än ett lån med många avgifter och en låg ränta?

Det är sådana saker du som låntagare kan få reda på genom att jämföra lånen. När du jämför olika lån kan du också hitta de allra lägsta räntorna och de lån som ger dig som låntagare bäst villkor. Vi hjälper dig att hitta bästa privatlånet helt enkelt!

Publicerat den
May 26, 2022

Relaterade artiklar