Trustpilot four stars
Företagare läser en bok som han fick tips om på Toborrows blogg
Företagsekonomi

Fem böcker att läsa under sommaren för att boosta ditt företag efter semestern

Sammanfattning

Sommaren är en perfekt tid för att koppla av och ladda upp inför höstens utmaningar och möjligheter. För företagare kan detta också vara ett tillfälle att samla inspiration och kunskap. Här är fem böcker som ger värdefulla insikter och praktiska tips för att driva ditt företag efter semestern.

1. Häng med i utvecklingen

AI för mindre företag: så skapar du kundnytta, effektivitet och lönsamhet av Holger Wästlund

Denna bok handlar om hur du, som är företagare eller på väg att bli företagare, använder dig av AI, speciellt ChatGPT. Häng med i den snabba utvecklingen och kom före dina konkurrenter.

2. Praktiska råd och berättelser

Mind Your Own Business av Gustaf Oscarson

I Mind Your Own Business ger Sveriges 50 främsta entreprenörer, inspiratörer och ledare sina viktigaste framgångstips inom respektive expertisområde. Vad sägs om Bert Karlsson, Alexandra Charles, Kjell A Nordström, Kajsa Bergqvist, Laila Bagge, BlondinBella, samtliga drakar från Draknästet och många fler.

3. Affärsmodeller

Utveckla ditt företag på nya sätt av Alexander Osterwalder och Yves Pigneur

Den svenska utgåvan av den internationella bästsäljaren "Business Model Generation" ger dig verktygen att utveckla och innovera ditt företags affärsmodell. Genom att använda visuell och praktisk metodik kan du identifiera nya möjligheter och skapa en mer hållbar och lönsam verksamhet.

4. Hållbar framgång

Hur man skapar framgång genom engagemang av Magnus Helgesson

Magnus Helgesson, grundaren av den framgångsrika restaurangkedjan Harrys, delar med sig av sina erfarenheter och insikter om hur man bygger framgångsrika företag. Boken betonar vikten av engagemang och passion, både hos ledare och medarbetare, för att skapa en långsiktig och hållbar framgång.

5. Guide till entreprenörskap

Handbok i entreprenörskap av Per Davidsson och Johan Wiklund

Denna bok är en omfattande guide till entreprenörskap och riktar sig till både nya och erfarna företagare. Författarna, som är framstående forskare inom området, ger en djupgående inblick i vad som krävs för att starta och driva ett framgångsrikt företag. Genom konkreta exempel och praktiska råd får du en solid grund att stå på.

Att ta sig tid att läsa och reflektera över dessa böcker under sommaren kan ge dig den inspiration och de verktyg du behöver för att ta ditt företag till nästa nivå. Så luta dig tillbaka i solstolen, njut av sommaren och låt dessa svenska böcker guida dig mot en ännu mer framgångsrik höst!

För fler tips och råd om hur du kan förbättra ditt företagande, besök Toborrows blogg och följ oss på sociala medier.

Glad sommar och trevlig läsning!

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-06-19 10:07
Publicerad:
2024-06-19 13:28
Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation. Via Toborrow kan du ansöka om lån upp till 20 miljoner kronor.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Har du frågor om vår tjänst?

Våra kreditspecialister finns här för dina frågor och funderingar.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist