Trustpilot four stars
Par som precis ansökt om ett båtlån för att sätta guldkant på tillvaron

Detta kan du använda ditt privatlån till

Vi får ofta höra och läsa att det inte är bra att låna pengar, oavsett vad man behöver köpa eller göra med lånet. Men ibland kan ett privatlån vara ett bättre alternativ än att ta av dina sparpengar, som du kanske behöver ha som buffert eller har planerat att använda till något annat. 

 

De tre vanligaste syftena till att ansöka om privatlån

Renovering lägenhet eller hus

En uppfräschning av huset eller lägenheten kan inte bara höja livskvaliteten, utan även värdet på bostaden. Oavsett om det dyker upp en fantastisk idé om att bygga pool eller om bostaden kanske behöver renoveras av andra skäl, vill de flesta göra sin renovering så snart som möjligt. Därför väljer många att ansöka om ett privatlån till renovering och sedan betala i efterhand.

Om det går att höja ditt bolån är det en bra lösning. Men du får bara låna upp till en viss procent av bostadens värde - så den möjligheten finns men passar inte alla. Om du är för högt belånad på bostaden kan ett privatlån vara ett alternativ. 

 

Köpa båt, mc eller bil

En bil, båt eller motorcykel tillför ofta ett värde i vardagen, både som transportmedel och som nöje. Har man hittat det rätta fordonet är det ofta svårt att vänta och spara ihop hela summan.

Den som tar ett billån måste vara beredd att betala en relativt stor del av bilen kontant. Det är också vanligt att långivaren ställer som krav att bilen måste köpas hos en auktoriserad återförsäljare.

Om du inte har pengar till kontantinsatsen har du, via Toborrows långivare, möjlighet att låna hela summan, utan att lämna någon säkerhet.

 

Samla lån - sänka dina kostnader

Har du flera mindre lån, kanske hos flera långivare, kan det löna sig att ta ett enda privatlån på en större summa och betala av skulderna med. Det du behöver titta på är inte bara hur hög räntan är, utan även vilka avgifter du betalar för de olika lånen. Tänk också på att inte titta bara på månadskostnaden utan även hur lång tid du ska betala tillbaka på och hur hög totalkostnaden då blir.

Toborrows Privatlån är anpassat efter dina behov och du bestämmer själv hur du vill använda pengarna. Du kan låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet och väljer en återbetalningstid som passar dig, upp till 15 år.

• Låna upp till 600 000 kr

• Ansökan är kostnadsfri och ej bindande

• Jämför låneerbjudanden från flertalet långivare med en ansökan

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-05-15 10:16
Publicerad:
2024-05-15 11:56
Vad är ett privatlån?

Ett privatlån, även kallat blancolån, innebär att du lånar en summa pengar som du kan använda till vad du vill. Det är till skillnad från ett bolån som är knutet till ett visst objekt.

Varför ska jag använda en jämförelsetjänst innan jag lånar?

Att använda en jämförelsetjänst som Toborrow innan du lånar ger dig möjlighet att effektivt jämföra lån från olika banker och långivare. Vi gör en kreditupplysning på dig som vi i vår tur delar med våra anslutna samarbetspartners. Det ger dig möjligheten att jämföra låneerbjudanden genom endast en kreditupplysning.

Vilka krav behöver jag uppfylla för att få låna via Toborrow?

För oss är det viktigt att bedriva ansvarsfull kreditgivning. Vi strävar efter att underlätta för dig att fatta välinformerade beslut och undvika att låna mer än vad din ekonomi klarar av. Därför har vi vissa grundkrav för att kunna ansöka hos oss:

  • Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha tillgång till BankID.
  • Ålderskravet är minst 18 år.
  • Din årliga inkomst behöver vara minst 140 000 kr, vilket kan vara antingen deklarerad inkomst hos Skatteverket eller din aktuella inkomst.
  • Vi accepterar högst 2 betalningsanmärkningar det senaste året.

Prata med oss om privatlån!

Vi finns här för att hjälpa dig.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist