Motorbåt som köpts med hjälp av ett privatlån via Toborrow

Detta kan du använda ditt privatlån till

Vi får ofta höra och läsa att det inte är bra att låna pengar, oavsett vad man behöver köpa eller göra med lånet. Men ibland kan ett privatlån vara ett bättre alternativ än att ta av dina sparpengar, som du kanske behöver ha som buffert eller har planerat att använda till något annat. 

 

De tre vanligaste syftena till att ansöka om privatlån

Renovering lägenhet eller hus

En uppfräschning av huset eller lägenheten kan inte bara höja livskvaliteten, utan även värdet på bostaden. Oavsett om det dyker upp en fantastisk idé om att bygga pool eller om bostaden kanske behöver renoveras av andra skäl, vill de flesta göra sin renovering så snart som möjligt. Därför väljer många att ansöka om ett privatlån till renovering och sedan betala i efterhand.

Om det går att höja ditt bolån är det en bra lösning. Men du får bara låna upp till en viss procent av bostadens värde - så den möjligheten finns men passar inte alla. Om du är för högt belånad på bostaden kan ett privatlån vara ett alternativ. 

 

Köpa båt, mc eller bil

En bil, båt eller motorcykel tillför ofta ett värde i vardagen, både som transportmedel och som nöje. Har man hittat det rätta fordonet är det ofta svårt att vänta och spara ihop hela summan.

Den som tar ett billån måste vara beredd att betala en relativt stor del av bilen kontant. Det är också vanligt att långivaren ställer som krav att bilen måste köpas hos en auktoriserad återförsäljare.

Om du inte har pengar till kontantinsatsen har du, via Toborrows långivare, möjlighet att låna hela summan, utan att lämna någon säkerhet.

 

Samla smålån - sänka dina kostnader

Har du flera mindre lån, kanske hos flera långivare, kan det löna sig att ta ett enda privatlån på en större summa och betala av skulderna med. Det du behöver titta på är inte bara hur hög räntan är, utan även vilka avgifter du betalar för de olika lånen. Tänk också på att inte titta bara på månadskostnaden utan även hur lång tid du ska betala tillbaka på och hur hög totalkostnaden då blir.

Toborrows Privatlån är anpassat efter dina behov och du bestämmer själv hur du vill använda pengarna. Du kan låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet och väljer en återbetalningstid som passar dig, upp till 15 år.

• Låna upp till 600 000 utan säkerhet

• Ansökan är kostnadsfri och ej bindande

• Jämför låneerbjudanden från flertalet långivare med en ansökan

Publicerat den
June 22, 2022

Relaterade artiklar