Trustpilot four stars
Trustpilot four stars
Kvinna sitter med inre lugn efter att ha samlat sina smålån och krediter via Toborrow

Bli skuldfri snabbare - fördelarna med att samla dina lån

Vem som helst kan hamna i en situation där man samlat på sig flera smålån och krediter utspridda bland olika banker och andra långivare. Det kan vara allt från kreditkortsskulder och snabblån till avbetalningar på elektronik eller kanske möbler. Fler lån med lika många fakturor kan leda till en obalanserad ekonomi med höga månadskostnader och oroliga nätter. Men det finns en lösning som kan göra din ekonomi mer överskådlig och effektiv - att samla dina lån.

Att samla dina lån innebär att du tar ett enda större lån för att betala av alla dina mindre lån och krediter. Det kan verka som en stor process, men det kan faktiskt ha flera fördelar som kan förbättra din ekonomiska situation.

Lägre månadskostnader

En av de främsta fördelarna med att samla dina lån är möjligheten att sänka dina månadskostnader. Genom att få en bättre ränta på det samlade lånet kan du minska dina månatliga återbetalningar. Det innebär att du har mer pengar över varje månad som du kan använda till andra viktiga utgifter eller spara för framtiden.

Bättre överblick

När du har flera lån och krediter spridda över olika långivare kan det vara svårt att hålla reda på dina skulder. Genom att samla dem till ett enda lån får du en tydligare överblick över din ekonomi. Du behöver bara hålla koll på en räntesats, en månatlig betalning och ett förfallodatum. Detta kan göra det enklare att planera din budget och undvika missade betalningar.

Bättre ränta

När du har flera smålån och krediter är det möjligt att du betalar höga räntor på varje enskilt lån. Genom att samla dina lån kan du förhandla om en bättre ränta på det nya lånet, särskilt om din ekonomiska situation har förbättrats sedan du tog dina ursprungliga lån. En lägre ränta kan spara dig mycket pengar över tid.

Hur du kan samla dina lån


Nu när du förstår fördelarna med att samla dina lån är nästa steg att veta hur du faktiskt kan göra det.

1. Samla information om dina befintliga lån

Börja med att lista alla dina befintliga lån och krediter, inklusive långivare, räntor, och månatliga betalningar.

2. Sök efter en lämplig långivare

Jämför olika samlingslån för att få låneförslag för ett nytt större lån. Jämför räntor och villkor för att hitta det bästa erbjudandet.

3. Ansök om det nya samlingslånet

När du har valt en lämplig långivare, ansök om det nya lånet. Om din kreditvärdighet är bättre nu än när du tog dina ursprungliga lån, har du större chans att få en bättre ränta.

4. Betala av dina befintliga lån

När du har fått det nya samlingslånet, använd det för att betala av dina befintliga lån och krediter.

5. Håll koll på din nya lånesituation

Efter att du har samlat dina lån, fortsätt att övervaka din ekonomi och se till att du håller dig på rätt väg.

Att samla dina lån kan vara ett effektivt sätt att förbättra din ekonomi och minska dina månadskostnader. Om du är i en situation där du har flera smålån och krediter, överväg att slå ihop dem till ett enda lån med bättre ränta och villkor. Det kan ge dig en sundare ekonomi och en tryggare ekonomisk framtid.

Skriven av
Senast uppdaterad:
2023-11-10 7:00
Publicerad:
2024-04-10 14:33

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist