Trustpilot four stars
Kvinna testar ett nytt bokföringsprogram till sitt företag
Företagsekonomi

Bästa bokföringsprogrammen för ditt företag

Sammanfattning

Att välja rätt bokföringsprogram är avgörande för att säkerställa att ditt företags ekonomi hanteras effektivt och korrekt.  Oavsett om du driver ett litet företag eller en större verksamhet, kan rätt bokföringsprogram göra en stor skillnad i hur smidigt din ekonomihantering löper. Här går vi igenom både fördelar och nackdelar på fyra populära bokföringsprogram.

Fyra bokföringsprogram för ditt företag

Visma

Fördelar

Användarvänlighet: Visma erbjuder ett intuitivt gränssnitt som är lätt att navigera, vilket gör det idealiskt för både nybörjare och erfarna användare.

Integrationer: Programmet kan integreras med en mängd olika tredjepartstjänster, vilket underlättar automatiseringen av många affärsprocesser.

Support: Visma har en omfattande kundsupport och ett stort nätverk av utbildningsresurser.

Nackdelar

Pris: Vismas omfattande funktioner och tjänster kan vara dyrare än andra alternativ, vilket kan vara en avskräckande faktor för småföretagare med begränsad budget.

Komplexitet: För riktigt små företag kan vissa av Vismas avancerade funktioner vara överflödiga.

Fortnox

Fördelar

Modulbaserat system: Fortnox erbjuder ett flexibelt modulbaserat system där du kan välja och betala för endast de funktioner du behöver.

Molnbaserat: Eftersom det är helt molnbaserat, kan du enkelt komma åt dina data var som helst och när som helst.

Integrationer: Det finns omfattande integrationsmöjligheter med andra affärssystem och banker, vilket sparar tid och minskar manuellt arbete.

Nackdelar

Inlärningskurva: Även om systemet är kraftfullt kan det ta lite tid att vänja sig vid alla funktioner och möjligheter.

Kundsupport: Vissa användare har rapporterat att kundsupporten kan vara långsam ibland.

Björn Lundén

Fördelar

Kunnighet: Björn Lundén är känt för sitt omfattande utbud av bokförings- och skatteinformation, vilket gör programmet till en utmärkt resurs för att hålla sig uppdaterad med regelverk och bästa praxis.

Flexibilitet: Programmet erbjuder både molnbaserade och lokala lösningar, vilket ger företagare friheten att välja vad som passar bäst.

Utbildning: De erbjuder omfattande utbildningsmaterial och kurser, vilket kan vara en stor hjälp för företagare som vill förbättra sina bokföringskunskaper.

Nackdelar

Gränssnitt: Vissa användare tycker att gränssnittet är lite föråldrat och kan vara svårt att navigera för nya användare.

Pris: Priset kan vara högt för vissa småföretagare, särskilt om de behöver flera av de tillgängliga tjänsterna.

Bokio

Fördelar

Pris: Bokio är gratis att använda, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för småföretagare och nystartade företag med begränsad budget.

Användarvänlighet: Gränssnittet är enkelt och intuitivt, vilket gör det lätt att komma igång även för dem som inte är vana vid bokföringsprogram.

Automatisering: Bokio erbjuder flera automatiseringsfunktioner som gör bokföringen snabbare och enklare.

Nackdelar

Begränsningar: Eftersom det är gratis, kan vissa avancerade funktioner saknas jämfört med betalprogram.

Support: Supporten kan vara begränsad jämfört med de större, betalda programmen.

Välj rätt bokföringsprogram

Att välja rätt bokföringsprogram är avgörande för att säkerställa att ditt företags ekonomi hanteras effektivt och korrekt. Visma och Fortnox erbjuder kraftfulla, flexibla lösningar för växande företag, medan Björn Lundén ger en stark grund för dem som behöver djupgående information och utbildning. Bokio är ett utmärkt val för småföretagare som vill ha en kostnadseffektiv lösning med grundläggande funktioner.

Vilket program som passar bäst beror på ditt företags specifika behov och budget. Vi rekommenderar att du testar de olika alternativen för att se vilket som fungerar bäst för dig och din verksamhet.

Lycka till med din bokföring och tveka inte att kontakta oss på Toborrow om du behöver hjälp med finansiering eller andra frågor om vilken finansieringslösning som passar ditt företag.

5 tips på hur du har kontroll över bokföringen

 • Håll kvitton och fakturor organiserade:

  Spara alla kvitton och fakturor i en ordnad struktur, antingen digitalt eller i pappersform. Se till att de är märkta och lätt tillgängliga vid behov.
 • Använd bokföringsprogram:

  Investera i ett pålitligt bokföringsprogram som kan automatisera och förenkla bokföringsprocessen. Det hjälper till att hålla reda på inkomster, utgifter och genererar rapporter.
 • Gör regelbundna avstämningar:

  Stäm av dina konton regelbundet, minst en gång i månaden, för att säkerställa att allting stämmer och att inga transaktioner har missats eller felaktigt bokförts.
 • Separera privata och affärsrelaterade transaktioner:

  Ha separata bankkonton för företaget och personliga utgifter. Detta underlättar bokföringen och minskar risken för misstag.
 • Sök professionell hjälp vid behov:

  Om bokföringen känns överväldigande, överväg att anlita en professionell bokförare eller revisor. De kan ge råd och säkerställa att allt görs enligt gällande lagar och regler.
Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-07-02 15:51
Publicerad:
2024-07-02 15:51
Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Varför ska jag jämföra lån från flera långivare?

Långivarnas villkor, såsom ränta och amorteringstid, skiljer sig åt mellan olika aktörer och sätts alltid individuellt. Likaså skiljer sig långivarna åt i deras krav på dig som låntagare och hur de bedömer din kreditvärdighet, vilket påverkar om du blir beviljad ett lån eller inte.

På Toborrow samarbetar vi med ett flertal banker och långivare och  gör det därför enklare för dig som låntagare att hitta rätt lån för just ditt företag.

Vad är det som påverkar vilken ränta jag får?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån lånebelopp, din återbetalningsförmåga och dina eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta.

Vi hjälper dig till rätt finansiering till ditt företag!

Våra kreditspecialister finns här för dig så du hittar den finansieringslösningen som passar din verksamhet bäst.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist