Man fick företagslån via Toborrow genom att tänka på dessa fyra saker

4 saker att tänka på när du ansöker om företagslån

Alla företag kan behöva hjälp med finansiering. Syftet kan vara inköp av nya maskiner, större lagerlokaler eller kanske anställa fler kollegor. Men det kan också vara så att det behövs ett extra tillskott av kapital för att förbättra likviditeten tillfälligt. Vi har listat några saker som är bra att tänka på vid en ansökan om företagslån. 

Låna inte mer än vad företaget behöver

Att låna till ett företag handlar sällan om att unna sig något utöver vanliga – som många gör när de lånar privat till sig själva. Fokus bör alltid vara att lånet ska kunna användas som hävstång så att företaget kan växa och bli mer lönsamt. Eller så kan du låna för att lösa ett akut problem.

Villkor som passar syftet med lånet

När du ansöker om ett företagslån är det viktigt att se över de villkor du erbjuds på lånet. Passar det syftet för lånet, vad blir den totala kostnaden? Har du några frågor angående det erbjudanden du fått från någon av våra partners finns vi här för att hjälpa dig.

Lämna extra säkerheter

Genom att lämna extra säkerheter och inte bara exempelvis personlig borgen eller pant i fastighet. Den säkerheten kan förbättra dina chanser till ett beviljat lån och kanske även påverka den räntan långivaren erbjuder dig.


Jämför företagslån med Toborrow

När du ansöker om företagslån på Toborrows plattform förmedlas den till flertalet långivare. Långivarna får sedan ta ställning till om de kan erbjuda dig finansiering och till vilka villkor. Se alltid över vilken totalkostnaden blir för lånet innan du accepterar det.

Varför det är till din fördel att jämföra lån innan du bestämmer dig:

  • Låneförslag från många olika långivare på en gång
  • Möjligheten till lägre räntor och kostnader
  • Enklare process för att hitta rätt lån
  • Det är gratis för dig som kund att starta en jämförelse
  • Du undviker tröga processer och fysiska möten
  • Snabbare utbetalningar
  • Endast en kreditupplysning hos UC 

 

Det finns olika typer av företagslån som passar olika företag och tillfällen.

Publicerat den
June 24, 2022

Relaterade artiklar