Trustpilot four stars
Trustpilot four stars
Två affärskvinnor diskuterar finansieringslöningen EU-lån efter att ha läst Toborrows blogg

Vad innebär företagslån med EU-stöd och varför är det fördelaktigt?

Sammanfattning

I takt med att Europa fortsätter att utvecklas ekonomiskt och strävar efter att främja tillväxt och innovation bland företag, har Europeiska unionen (EU) etablerat olika stödprogram för att stödja företagande och ekonomiskt välbefinnande. Ett sådant stöd kommer i form av företagslån med EU-stöd, som syftar till att tillhandahålla finansiellt stöd till företag för att främja deras tillväxt, konkurrenskraft och hållbarhet.

EU-lån - fördelaktigt för företag

För det första är företagslån med EU-stöd speciellt utformade för att vara mer tillgängliga och förmånliga för företag jämfört med traditionella lån från kommersiella banker. Genom att samarbeta med EU-finansieringsprogram kan långivare på vår plattform erbjuda förmånliga räntor, längre återbetalningstider och flexibla villkor för att möta de specifika behoven hos små och medelstora företag samt startups. Detta minskar den finansiella bördan för företagen och ger dem utrymme att investera i tillväxt och innovation.

För det andra fokuserar företagslån med EU-stöd ofta på att främja hållbarhet och socialt ansvarstagande. EU har en tydlig agenda för att främja en mer hållbar och inkluderande ekonomi, och företagslån med EU-stöd kan kopplas till projekt och initiativ som främjar miljövänliga teknologier, socialt entreprenörskap och jämställdhet på arbetsplatsen. Detta inte bara gynnar företagen genom att öka deras konkurrenskraft på marknaden utan bidrar också till att uppfylla EU:s övergripande mål för hållbar utveckling.

För det tredje erbjuder företagslån med EU-stöd ofta teknisk och administrativ support till företag för att underlätta deras tillgång till finansiering och förbättra deras förmåga att hantera och utnyttja finansieringen på ett effektivt sätt. Detta kan inkludera rådgivning om affärsutveckling, tillgång till nätverk och partnerskap samt hjälp med att upprätta affärsplaner och budgetar som ökar företagens långsiktiga hållbarhet och tillväxt.

EU-stöd bidra till att öka den ekonomiska stabiliteten och tillväxten

Slutligen kan företagslån med EU-stöd bidra till att öka den ekonomiska stabiliteten och tillväxten i regioner och sektorer som annars kan ha svårt att få tillgång till tillräcklig finansiering. Genom att stödja diversifiering av ekonomier och främja innovation och konkurrenskraft kan dessa lån spela en avgörande roll för att främja en balanserad och hållbar ekonomisk tillväxt över hela EU.

Sammanfattningsvis innebär företagslån med EU-stöd en viktig möjlighet för företag att få tillgång till förmånlig finansiering som främjar tillväxt, innovation och hållbarhet. Genom att dra nytta av detta stöd kan företag inte bara stärka sin position på marknaden utan också bidra till att uppfylla EU:s övergripande mål för ekonomisk utveckling och socialt ansvarstagande.

Hur ansöker jag om ett EIF-lån?

För att ansöka om ett lån med EIF-garanti skickar du precis som vanligt in en ansökan via låneformuläret på toborrow.com. Vid ansökan om ett EIF-lån görs en kreditprövning precis som vanligt, vilket innebär att ditt företag måste kunna visa framtidspotential och vara kreditvärdigt. Efter att ha skickat en låneansökan har du svar från våra långivare inom 24 timmar.

Efter att din låneansökan publiceras för långivarna får de chansen att lägga ett bud på din låneansökan. När du sedan väljer mellan dina erbjudanden framgår det med en märkning vilket låneerbjudande som omfattas av EIF-garanti. Det är dock viktigt att poängtera att inte alla våra långivare erbjuder EIF-garanti på sina lån. Även långivare som inte erbjuder EIF-lån kan välja att ge dig erbjudanden, för dessa gäller vanliga krav på borgensåtaganden och ingen ränterabatt ges.

Grundkrav för att kunna ansöka om EIF-lån:
  • Aktiebolag
  • Max 500 000 kr i lånebelopp
  • Löptid 24-60 månader
  • Max 9 heltidsanställda
  • Max 20 mkr i omsättning
  • Max 20 mkr i totala tillgångar
  • Minst ett fastställt och registrerat bokslut

Om du är ett företag som söker finansiering för att växa och utvecklas, kan företagslån med EU-stöd vara den rätta vägen för dig. Kontakta oss på Toborrow för att lära dig mer om våra erbjudanden och hur vi kan stödja din företagsresa mot framgång.

Skriven av
Senast uppdaterad:
2024-02-27 6:00
Publicerad:
2024-04-10 14:33

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist