Trustpilot four stars
Trustpilot four stars
Företagare packar ordrar under Black Friday

Maximera ditt företags Black Friday-succé

Börja planera för din bästa Black Friday någonsin och ta din verksamhet till nästa nivå. Läs om våra strategier och förberedelser som kan hjälpa ditt företag att dra nytta av den ökade efterfrågan under denna shoppinghögtid med ökade extrapriser.

Våra bästa Black Friday-tips för företag

Att förbereda ditt företag för Black Friday kan vara en avgörande strategi för detaljhandelsföretag och många andra företag som erbjuder produkter eller tjänster. Här är några steg som ditt företag kan ta för att förbereda sig för denna viktiga shoppinghögtid.

Planera i förväg

Börja förberedelserna i god tid före Black Friday. Det inkluderar att fastställa mål, budgetar och strategier för marknadsföring och försäljning. I vilka kanaler finns min målgrupp och i vilka kanaler genomförs det flest köp.

Förrådshantering

Se till att du har tillräckligt i lagret för att möta den ökade efterfrågan under Black Friday. Förrådshantering är avgörande för att undvika att bli slutsåld och säkerställa att du kan uppfylla kunders beställningar.

Prissättning och erbjudanden

Planera dina prissättningsstrategier och erbjudanden för Black Friday. Många kunder förväntar sig att få stora rabatter, så överväg att erbjuda lockande priser och specialerbjudanden. Nischa dina erbjudanden och nå en köpstarkare målgrupp då ditt riktade erbjudande kan nå den grupp som är mer köpstark och närmare köp än att bara vara intresserad.

Marknadsföring och reklam

Skapa en marknadsföringsplan för Black Friday som inkluderar onlineannonsering, sociala medier, e-postkampanjer och andra reklamkanaler för att nå ut till dina kunder. Använd kreativ marknadsföring för att bygga upp spänning och förväntan inför Black Friday. Hur kan du sticka ut från konkurrenterna och kanske har du produkter som inte konkurrenten  har som du kan trycka extra på. Du kanske kan skapa ett event, digitalt, för att bjuda in dina kunder till en timmer genomgång av en ny produkt eller nedsatta priser, kunderna får sen i slutet en rabattkod som personen kan använda under en längre tid och inte bara under Black Friday.

Webbplatsförberedelse

Se till att din webbplats är redo för ökad trafik och att den är användarvänlig. Optimering för mobila enheter är särskilt viktig eftersom många kunder handlar via sina mobiler. Kanske kan du ändra lite bilder som passar in med kampanjen du kör under Black Friday.

Kundsupport och bemanning

Förbered din kundtjänst och butiksbemanning för att hantera den ökade efterfrågan och frågor från kunder. Snabb och professionell kundservice är viktig under högtider och att alla är medvetna om vilka extrapriser som är speciella under Black Friday kan vara bra då det kan komma mycket frågor om just  de produkterna eller tjänsterna.

Betalningslösningar

Kontrollera att dina betalningslösningar är snabba och säkra. Kunder förväntar sig smidiga betalningsprocesser och säker hantering av sina transaktioner och kan vara avgörande i slutet av kundresan för att ett köp ska genomföras.

Logistik och frakt

Om du säljer produkter online, se till att din logistik och fraktkapacitet är redo för den ökade efterfrågan. Leveranstider är en viktig faktor för kundernas beslut och även för ett positivt omdöme och känsla efter köp. Skriv inte två dagars leverans om du vet att det kommer ta längre tid under en rabattjakt så som Black Friday.

Har du växt ur ditt lager? Företagslån kan vara en viktig faktor till ett företags tillväxt. Då lånet i din verksamhet är en stor investering är det alltid bra att jämföra olika företagslån innan du bestämmer dig så att du hittar ett lån som passar just ditt företag. Vi har rätt lagerfinansiering för dig! Läs mer om våra olika finansieringslösningar här.

Uppföljning och utvärdering

Efter Black Friday, utvärdera resultatet och analysera vad som fungerade och vad som kan förbättras. Använd denna information för att planera för framtida högtider och kampanjer.

Att förbereda sig ordentligt för Black Friday kan hjälpa ditt företag att dra nytta av den ökade efterfrågan och öka försäljningen. Det är viktigt att vara välorganiserad och att leverera en positiv shoppingupplevelse för dina kunder. Lycka till vi hejjar på dig!

Skriven av
Senast uppdaterad:
2023-10-30 13:25
Publicerad:
2024-04-10 14:33

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist