Trustpilot four stars
Outdoor Buddies växte sitt företag med hjälp av företagslån från Toborrow.

Intervju med låntagaren Outdoor Buddies - ”Hade vi tagit in riskkapital hade vi inte funnits kvar”

Sammanfattning

I veckan kan ni ta del av en intervju med en tidigare låntagare, Outdoor Buddies, i Omni. Läs mer om hur idén om uthyrning av skid - och friluftskläder kom till och hur finansieringen gav företaget en knuff i rätt riktning.

Det var i kön till skidliften i Åre för tio år sedan idén kläcktes. Varför kan man hyra skidor och övrig utrustning – men inte skid- och friluftskläder? Grunden till företaget Outdoor Buddies var född. Men i början gick det trögt. Emelie och hennes make Magnus trodde på sin vision men investerare och andra företag ifrågasatte deras idé – och flera undrade om konceptet ens var på riktigt.

Det var på Åre Business Forum 2015 som Emelie för första gången kom i kontakt med Toborrow, en jämförelsetjänst för företags- och privatlån. Det var då hon ansökte om sitt första lån för att expandera företaget. Det första av sammanlagt tre företagslån som togs genom Toborrow för att driva och utveckla företaget.

– I början jagade vi riskkapital men hade svårt att hitta någon som var intresserad, det var då vi fick kontakt med Toborrow. Vilket var ett perfekt val för oss i början när vi ville komma i gång och expandera snabbt, säger Emelie.

Toborrow erbjuder en jämförelsetjänst för företags- och privatlån. Genom att samla flera banker och långivare på en plattform ger Toborrow företagare möjligheten att enkelt ansöka om och välja bland flera låneerbjudanden genom en ansökan. Det gör det betydligt enklare att utvärdera och jämföra räntor och avgifter från olika långivare.

Efter samarbetet med Toborrow går företaget i dag bra. Emelie och Magnus jobbar i sin butik i Åre och erbjuder både uthyrning och försäljning av produkter, och äger själva hundra procent av sitt bolag – och är nöjda med sitt val.

– Hade vi tagit in riskkapital tror jag inte att vi funnits kvar i dag. För det tog mycket längre tid än vad vi hade trott att växa. Det ser man på andra aktörer som har försökt göra samma resa och gått i konkurs. De har tagit in pengar och sen växer de inte snabbt nog," säger Emelie.

Stort tack Emelie att du delar med dig och hoppas företaget fortsätter att växa.

Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-05-15 11:18
Publicerad:
2024-05-15 11:56
Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Har du frågor om finansiering till ditt företag?

Vi hjälper dig hitta rätt finansieringslösning till ditt företag.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist