Man som har sänkt sitt företags kostnader genom att samla sina företagslån online på Toborrow

Så kan du sänka ditt företags kostnader

Under pandemin blev du kanske expert på att sänka dina kostnader? Eller så var du en av the lucky few som faktiskt lyckades växa under de tuffa förhållandena. I det här inlägget får du 5 tips på hur du kan sänka dina kostnader i företaget - och privat!

Se över dina fasta kostnader

Det som ofta är mest effektivt är att se över sina fasta kostnader. Här listar vi några som du kan fokusera på. Men du och din verksamhet har säkert andra som är specifika för just ditt företag. 

 

-       Lokalhyra

Kan du förhandla med din hyresvärd eller t o m hitta en annan lokal med lägre hyra? 

-       Mobilabonnemang

Det här är en djungel. Kampanjer och erbjudanden flödar och ibland kan det vara värt att byta operatör. Du kanske inte ska låsa in dig och dina anställda i dyra avbetalningar av nya telefoner utan istället köpa loss mobilerna direkt från tillverkaren eller köpa bättre begagnat? 

-       Internetleverantör

Du kanske kan gå ned i hastighet och på så sätt få ned kostnaden eller byta leverantör? 

Dags att byta leverantörer?

Att hitta en leverantör eller återförsäljare som fungerar kan vara svårt. Är man ny och grön inom branschen kan det vara svårt att hitta rätt “fit”. Därför kan tjänster som Förhandlat vara bra. Där får man hjälp med avtal och leverantörer. 

Hitta kostnadsfria alternativ

Ibland sitter man med dyra program, tjänster eller mjukvaror som kanske inte verkar så kostsamma, men lägger man ihop alla så blir det en stor slant. 

Det finns ofta gratisversioner eller andra lösningar som är billigare. De kanske inte är precis lika bra, men gör ändå jobbet. Foto- och filmredigeringsprogram och molntjänster är exempel på sådana.

Anpassa ditt varulager

Istället för att köpa in exakt den volym som du behöver kan du kolla om du kan få bättre pris vid en större beställning. Då kan du få ned kostnaden per produkt, men ändå hålla samma pris ut mot kund. 

En annan lösning kan vara att minska på varulagret. Erbjud förre produkter/tjänster och gör det riktigt bra. Då slipper du sitta på stora lager och kanske t o m kan flytta till en mindre lokal? 

Krediter

Ta kontakt med din bank eller långivare och se om du kan förhandla om betalningsvillkoren. Det finns allt som oftast något att göra, så länge man hör av sig, betalar i tid och ser till att följa villkoren. Det kan också löna sig att lägga till en borgensman för ditt lån, kanske din bolagspartner? 

Qred hjälper dig snabbt, tryggt och enkelt

Vi på Qred är hjälper dig inom en timme från att du har ansökt. Du kan sedan få dina pengar utbetalda samma dag. Våra duktiga företagsrådgivare kan hjälpa dig med en skräddarsydd lösning för just dig och ditt företag. 

 

Läs mer på Qred.

Lycka till med företagandet! 

Publicerat den
October 19, 2022

Relaterade artiklar