Trustpilot four stars
Företag förbereder sig inför sommarens ökade beställningar efter att ha använt Toborrows tips från bloggen
Företagsekonomi

Så kan ditt företag öka intäkterna under sommaren

Sommaren närmar sig och för många företag innebär detta både möjligheter och utmaningar. Med rätt strategier kan ditt företag inte bara överleva utan blomstra under sommarmånaderna. Här är några effektiva sätt att öka intäkterna och förbereda dig för en framgångsrik sommar.

Planera och förbered i god tid

Att förbereda sig inför sommaren är inte för sent. Skapa en detaljerad affärsplan som tar hänsyn till säsongens specifika behov och möjligheter.

 • Analys av tidigare somrar: Gå igenom tidigare somrars försäljningsdata för att identifiera trender och mönster. Vad fungerade bra? Vad kan förbättras?
 • Marknadsundersökning: Förstå din målgrupps behov och beteenden under sommaren. Detta kan hjälpa dig att anpassa dina produkter och tjänster.

Marknadsföring som sätter avtryck

Sommaren är en tid då många människor är på semester och spenderar mer tid utomhus och på sociala medier. Utnyttja detta genom riktade marknadsföringskampanjer.

 • Säsongsbetonade erbjudanden: Skapa specialerbjudanden och kampanjer som är relevanta för sommaren, till exempel rabatter på sommarprodukter eller tjänster.
 • Sociala medier: Använd sociala medier för att nå ut till din publik med engagerande innehåll som är anpassat för sommarsäsongen. Tävlingar, giveaways och somriga inlägg kan öka engagemanget.
 • E-postmarknadsföring: Skicka ut nyhetsbrev med information om dina somriga nyheter och erbjudanden.

Utöka ditt produktsortiment

Sommaren kan vara en bra tid att introducera nya produkter eller tjänster som är specifikt anpassade för säsongen.

 • Säsongsprodukter: Sälj produkter som efterfrågas mer under sommaren, som grillutrustning, sommarmode eller resedetaljer.
 • Pop-up-butiker: Öppna tillfälliga pop-up-butiker på populära sommardestinationer för att nå nya kunder.

Förbättra kassaflödet med företagslån eller factoring

För att kunna genomföra alla dessa strategier kan ditt företag behöva extra kapital. Företagslån eller andra finansieringslösningar kan vara avgörande för att säkerställa att du har tillräckligt med likvida medel för att investera i marknadsföring, inköp av säsongsprodukter eller expansion.

 • Företagslån: Ansök om ett företagslån för att få snabb tillgång till kapital. Detta kan användas för att täcka omedelbara behov som marknadsföringskampanjer, inköp av varor eller anställning av säsongsarbetare.
 • Factoring: Genom att använda factoring kan du förbättra ditt kassaflöde genom att sälja dina kundfakturor till en tredje part. Detta ger dig omedelbar tillgång till likvida medel, vilket kan vara särskilt användbart under perioder med hög efterfrågan.

Effektiv lagerhantering

Se till att ditt lager är välfyllt och organiserat för att möta sommarens efterfrågan. Överväg att öka lagernivåerna på populära produkter och skapa ett system för snabb lagerpåfyllnad.

 • Prognostisering: Använd data från tidigare år och aktuella trender för att förutse efterfrågan och planera ditt lager därefter.
 • Automatiserade system: Implementera lagerhanteringssystem som kan hjälpa dig att hålla koll på inventariet och minska risken för att populära produkter tar slut.

Samarbeta med andra företag

Samarbeten kan vara en kraftfull strategi för att öka synligheten och dra nytta av andra företags kundbaser.

 • Gemensamma kampanjer: Samarbeta med kompletterande företag för att skapa gemensamma kampanjer eller erbjudanden.
 • Evenemang: Delta i eller sponsra lokala evenemang och festivaler för att öka ditt företags synlighet och attrahera nya kunder.

Sommaren erbjuder en mängd möjligheter för företag att öka sina intäkter och expandera sin verksamhet. Genom att förbereda i god tid, utnyttja säsongsbetonade marknadsföringsstrategier och säkerställa ett stabilt kassaflöde med hjälp av företagslån eller factoring, kan ditt företag maximera sina chanser för en framgångsrik sommar.

Om du är intresserad av att lära dig mer om hur du kan finansiera dina sommaraktiviteter, kontakta oss på Toborrow. Vi är här för att hjälpa ditt företag att blomstra under alla säsonger.

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-05-16 19:57
Publicerad:
2024-05-21 13:02
Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån?

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och långivarens interna riskbedömning av företaget. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

Vi hjälper dig hitta rätt finansiering!

Har du frågor om företagslån eller kanske vilken finansieringslösning som passar just din verksamhet? Vi finns här för dig.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist