Trustpilot four stars
Kvinna planerar sin sommar efter att ha läst om finansiering till företag på Toborrows blogg
Företagsekonomi

Så kan ditt företag finansiera sommarens projekt

Sommaren närmar sig med stormsteg och för många företag innebär det en period av intensifierad verksamhet och nya möjligheter. Kanske planerar du att bygga ut serveringen på din restaurang, fylla på lagret med säsongsvaror, eller till och med investera i en större lagerlokal för att möta den ökade efterfrågan. Oavsett vilket projekt du har i åtanke, är finansiering en avgörande faktor för att kunna förverkliga dina planer. Här kommer några tips på hur du kan finansiera dina sommarprojekt.

1. Företagslån

Ett företagslån kan vara en effektiv lösning för att få snabb tillgång till kapital. Företagslån är flexibla och kan användas för en mängd olika ändamål, från att köpa inventarier till att finansiera större byggprojekt.

Tips för att använda företagslån:

 • Gör en noggrann behovsanalys: Identifiera exakt vad du behöver lånet till och hur mycket kapital som krävs.
 • Förbered en detaljerad affärsplan: En stark affärsplan kan öka dina chanser att få ett lån beviljat. Den bör inkludera budget, kassaflödesprognoser och en tydlig återbetalningsplan.
 • Jämför olika långivare: Räntor och villkor kan variera mycket mellan olika långivare, så se till att jämföra flera alternativ för att hitta den bästa lösningen för ditt företag.


2. Leasing

Leasing är ett bra alternativ om du behöver finansiera utrustning eller fordon. Genom leasing slipper du en stor engångskostnad och kan istället betala en fast månadsavgift.

Tips för att använda leasing:

 • Välj rätt leasingmodell: Operativ leasing kan vara bättre för utrustning du planerar att uppgradera ofta, medan finansiell leasing kan vara fördelaktig för långsiktiga investeringar.
 • Förhandla leasingvillkor: Se till att du förstår alla villkor och att de är fördelaktiga för ditt företag. Förhandla om möjligt om lägre månadsbetalningar eller bättre slutvillkor.
 • Tänk på underhållskostnader: Kontrollera om leasingavtalet inkluderar underhåll och service för utrustningen.


3. Factoring

Factoring innebär att du säljer dina fakturor till en tredje part, som betalar dig en del av fakturans värde direkt. Detta kan vara ett utmärkt sätt att snabbt öka ditt företags likviditet.


Tips för att använda factoring:

 • Identifiera lämpliga fakturor: Välj fakturor med kunder som har god betalningshistorik för att minska risken för problem.
 • Förstå kostnaderna: Factoringföretag tar ut en avgift för sina tjänster, så se till att du förstår hur mycket det kommer att kosta och hur det påverkar ditt företags ekonomi.
 • Håll koll på kundrelationer: Vissa kunder kan reagera negativt på att deras fakturor säljs vidare, så kommunicera tydligt och professionellt med dem.


4. Fastighetslån

Om du planerar att investera i en större lagerlokal eller utöka din nuvarande fastighet kan ett fastighetslån vara den bästa lösningen.


Tips för att använda fastighetslån:

 • Sök rådgivning: Konsultera med en fastighetsexpert eller ekonomisk rådgivare för att förstå alla aspekter av lånet och fastighetsköpet.
 • Utvärdera fastighetens potential: Se till att fastigheten du köper har goda framtidsutsikter och kan möta ditt företags behov på lång sikt.
 • Förbered en solid affärsplan: En noggrann plan kan göra det lättare att få lånet godkänt och säkra bättre villkor.


5. Planera och budgetera noggrant

Oavsett vilken finansieringsmetod du väljer, är det viktigt att ha en tydlig plan och budget för ditt projekt.


Tips för planering och budgetering:

 • Gör en realistisk kostnadsberäkning: Inkludera alla möjliga kostnader, inklusive oväntade utgifter.
 • Sätt upp tydliga mål: Definiera vad du vill uppnå med projektet och hur du kommer att mäta framgång.
 • Övervaka din ekonomi regelbundet: Följ upp din budget noggrant och gör justeringar vid behov för att hålla dig på rätt spår.

Att finansiera sommarens projekt behöver inte vara en omöjlighet. Genom att använda rätt verktyg och strategier kan du se till att ditt företag har de resurser som krävs för att dra nytta av sommarens möjligheter. Oavsett om du väljer ett företagslån, leasing, factoring eller någon annan finansieringsform, är nyckeln att planera noggrant och ta välgrundade beslut. På så sätt kan du skapa en stark grund för ditt företags framtida framgång.

Behöver du hjälp med att hitta rätt finansieringslösning för ditt företag? Kontakta oss idag så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just dina behov.

Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-06-11 14:51
Publicerad:
2024-06-11 15:12
Vad kan jag låna till?

Ett privatlån kan användas till i princip vad som helst. I enlighet med penningtvättslagstiftningen och för att underlätta bedömningen av din återbetalningsförmåga behöver du dock specificera syftet med lånet. Denna information är viktig för våra långivare och banker så att de kan beräkna och anpassa lånevillkoren utifrån dina behov och ekonomiska förutsättningar.

Vilken ränta kommer jag att få?

Räntan sätts individuellt och bestäms utifrån olika faktorer. Till exempel lånebelopp, din återbetalningsförmåga och eventuella befintliga skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta blir du generellt sett erbjuden. Räntan sätts individuellt av varje långivare och den kan inte påverkas av Toborrow.

Vad är ett samlingslån?

Ett samlingslån är en typ av lån som används för att slå ihop eller samla flera befintliga lån eller krediter i ett enda lån. Tanken bakom ett samlingslån är att göra det enklare för dig som låntagare att hantera din ekonomi genom att samla flera olika skulder eller lån till ett enda lån med en enhetlig ränta och betalningsplan. Genom att samla mindre lån och skulder kan du som låntagare potentiellt sänka dina månadskostnader och få en bättre överblick över din ekonomi.

Vi hjälper dig till rätt finansiering!

Undrar du vilket finansieringsalternativ som passar ditt företag bäst? Låt våra kreditspecialister hjälpa dig!

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist