Trustpilot four stars
Kreditspecialisten på Toborrow berättar om fördelarna med EU-lån till din verksamhet på Omni.

Egenföretagare? Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Sammanfattning

Toborrows kreditspecialist, Magnus, gästade Omni och delade mig sig om kunskap angående EU-lånet som kan ge finansiellt stöd till din verksamhet. Ta del av artikeln nedan.

Är du egenföretagare och söker finansiellt stöd för att ta din verksamhet till nästa nivå? Europeiska investeringsfonden (EIF) kan vara din nyckel till framgång. EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Det krävs för ett EIF-lån

• Aktiebolag

• Max 500 000 kr i lånebelopp

• Löptid 24–60 månader

• Max 9 heltidsanställda

• Max 20 mkr i omsättning

• Max 20 mkr i totala tillgångar

• Minst ett fastställt och registrerat bokslut

Vill du veta mer om EU-lånet kan du läsa mer här.

Skriven av
Magnus Ersson
Senast uppdaterad:
2024-05-15 13:22
Publicerad:
2024-05-15 14:24
Vad innebär ett EIF-lån?

När du ansöker om ett företagslån måste du i de allra flesta fall ställa en säkerhet för lånet. Det är vanligt att man som låntagare går i personlig borgen eller att en annan ägare eller styrelsemedlem går in som personlig borgensman för lånet. Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om inte ditt företag skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20% av lånesumman, då EIF går in med borgen om resterande 80%. På det stora hela innebär det att du som företagare inte behöver ta lika stor risk för att din privata ekonomi ska bli inblandad i ditt företags ekonomi

Vilka är EIF?

Europeiska investeringsfonden ingår i Europeiska investeringsbankens grupp. Dess centrala uppgift är att stöda Europas mikroföretag, små och medelstora företag, genom att hjälpa dem få tillgång till finansiering. EIF utformar och utvecklar riskkapital, garantier och mikrofinansieringsinstrument som specifikt riktar sig mot detta marknadssegment. Detta stöd ges för att enklare kunna bevilja finansiering till små och medelstora företag och därmed ge extra stöd till entreprenörskap, tillväxt, innovation, forskning och utveckling som i sin tur ger högre sysselsättning i medlemsländerna.

Vilka grundkrav måste jag uppfylla för att ansöka om ett EIF-lån?

Du måste uppfylla dessa krav:

  • Aktiebolag
  • Max 500 000 kr i lånebelopp
  • Löptid 24-60 månader
  • Max 9 heltidsanställda
  • Max 20 mkr i omsättning
  • Max 20 mkr i totala tillgångar
  • Minst ett fastställt och registrerat bokslut

Vill du veta mer om EU-lånet eller har andra frågor om finansiering?

Vi finns här för dig! Låt våra kreditspecialister hjälpa dig till rätt lån.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist