Trustpilot four stars
Person som finansierat sin e-handel med hjälp av factoring och leasing via Toborrow

3 sätt att finansiera din e-handel

Att driva en e-handel kräver i regel kapital. Det kan röra sig om rörelsefinansiering för att finansiera varulagret, eller så vill man göra investeringar i exempelvis personal, IT-system och lokaler. Men vilken typ av finansiering passar bäst för olika ändamål? Vi på Toborrow kan hjälpa dig att hitta ett lån till din e-handel som passar just för ditt ändamål.

Låna till din e-handel – jämför lån hos oss

Ett lån är ett bra sätt att finansiera din e-handel. Kanske behöver du göra investeringar i maskiner eller finansiera en större beställning och behöver pengar för varulagret. För att kunna ge dig det absolut bästa låneerbjudandet för din e-handel kan du genom en ansökan få låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. På Toborrows plattform kan du ansöka om företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Oavsett om ditt syfte med företagslånet är att köpa ett nytt lager eller anställa personal så har vi rätt företagslån för dig! 

Du ansöker snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Efter du angivit de uppgifter som behövs och signerat med BankID skickas din ansökan ut till flertalet långivare, kreditgivare och banker. De enskilda låneerbjudanden som du mottar visas på en och samma sida. Långivarna har 24 timmar på sig att lämna ett bud, men många är mycket snabbare än så. Du kan när som helst välja att tacka ja till det erbjudande som du tycker passar ditt företag allra bäst.

Kontokredit - ett bra sätt att finansiera varulager över tid

En kontokredit är oftast bra för dig som företagare när du är i behov av likviditet snabbt. När du blir beviljad en kontokredit får du en gräns upp till vilken du kan låna, men du kan välja hur mycket utav den du vill utnyttja. Självklart betalar du också enbart för den del av din kontokredit som du väljer att utnyttja. Det gör att kontokrediten är en användbar lösning för dig som stundtals behöver likviditet under en kortare tid för att hålla ditt företag flytande. När du inte är i behov av finansiering behöver du helt enkelt inte heller utnyttja din kontokredit. En kontokredit kan vara bra för ditt företag om ni har större variationer i era ordrar och periodvis behöver finansiering för att finansiera varulaget.

Du kan ofta välja mellan att betala av ditt utnyttjade belopp i en klumpsumma på en och samma gång eller att amortera på det utnyttjade beloppet på en förutbestämd löptid.

 

Factoring - så att du snabbare kan få betalt från dina kunder

Factoring innebär att företag belånar eller säljer sina fakturor till en bank eller ett finansbolag. Det kan vara ett snabbt sätt att få likviditet för att finansiera sitt varulager. De stora fördelarna är att man kan få betalt direkt, samt att slippa kreditrisken, dvs. om företagets kunder inte skulle betala fakturorna. Factoring kan dock att bli kostsamt i det långa loppet. Dessutom så förlorar man en viktig kontaktyta med sina kunder där ett annat företag hanterar fakturerings- och betalningsprocessen, vilket kan uppfattas negativt av kunderna. Factoring är ett särskilt bra finansieringsalternativ om du arbetar med företagskunder där du ställer ut fakturorna till kunderna själv.

 

Ägarkapital

Att de befintliga ägarna investerar i företaget kan vara ett smidigt sätt att få tillgång till kapital om det finns få ägare. Detta kräver dock att det finns tillgängligt kapital att sätta in, vilket inte alltid är fallet. Ett alternativ är också att ta in externt riskkapital. Detta kan ge fördelar genom att få in ny kunskap i bolaget och ett större kontaktnät. De största nackdelarna med riskkapital är att företagaren sprider ut sitt eget ägande, samt att riskkapitalister ofta kräver hög avkastning och tillväxt, vilket kan vara svårt att uppnå.

Skriven av
Emma Blomqvist
Senast uppdaterad:
2024-05-15 8:57
Publicerad:
2024-05-15 9:25
Vilka är Toborrow?

Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från flertalet kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Hur mycket ditt företag kan låna avgör våra långivare utifrån sin interna riskbedömning baserat på företagets ekonomiska situation. Via Toborrow kan du ansöka om lån upp till 20 miljoner kronor.

Vad kan jag välja för återbetalningstid på mitt lån?

När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

Vi finns här för dig!

Har du frågor om vilken finansieringslösning som passar just ditt syfte? Vi hjälper dig.

Öppettider

Mån-Fre:
09-12 och 13-17

Vi svarar oftast inom 1 minut!

08-520 017 30
STARTA CHATTEN

eller

STARTA CHATTEN
Bild på Toborrows kreditchef som kan hjälpa dig om du har frågor

Magnus Ersson

Kreditspecialist